5 Tips kako napraviti dobar Anti-Meta deck

Zgadili su vam se meta deck-ovi i želite igrati neke druge deck-ove ali meta vam to nedozvoljava, u očaju ste šta da igrate, Kozmo vam uništava polje sa Sliprider, DD, kozmojo, Monarch vas lock-uje sa Domain i Fiendima, BA vas uništava sa Beatrice, Farfom, Alichom itd.. Master ima riješenje za vas. Igrajte anti-metu!!!!

maxresdefault

Niste ljubitelji Qliphorta? Yosenju? sa veoma popularno spell kartom Demise, ali i dalje bi ste željeli da igrat anti-metu, zasto ne da stvorite sami svoj anti-meta deck? Put nije lak, ali ipak se zasigurno isplati jer će te imati deck koji može compare meti.

Master vam ovj put donosi 5 tips koji vam mogu pomoći da napravite svoj anti-meta deck.

Tip1.

Pogledajte meta deck-ove, proučite kako funkcioniraju, koje su im slabe točke, kao i koje su im mane. Preko ovih informacija uzmite karte koje uništavaju te slabe točke meta deck-ova, za primjer uzmimo Monarch, deck se bazira na tribute summon u praktici ali igranje mask of restrict bi bilo potpuno loše zbog drugih meta deck-ova, ali Monarch ima mane jer se dosta oslanje na grave kao i BA i Kozmo pa bi karta kao što je Soul Drain ili Necrovaly bila pun pogodak. Monarch koristi i veoma mnogo spell-ova pa ako bi ste htijeli da igrate Spellbook kao Anti-metu mogli biste igrati Spellcaster Village, jer bez spells i drugim deck je hard igrati, ali mozete igrati i anti-spell u bilo kojoj anti meti, osim ako neplanirate igrati qliphort ili counter fairies.

Tip2.

Izaberite deck koji može izdrzati u anti-meta uslovima, da možete igrati karte kao što su Pot of Duality ili pak Demise, kao i deck koji može se koristiti uz gomilu traps i anti-meta karti. Zasigurno ako će te igrati anti-metu nikad nemojte izabrati otk deck kao što je bio Nekroz, jer u njemu kad bi ste igrali karte kao što su Thunder King ubili bi sami sebe. Trebali bi ste izabrati control deck kao što je shaddoll koji ima odlične fusion monster poput Winde koje stopaju BA igrače za 1 turn ili pak Anoyatilis koji je ubojit protiv svakog ritual deck kao i karti kao što su Soul Charge, ili pak uzeti Barrier Statue koje spriječavaju special summon. Shaddoll kao anti-meta iako ima special summon? To vas sigurno čudi, no shaddolls veoma rijetko special summon pogotovo otkako je Contruct otisao kao i El Shaddoll Fusion otišli na Forbidden i Limited listu, a deck ima veoma dobar control, kao i ako igrate Demise u end discardujete ih i dobijate effect od svakog discard osim Falcoa.

Tip3.

Ubacite trenutno najbolje karte u igri, prije je to bila Brilliant Fusion koja je veoma dobro išla uz Clown deck, ali i anti-meta decks kao što je bio Scythe Control 2.0 od popularnog Korey Mcduffie, dok sada je zasigurno Card of Demise koja daje velike plusove zbog koje anti-meta moze compare meti. Ubacite sve odlične Anti-meta karte poput Thunder King osim ako neigrate search deck poput Spellbook, ubacite i Banisher of Radiance jer meta deck-ovi današnjice se veoma mnogo baziraju na grave osim Pendulum deck-ova naravno no nemojte ni pokušati igrati Banisher-a u Shaddolls jer i Shaddolls se oslanja na grave.. Kao što sam napomenuo Banisher mozeta staviti Macro Cosmos ili DFissure, kao i suprotnost Kycoo the Ghost Destroyer koji bi bio odličan choice u deck poput Spellbook jer je Spellcaster. Artifact engine bi bilo veoma dobro za ubaciti jer i BA,Kozmo i Monarch igrajuč mst ili Twin Twister pa bi veoma dobro dosli protiv BA zbog Scythe, Moralthic bi bio dobar za uklanjanje Domain ili pak Monarch-a, ali protiv Kozma kao i Monarch Lancea bi bio od pomoći.

Tip4.

Ubacite u extra karte kao što su Ignister, Dante ili pak igrajte bez extra deck da prevarite protivnika koji deck igrate i time bi vam stvari bile olakšane(Ovo još nije potvrdjeno u praktici xD). Kad protivnik vidi da igrate Ignister, sjetiće se pals i postaviće vam kartu kao što je Vanity Fiend koja vam nebi štetila ni malo jer igrate Anti-metu.

Tip5.

Iako će vam deck biti pun pre-side karti zasigurno napravite dobar side. Stavite karte kao što su veiler protiv Monarch, Cherry protiv BA koja bi dobro došla uz onog Dante-a i Ignister-a što ste ga stavili zbog prevare i mnoge druge karte protiv današnje mete.

 

Ako koristite ovih 4 tip zasigurno će vam vaš anti-meta deck biti odličan protiv mete. Da daa nisam zaboravio da imam 5, niti sam pogrešno napisao..Rekao sam 4 jer nisam baš siguran oko onog sa chetom xD, no kako bilo da bilo pozz do sledećeg bloga.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.