Card of the Week – Rescue Rabbit

Zdravi i veseli bili moji cijenjeni yugioh fanovi, vrijeme je za moj prvi (no ne i zadnji) Card of the Week review. Pred nama je karta koja je nova u meta gameu, toliko moćna da je kreirala potpuno novu vrstu meta igre i svoj tip decka koji se vrti isključivo oko njega. Riječ je o : Rescue Bunnyu

No neka vas ne zavara njegova umiljata vanjština, u ovom zeki ima daleko više vatrene moći nego što bi vam oko na prvi pogled dalo zamijetiti.
Neka otpočnemo.

Rescue Rabbit je izašao kao secret rare karta u boosteru Photon Shockwave, čiji je cover Galaxy-Eyes Photon Dragon, po meni ne posebno impresivna karta. U tom boosteru Rescue Rabbit je secret rare karta, vrlo rijedak i sklizak za obuhvatit svoje ruke oko njega, činjenica još više umnažana time što je njegova cijena na netu 100 dolara!!!
Zašto je tako skup? Prosudite sami:
Efekt:

This card cannot be Special Summoned from the Deck. You can banish this face-up card you control; Special Summon 2 Level 4 or lower Normal Monsters with the same name from your Deck. Destroy them during the End Phase. The effect of “Rescue Rabbit” can only be activated once per turn.

Hmmm zvuči poznato zar ne? Možda vam ovo osvježi pamćenje:

You can send this face-up card to the Graveyard to Special Summon 2 Level 3 or lower BeastType monsters from your Deck. Those monsters are destroyed during the End Phase.

Tako je! Recue Rabbit je modeliran po uzoru na Rescue Cat(istog levela,tipa,atributa,napada i obrane), kartu koja je napravila kaos među meta igrom čime je uzrokovala svoju pojavu na ban listi, iz koje sumnjam da će se maknuti.
Možda ta saudbina spopadne i Rescue Rabbita no to ćemo vidjeti, trenutačno je unlimited te se ako financije omoguće igra što više kopija(ovisno o decku koji igrate).
Za razliku od mace, zeko se banisha da mu se ispuni efekt, koji može biti iskorišten samo jednom u potezu, da prizove dvoje normalnih čudovišta istog imena iz decka. Da li to čujem XYZ summon možda?

Gdje koristiti :

Mane:

 • Vrlo skup
 • Vrlo rijedak
 • Kako u trenutačnom meta game-u relativno jedini deckovi koji koriste normal čudovišta su X-Saber,Gladiator Beast ili Dinosaur zahtijeva kompletno mijenjanje vašeg decka
 • Ne može biti Special Summonan iz decka što ga čini malo sporijim za odigrati

Ruling:

 • This card cannot be Special Summoned from the Deck.” se ne tretira kao monster efekt
 • Banishanje je cost

Kao što sam napomenuo na početku ovog reviewa, ova karta je dala rođenje potpuno novoj vrsti Meta decka : Dino Rabbit. Toplo ga preporučam svima koji su ga u mogućnosti oformiti, a predlažena decklista je sljedeća:

Monsters: 17
3 Kabazauls
1 Neo-Spacian Grand Mole
3 Jurrac Guaiba
3 Sabersaurus
1 Sangan
3 Tour Guide From the Underworld
3 Rescue Rabbit

Spells: 13
1 Dark Hole
3 Dimensional Fissure
3 Forbidden Lance 
2 Smashing Ground
1 Book of Moon
2 Mystical Space Typhoon
1 Monster Reborn

Traps: 11
2 Dimensional Prison
1 Trap Dustshoot
2 Bottomless Trap Hole
1 Mirror Force
1 Torrential Tribute
2 Solemn Warning
1 Solemn Judgment
1 Starlight Road

Total: 41

Extra:
2 Evolzar Laggia
2 Evolzar Dolkka
1 Number 17: Leviathan Dragon

+ ostali Xyz monsteri po vašem izboru

Kao što ste zaključili ovaj deck daje prednost brzom summonanju Xyz monstera, od koji su navedeni Evolzar Laggia i Evolzar Dolkka iznimno moćni, koristimo Tour Guide From the Underworld da bi prizvali drugu kopiju i ostvarili Xyz summon, ne baziramo se na recikliranju karata iz graveyarda pa možemo slobodno igrati 3 kopije Dimensional Fissure čime znatno sakatimo Dark World deck, a monstere dobro zaštićujemo pomoću Forbidden Lance te ostalih navedenih trap karata. Iznimno brz i moćan deck, no također i skup, pošto igramo 3 kopije Rescue Bunnya, Tour Guida a također i Laggia i Dolkka su jako skupe karte.

Moja finalna ocjena karte je:   5/5  Na žalost jako je nepristupačna.

Eto približili smo se kraju ovog reviewa u kojem ste, nadam se,ponešto novog i naučili,dobili koju ideju za novi deck ili slično.Nadam se da vam je bilo zabavno čitati ovaj Card of the Week te sve svoje prijedloge,pohvale ili kritike slobodno podnesite u komentarima ispod. Čekam vaš odgovor!

7 misli o “Card of the Week – Rescue Rabbit

 1. Tko je ovo napisao? Piše samo “Napisao, “.

  Inače, ovo je nevjerojatno dobro. Ili dobro prevodiš s engleskog

  (“No neka vas ne zavara njegova umiljata vještina, u ovom zeki ima daleko više vatrene moći nego što bi vam oko na prvi pogled dalo zamijetiti.”
  “sklizak za obuhvatit svoje ruke oko njega, činjenica još više umnažana time”)

  ili super pišeš.

 2. Pretpostavljam da je ovo napisao novi user Feudal, jer po stilu mislim da je to tu negdje.

  Sam blog je dobar, imaš svoj stil(tko god bio), ali mislim da se tu moglo još nešto napisati, možda malo premalo informacija o karti, jer kada se maknu slike i effecti ne ostane tako puno teksta, ali ok.

  Smeta mi to što sam ja mislio pisat o njemu, zapravo taman sam se pripremao pisat o Zecu ovaj vikend kad se napokon mogu odmoriti od škole i učenja, ali dobro tko god da je napisao neka mu bude, ali ja ću svejedno napisat svoj COTW o Zecu, jer sam već pripremio nešto materijala na kompu i glupo mi je da to sad propadne, a uostalom moj COTW se dosta razlikuje od tvojeg po stilu, pa ko hoće nek čita, a WD ako hoće nek featura, ako neće nemora :/

 3. Evo ja sam to napisao , šteta što mi ime ne stoji tu 😀
  Hvala na lijepim komentarima obojici!
  Eto Chaos D.A.D. ja sam citao tvoje postove i primjetio sam da imamo drugacije stilove, ja recimo vise volim urediti review preko slika i zanimljivosti,a tekst koncentrirati samo na ono najbitnije te tako na upadati u zamku gubljenja pozornosti.
  Straight to the point spika 😀 😀 😀

 4. E da ccv stvarno je ovaj stil moj, ne kopiram nikoga 😀
  Poeta u duši haha

 5. xd dobar je blog barem meni i ja sam novi i planiram napravit neki blog malo 🙂 xd jos samo da naprave rescue dog 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.