Area 868 – Still better love story than twillight

Dragi čitaoci, dobro došli u još jedan “Area 868” Blog koji je napisan sa moje strane. Današnja tema će mi biti Vampiri, da Vampiri. Možda vam je bio čudan naslov bloga, ali evo ovo vam ja mislim mali dio stvari objasnio. Eh, sada da pređemo na Vampire. Vampiri se hrane krvlju drugih ljudi, u yugiohu oni se hrane protivnickim Life Pointsima i oduzimanjem njihovih deckova. A sve to rade dok su u svom carstvu koje ih cini ogromnim beaststickovima koji mogu da raznesu sta hoće. Eh sada, da vas uvedem u deck. Početak ovog decka, te njihov Lord od kojeg je sve počelo je izašao podkraj 2004.-e godine, u decembru.

VampireLord-BP01-EN-C-1E

Dakle ovaj momak solidan monster koji se može vraćati kada ga protivnički efekt pošalje u mrtve. Kada nanese dmg protivniku vi izaberete Spell/Trap/Monster kartu i protivnik šalje to što ste vi izabrali iz svog Decka u groblje. Zašto je ova karta dobra zasigurno se pitate? Pa dobra je recimo u kombinaciji sa Vampire Empireom, koji je zasigurno srž ovog decka. Dobra je za Xyz sa Shadow Vampireom i drugim Vampire Lordom. Ja bih zasigurno igrao 2 komada, neki entuzijasti bi možda probali i 3, ali zasigurno loše bi bilo 1 jer 1 kao ni jedan. 

ShadowVampire-SHSP-JP-OP

When this card is Normal Summoned: You can Special Summon 1 DARK “Vampire” monster from your hand or Deck, except “Shadow Vampire”, but if you do, monsters you control cannot attack this turn, except that monster.
This card cannot be used as Xyz Material for an Xyz Summon, except for the Xyz Summon of a DARK monster.

Evo kao što vidite ovaj momak još nije stigao u TCG, pa sam napisao njegov efekt ovdje. Dakle efekt mu kaže kada ga Normal Summonamo možemo Speical Summonati 1 DARK Vampira iz ruke ili decka, osim njega samoga, ali ako to uradimo drugi monsteri koje kontroliramo nemogu napadati osim tog monstera koji je special summonovan. Ova karta ne može biti korisštena za Xyz Summon, osim za Xyz Summon   DARK monstera. Po meni jako dobra karta, možemo je lako spustiti na field jer imamo foddera koji lako ostaju na fieldu poput Spirit Reaper, a imamo i onih foddera koji lako dolaze na field poput Plaguespreader Zombiea ili Vampire Lorda ili Mezukijevim efektom bilo koji Zombie. Karta je DARK što dobro dođe za DAD-a, BLS-a, Chaos Sorcerera i Allure of Darknnes. Može se searchati pomoću Goblin Zombiea u ruku i dovesti Vampire Shiftom iz Decka na field. Mali minus ove karte je sto može ići samo u DARK Xyzove, jer inače ne možemo pozvati Tirasa pomoću njega, ali zato koristeći njegov instant XYZ effekt možemo prizvati Adreusa koji može počistiti field ili Edelrittera o kojem ce se govoriti kasnije u blogu.

VampireSorcerer-SHSP-JP-OP

If this card is sent to your Graveyard by your opponent’s card (including by battle, by card effect, or by being destroyed): You can add either 1 DARK “Vampire” monster, or 1 “Vampire” Spell/Trap Card, from your Deck to your hand.
During your Main Phase: You can banish this card from your Graveyard; you can Normal Summon 1 DARK “Vampire” monster this turn without Tributing.

Po meni jako zgodna karta, ima dobre statistike koje se uz Field spell još pojačavaju da je dobar kao beatstick i može gaziti monstere, a priziva se bez žrtve. Drugi odličan efekt je da je on searcher. Kada se uništi bilo kako pomoču protivnikove karte, tada možete searchati 1 DARK Vampirea ili jedan Vampire Spell/trap. Ali definitivno je super kada je u groblju, tako da je ova karta svugdje korisna. Znaci tokom Main Faze možete ga banishati iz grova, da normal summonate 1 DARK Vampira taj potez bez žrtve. Ako pomoću ovog efekta summonate recimo Shadow Vampirea onda imate instant Xyz Rank5, zar to nije odlično? Staple 3 karte u svim bildovima Vampira.

VampireLadyDR2-EN-C-UE

Ovdje možete pročitati efekt pa ga neću naknadno pisati, ali evo ova karta u biti radi isto što i Vampire Lord radi, samo što se ne vraća kada se uništi efektom karte. Po meni je dobra karta jer je lvl4 pa može u Xyz Lavalval Chain i slično. Ima odličnu sinergiju sa Vampire Empire.

VampireEmpire-SHSP-JP-C

During damage calculation only, Zombie-Type monsters gain 500 ATK.
Once per turn, when a card(s) is sent from your opponent’s Deck to the Graveyard: Target 1 card on the field; send 1 DARK “Vampire” monster from your hand or Deck to the Graveyard, and if you do, destroy that target.

