Card of the Week – Reborn Tengu

Dobro došli dame i gospodo,vrijeme je za još jedan Card of the Week! Planiram ih raditi kao i samo ime kaže, jednom tjedno! Šteta da rubrika propada, a ja ionako volim pisati 🙂 Poslušavši savjete i prijedloge drugih članova napravio sam neke preinake koje će ,nadam se, naići na pozitivan odaziv publike.
A sada na ono što vas zanima: sve o Reborn Tengu!
Karti koja vlada današnjom meta igrom, karta koja je naprosto tako korisna da vidim malo koji deck bez nje. No doći ćemo do toga. Dakle da nastavimo…

Malo o zanimljivostima: “Tengu” (ili “nebeski psi”) su klasa natprirodnih stvorenja nađenih u Japanskom folkloru, umjetnosti, teatru, i književnosti. Iako uzimaju svoje ime iz Kineskog psoglavog demona Tiangou , tengui su originalno zamišljeni u obliku ptica grabežljivica, i tradicionalno su prikazivani sa karakteristikama čovjeka i ptice.
Prikazan je kako nosi japanski kratki mač Wakizashi i dugi,nama poznatiji mač Katanu, baš kao i samuraji.

Efekt:

When this card leaves the field: Special Summon 1 “Reborn Tengu” from your Deck.

Efekt kaže sljedeće: Kada ova karta napusti teren, special summonaj još jednu kopiju Reborn Tengua iz decka.Zvuci jednostavno, zar ne? Upravo je to i razlog njegove igrivosti, bez nekakvih specijalnih efekata, čim napusti teren na bilo koji način, bilo to korištenjem za syncro summon, bilo to uništenjem pomoću efekata spell/trap karte, efekta monstera , bilo to banishanjem, bilo tributanjem za Tribute summon,vraćanjem u ruku…u svim tim slučajevima poziva se još jedna kopija.
Naprosto nevjerojatno.
Napad mu je veći od 1500 pa se ne može dozvati trenutačnu pomoću searchera, atribut mu je wind, što ga ne čini pogodnim za removanjem za poziv chaos sorcerera ili Black Luster Soldiera(ali jest u nekom drugom decku!), tip koji je beast-warrior također nije od velike pomoći…ali bojim se da je ikako drugačije, da bi karta jednostavno bila predobra. Po mom mišljenju još uvijek jest!

Zabijete se u Mirror Force? Special Summon još jednog. Borba, Dimensional Prison, Black Rose Dragon, Torrential Tribute… Ništa osim Nobleman of Crossout ili Phoenix Wing Wind Blast se zapravo ne može riješiti ovog napasnika, s obzirom da jedina situacija u kojoj Tengu neće moći aktivirati svoj efekt je odna kada je removan iz igre face-down ili kada je poslan direktno u deck!
Više manje svatko tko je vidio ovo kartu je pomislio:” Bolesni komboi…” Može se koristiti u Fable decku ili DoppelSyncrou s obzirom da čim ga stavite na teren možete ga pretvoriti u hrpu syncro čudovišta u samo jednom potezu…da ne spominjem prošlogodišnji najigraniji deck Tengu Plant!
Čak je dao maha stvaranju potpuno novih strategija…kao što je OTK koristeći Divine Wind of Mist Valley , a mislili ste da je taj WIND atribut tako nevin…

Once per turn, if a face-up WIND monster you control returns to the hand, you can Special Summon 1 Level 4 or lower WIND monster from your Deck.

No koliko god Tengu radi broken stvari u kombo ili OTK deckovima , nevjerojatno je moćan zaštitnik vaših životnih bodova, stvarajući zid blokera preko kojih će protivnički kombo deck morati preći da napravi štetu vašim životnim bodovima. U današnjoj igri, deckovi imaju lagani pristup uništavanju vaših velikih čudovišta.
Samuraji imaju Hand of the Six Samurai i Mizuhu da zaštite Shi Ena. Miracle Gemini imaju Gemini Spark da nametnu brzi tempo i jednostavnost. A Gravekeeperi imaju Gravekeeper’s Descendant da brzo nametnu prednost u kartama i probiju vašu obranu.

