Cool Combos with Agents :D

Hej people, master je tu sa novim blogom. U ovom blogu cu pokazati 2 cool comboa koji mogu biti veoma opasni u današnjoj meti sa mojim prvim deckom-Agentima :D. Za Agent ste vjerovatno već svi čuli, a zasigurno će biti poznatiji starijim igračima. Deck je došao u structure deck u 2011 za vrijeme vladavine Wind-up loop i Inzektora i odmah je postao veoma popularan. Svoju popularnost je dogo držao sve do 2014 godine dok nisu došli bolji deck-ovi. Ovaj deck je danas zaboravljen, no deck je i dalje prilično competitive, i dalje se mogu učiniti cool potezi sa Venusom i shine balls.. Pa da krenemo. U ovom blogu ću predstaviti samo 2 comboa, a ako vam se bude svidjelo predstaviću vam i ostale comboe sa Agent, Herald Agent ili pak neki drugi deck po vašoj želji.

COOL COMBOS!

One card F0.

Za ovaj combo vam je potreban Agent-Venus u hand, po mogucnosti da niste vukli ni jednog shine ball, u extra 2x herald of pure light i ofc F0.(jer kozmo je shit!!!)

img

Normal summon Venus. Aktiviramo effect Venus koji glasi:You can pay 500 Life Points; Special Summon 1 “Mystical Shine Ball” from your hand or Deck. Platimo 1500 lp i special summon 3 shine ball.

img

Overlay 2x shine ball u Herald of Pure Light. Aktiviramo Herlad effect koji glasi: You can detach 1 Xyz Material from this card, then target 1 monster in your Graveyard; add it to your hand, then shuffle 1 card from your hand into the Deck. You can only use the effect of “Herald of Pure Light” once per turn. Detach jednu shine ball, dodamo je u ruku i shuflamo u deck.

img

Pošto opet imamo shine ball u deck opet idemo effect Venus i plaćamo 500lp da special još jednom shine ball.

img

Overlay 2x shine ball u bilo kojeg rank 2 monstera koji trazi 2x materijala(npr. Daigusto Phoenix, Herald of Pure Light..). Potez završavamo overlay svoja 2x rank 2 monstera u F0..Ovaj potez je prvenstveno napravljen protiv Kozmoa, donekle moze poslužiti protiv drugih meta deck-ova ali samo kada trebamo Otk, jer i BA kao i Monarch imaju veoma easy out na F0(Beatrice-farfa, Erebus)..

img

img

2x Cards(+1)- Trishula, Kristya i Herlad of Pure Light

Za ovaj combo potreban vam je Brilliant Fusion,  Agent-Earth i jedna bilo koja karta u ruci. Bilo bi prijatno da nemate shine ball u ruci, no u ovom combou ga se mozete rijesiti, kao i da nemate Gem-knight kartu za brilliant target.

img

Normal summon Earth, aktiviramo effect earth koji glasi-When this card is Normal Summoned, you can add 1 “The Agent” monster from your Deck to your hand, except “The Agent of Mystery – Earth”. If “The Sanctuary in the Sky” is on the field, you can add 1 “Master Hyperion” to your hand instead.  Searchamo Venus(maxx je random karta).

img

 

 

Aktiviramo brilliant fusion, sendamo bilo kojeg gem-knight(lazuli ili garnet) i Kristyu i special summon Searphnite.

img

Aktiviramo effect seraphnite koji glasi-During your Main Phase, you can Normal Summon/Set 1 monster in addition to your Normal Summon/Set. (You can only gain this effect once per turn.). Dobijamo free normal i normal summon Venus.

img

Aktiviramo effect Venus i plaćamo 1000lp i special summon 2x shine ball.

img

Sinchro summon Earth, Seraphnite i jednog shine ball u TRISHULU. Banišujemo random kartu iz opponet hand, ili i field i grave ako idemo drugi.

img

Aktiviramo Venus effect, plaćamo 500lp i special summon naseg 3 shine ball. Overlay 2x shine ball u Herald of Pure Light. Aktiviramo njegov effect i dodajemo Kristyu sa grave a shuflamo random kartu iz hand(u ovom slučaju je to bio maxx).

img

Pošto imamo 5 fairy u grave(lazuli je rock) special summonamo Kristyu, aktiviramo effect i vracamo bilo koju fairy u ruku. Krug završavamo sa Kristyom koja je hodajući Vanity Emptiness, Trish koja je oduzela kartu opponnet(-1) i Herald of Pure light kao i Earth, Shine ball ili Venus u ruci koju smo vratili sa Kristyom..

img

img

Kao što vidite Agenti su i dalje veoma cool deck koji moze napraviti mnogo comboa. U komentar napišite kako vam se svidjeo blog i dali bi htijeli više ovakvih blogova, kao i deck koji bi htijeli .Do sledećeg bloga pozz 😀

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.