E evo srži ovog decka po meni, karta je super jer pretvara Vampire Lady u beatsticka koji može da pregazi nešto i da izbaci kartu iz decka od protivnika, a zatim da uništi nešto protivnikovo i onda baci naprimjer Sorcerera u grob kojeg možete banishati idući potez, da bi ste summonali Shadow Vampirea i onda pomoću Shadow Vampirea možete summonati Vampire Lorda i idete u Xyz Adreusa koji još malo čisti field. Sa ovom kartom možete raditi konstante pluseve. Usput je searchable uz Sorcerera, igrajte 3 u svakom slucaju.

VampireBramtheEdelritter-SHSP-JP-SR

2 Level 5 Zombie-Type monsters
You can detach 1 Xyz Material from this card, then target 1 monster in your opponent’s Graveyard; Special Summon that target to your side of the field, but if you do, monsters you control cannot attack for the rest of this turn, except that monster. You can only use this effect of “Edelritter – Vampire Bram” once per turn.
During the Standby Phase, if this card is in your Graveyard because it was destroyed, while you controlled it, by your opponent’s card (either by battle or by card effect) and sent there since the previous Standby Phase: Special Summon this card from the Graveyard, in face-up Defense Position.

Znači meni prejaka karta, te ako uz Vampire Lady i Vampire Lorda natjeramo protivnike da bacaju sve svoje jake beatsticke u grob, mi ih možemo dovesti sebi na field uz efekt Edelrittera – Vampire Brama. Dakle njega. Ima dobar efekt da možemo zvati monstere iz prootivničkog gravea i dobar efekt da se može vratiti kad umre, i ako se vrati u def možemo ga koristi za žrtvu onda i znate vec daljni postupak.

DECKLIST:

Monsters (22)

x3 Vampire Sorcerer (Naprosto Must, tražilica, fodder)
x3 Shadow Vampire (Pokreće sve u decku)
x2 Vampire Lord (Super Synergy sa Shadow Vamp)
x2 Vampire Lady (Dobra za XYZ, beatstick, synergy sa field)
x1 Mezuki (XYZ materijal, monster reborn)
x1 Plaguespreader Zombie (Tuner, Fodder)
x1 Dark Armed Dragon (DaBoss, čisti sve)
x2 Goblin Zombie (Tražilica, aktivira efekt od Vampire Empire)
x1 Gorz (Zaštita, tribute fodder, sync fodder)
x1 Spirit Reaper (tribute fodder, zastita)
x3 Effect Veiler (BLS fodder, monster neg, tuner)
x1 BLS (Chaos Sorc fodder, begator, game finisher)
x1 Chaos Sorcerer (Rijesava se vecih monstera)

Spells (15)

x3 Vampire Empire (Must karta)
x1 Allure of Darknnes (Lak draw)
x2 Call of The Mummy (Lako dovodi Xyz Summon u prvom potezu)
x1 Foolish Burial (Must u svakom zombie decku)
x1 Monster Reborn (Staple)
x1 Dark Hole (Staple)
x1 Heavy Storm (Staple)
x1 Book of Moon (Staple)
x2 MST (Staple)
x2 Book of Life (Reborn + osiguravanje da poslane karte iz protivnikovog decka, nemogu bit korištene)

Traps (3)

x1 Vampire Shift (Dobro za zapocinjanje comboa)
x2 CED (Rijesi se Dragosacka i ostalih govana)

Extra Deck (15)

x2 Edelritter – Vampire Bram
x1 Adreus, Keeper of Armaggedon
x1 Lavalval Chain
x10 Koristite maštu

 

Toliko od Jinze, nadam se da vam se blog svidio, ostavite komentare, hvala 😀

6 misli o “Area 868 – Still better love story than twillight

  1. Mislim po čemu je ovaj blog dobar – “Still better love story than twillight” šta to znači??? Da je ovo bolje nego onaj blog Twilight, mislim da je ovo namjerno pisano za onu nagradu od blogova. Ne znam čini mi se da je ovo TCG site i da ovaj deck dolazi kod nas iduće godine pa nema šta tu raditi ( zasada )

  2. Pazi, ovaj deck dolazi kod nas i mogu pisati jer su dozvoljene najave. Still beter love story than twillight je stvar sa fb-a koja ismijava Twillight, znaci ljubav one likuse i Vampira. U ovome npr. ljubav Vampire Lorda i Vampire Ladya, moras imat malo mozga da skontas o cemu sam pisao. Nije pisano za nagradu, jer sam trebao biti nagrađivan boosterima već 3 puta, i pisalo je da sam prvo/drugo mjesto, ali nijednom ih nisam dobio, čak i kada sam čekao po godinu. Tako, ovo je napisano da se ima šta pročitati, a da nije retardirano kao DarkMonarchovo.

  3. Jako nam je žao, ali zbog vrlo loših iskustava i komplicirane procedure više ne šaljemo nagrade u BiH.

  4. Pa u pisanje bloga je bilo Empire, dotad je konami promjenio ime. Hvala na ispravci.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.