Najveća prednost Tengua bi upravo mogla postati njegova sposobnost da vas obrani od tih karata.Otpuši  face-down Tengua sa Hand of the Six Samurai, i Samurai deck gubi prednost u kartama pritom ne čineći ništa da omekša vaš teren. Isto može biti rečeno za Gemini Spark, i dok Gravekeeperi neće uvijek gubiti prednost u kartama iskorištavjaući efekt Gravekeeper’s Descendanta , neće ni dobiti neku prednost.Dok je Tengu odlična karta za kombo deckove, isto tako može biti odlična prinovi u bilo kojem decku,najviše radi svoje obrambene moći i stabilizirajuće prisutnosti.Jednostavno se čovjek osjeća sigurno s njim na terenu. Nabavite ako možete tri kopije odmah, jer ne vidim deck u kojem nije koristan 🙂

A sada dozvolite da vam nabrojim samo neke od potencijalnih upotreba ove karte:

  • Vratite ovu kartu s terena u ruku da special summonate Genex Ally Birdman i zatim special summonate još jendu kopiju ovu karte, da ili zadržite jaki teren (Genex Ally Birdman će imati 1900 ATK pomoću vlastitog efekta!) ili Synchro Summon  Level 7 Synchro Monster.Bolno u svakom slučaju
  • Kao što sam već napomenuo,Tengu se može koristit u Mist Valley  decku zato što koristi razne karte koje vraćaju s terena u ruku a također može biti special summonan pomoću Divine Wind of Mist Valley.
  • Koristite ga skupa sa “Deep Sea Diva” da syncro summonate 2 level 6 syncro monstera za samo dvije karte  ili iskoristite Deep Sea Divu za Special Summon  Spined Gillman i tunirajte ta 3 za Mist Wurm  ili Trishula, Dragon of the Ice Barrier.
  • U kombinaciji sa  Plaguespreader Zombie syncro summona se dva level 6 syncro monstera.
  • U kombinaciji sa Glow-up Bulb syncro summona se dva level 5 syncro monstera za samo dvije karte (T.G. Librarian možda amigosi?).
  • Iskoristite ga za Tribute Summon bilo kojeg Monarcha i special summonajte još jednog Tengua.
  • Iznimno moćan kombo : Iskoristite ga za summon Black Rose Dragon i uništi sve karte plus summonajte još jednog Tengua. Zatim ovo slijedite sa efektom od Glow-Up Bulb ili Plaguespreader Zombie za syncro summon level 5 ili 6 monstera te ond ačak special summonate još jednog Reborn Tengu iz decka.
  • Iskoristite ga za Enemy Controller preuzmite kontrolu nad protivničkim čudovištem plus special summonate još jednu kopiju Tengua.
  • Ponestalo vam je Tengua u decku? Nema problema, samo iskoristite Pot of Avarice, The Transmigration Prophecy, Pot of Benevolence, ili Garudo’s Quill Pen  da vratite bilo koliko Tengua iz vašeg groblja natrag u deck.
  • A sada najčešće korištena kombinacija : U Tengu Plant decku, iskoristi se One for One za discard Spore da bi special summonali Glow-Up Bulb ili vice versa. Normal summonajte Tengua i Synchro Summon T.G. Hyper Librarian. Zatim Special Summonajte Tengua iz decka te special summonajte Glow-Up Bulb koristeći njen efekt i Special Summoanajte još jedno level 5 syncro čudovište.Zatim Special Summonajte Još jednog Tengua te banishajte Glow-Up Bulb da Special Summonate Spore, koja je sada level 2, i Syncro Summonate Brionac, Dragon of the Ice Barrier i vučete dvije karte. Zatim imate jednu kartr viška za Brionacov efekt,očistite teren, i ostavite vašeg protivnika sa samo 900 bodova.
    Kako BRUTALNO, zar ne?
  • Svakako valja kombinirati sa Monster Recovery tako da možete special summonati Tengua i reciklirati ruku.

Slabosti:

  • Chain Destruction potpuno gasi Reborn Tengu engine, pa pazite na njega.
  • Prohibition čini isto.
  • Divine Wrath će uništiti jednu kopiju i izgasiti drugu da udari teren
  • Inferno Reckless Summonće u slučaju da special summonate monstera sa manje od 1500 ATK dok je na protivničkom terenu face up Tengu, dozvati sve preostale kopije na teren kao i sve kopije protivničkog Tengua, čineći njegov efekt iskorištenim.

Ruling:

  • Tenguov efekt je obavezan i može biti aktiviran tijekom  Damage Stepa
  • Efekt se ne aktivira ako je poslan sa terena direktno u deck.
  • Efekt se ne aktivira ako je Tengu removan sa terena face-down.

Moja konačna ocjena je : + jedna zvjezdica radi nevjerojatne igrivosti u svakom decku
Jednostavno 6/5 moji amigosi…

To biješe još jedan CotW sa vašim Feudalom, sljedeći dolazi početkom sljedećeg tjedna, komentirajte, predlažite što želite da obradim,davajte kritike, prijetite 😀
Do sljedećeg čitanja!

13 misli o “Card of the Week – Reborn Tengu

  1. Kao prvo COTW ne propada, samo što ja sad još imam posal u školi jer imam nekih problema oko nekih ocjena, pa to moram sređivati.

    Iskreno malo me razočaralo ovo što kaže ccv, jer sada sam otišao pogledati taj članak i svaki dio od početka effecta do onog kad objašnjavaš di se koristi je čista kopija onoga, samo je nešto malo izostavljeno.

    To što radiš nije u redu, jer tvoj je samo uvodni dio, a ovo na kraju je isto kopija na hrvatskom samo što je sa Wikie, a ne sa TCGplayer.

    Ako misliš pisati ovakve članke onda rađe nemoj jer to jednostavno nije u redu, jer ja sve svoje članke pišem sam iz svoje glave, samo što malo pogledam po netu rulinge za koje nisam siguran.

  2. Ovaj članak sam uglavnom samo preveo i dotjerao, dio za Librariana cu ispraviti.
    Mislim da je u prvom pogledu bitan članak, a ne njegovo porijeklo. Ovo je hrvatski forum i većina članova ne zalazi na engleske forumu pa i nema pristupa ovim člancima, mislim da je bolje da imaju bilo kakav nego nikakav review karata koje se sada igraju.
    Za Amerikom zaostajemo u svemu,tako i u trading card igrama.
    Tema je Reborn Tengu i mislim da sam je dovoljno dobro prikazao za naše čitatelje…to je tema ove rubrike!

  3. A i također Chaos D.A.D. ne smatram ovu rubriku kao bilo kakvu temu nadmetanja…već samo kao platformu za transport ideja i novosti o kartama u današnjoj meti, i da kažem iskreno, ovaj članak sma napisao samo radi toga jer sam čekao tvoj članak koji si obećao prije tjedan dana i nisi ga još postavio, a htio sam da bude uvijek jedan review tjedno.
    Napravio sam ga i zato relativno brzo u nekih sat i pol da osvane danas…
    No kao i sve druge publikacije, publici treba ugađati i pošto vidim da sam u krivu u svojoj tezi da niste upućeni u strane forume, sljedeće karte će biti 100% Feudalne, jer ne želim zamarati čitatleja sa dvostrukim poslom a i osim toga njihove želje su uvijek bitne!

  4. Nije ovo nikakvo nadmetanje, a moj blog nije došo jer kao prvo još nisam sve sredio u školi, a kako drugo nisam još siguran oću onda to o Zecu završit ili ne kad si ti već napravio.

    Možda je ovo hrvatski forum, ali ako već hožeš pisati piši nešto svoje, a ne da hoćeš nešto na brzinu sklepati pa samo prevedeš tekst koji je napisao netko drugi jer to se jednostavno tako ne radi, a ja se za svaki svoj članak bome potrudim, a ne napišem ga za sat-dva.

  5. Pa rekao sam već prije zašto sam ga završio za sat-dva, tebi očito treba 10 dana po članku?
    Cijenim mišljenje svih koji su komentirali, nemojte me krivo shvatit, pozivam se na sve već napisano u prošlom postu.

  6. Gle ja se nemoram tebi objašnjavat zašto nisam još napisao blog.
    Meni je škola bitnija, sad sam krenuo u 1. razred gimnazije i moram dobro startati, nemogu si dopustiti da škola trpi zbog Yugioha koji je samo hobi.

    I bolje bi bilo da ga nisi završio, tj. da nisi ništa napisao, nego da si kopirao tuđe članke jer sada si mi jako pao u očima, jer prije sam mislio da si jako dobar writer, a sad sam malo promijenio mišljenje vidjevši ovaj članak koji je osim uvoda čista kopija samo što je prevedeno .

  7. Gle ja se nemoram tebi objašnjavat zašto nisam još napisao blog.
    Meni je škola bitnija, sad sam krenuo u 1. razred gimnazije i moram dobro startati, nemogu si dopustiti da škola trpi zbog Yugioha koji je samo hobi.

    I bolje bi bilo da ga nisi završio, tj. da nisi ništa napisao, nego da si kopirao tuđe članke jer sada si mi jako pao u očima, jer prije sam mislio da si jako dobar writer, a sad sam malo promijenio mišljenje vidjevši ovaj članak koji je osim uvoda čista kopija samo što je prevedeno .

  8. Zašt mi je ovo stavio dvaput ???, ali dobro nema veze bitno da je stavio.

  9. I meni je krivo radi toga, i zato ću izbaciti jednu jako lijepu deck analizu burn deckova,najsenzualiniju dosada, pa će se i nadam se, mišljenje ostatka vratiti na ono prvo! 😀

    A ako Wd poželi neka slobodno obriše ovaj članak, vidim da je učinio mnogo više štete nego koristi.
    Mislim da bi to bila dobra odluka.

  10. Inače ti predlažem da ne pišeš u burn deckovima jer nisu baš zanimljivi i ono ako smijem da se izrazim tako samo ne ih noobare igraju jer u burn deckovima ti ne treba nikakav skill – predlažem ti da pišeš u Vylonima, Ninjama, Inzektorima, The Sacredima, Banisharksima jer su oni deckovi iduće generacije. Ja sam danas napisao blog ali kada oću da ga postam piše da je greška jer je predugo. Stavim nešto novo od 20 rečenica da vidim oćeli raditi – neće. Izgleda da neće više biti Jinze. No nadam se da bar mogu pomoći savjetima.

  11. Izbriši sve cookije, resetiraj firefox, deinstaliraj pa instaliraj, a ako ništa ne upali udri novi nick! Šteta da odustaneš radi tehničkih problema.
    Vidiš ja i burn deckovi imamo jednu dugu i burnu povijest, pa bi ih i zato volio spomenuti, biti će zanimljiv članak, ako ne radi decka onda radi mojih dosjetki.
    Svakako ti preuzimam ideju i sljedeći će mi deck sigurno biti o inzektorima i/ili jednim od ta tri preostala nabrojena decka.
    Inzektori će biti dostupni i stvorit će novu metu, osim ako ih ne limitiraju i/ili banaju po kratkom postupku.
    Količina devastacije koju nanose je apsolutno nelegalna i zastrašujuća, ja imam ptsp napadaje kada mi na duelingnetworku netko aktivira foolish burial, jer očekujem tu gamad da me devastira u sljedećem potezu.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.