Regionals 11/2016 report

Prije koju subotu su bili regionalsi, i evo obećanog (zakašnjelog) reporta s malo insighta u to što sam igrao i zašto.


Tjednima prije regionalsa sam testao ABC, jer sam bio uvjeren da su najjači deck u meti, ali nakon brojnih brickova mi se mišljenje promijenilo i odlučio sam, ako mi naručene karte stignu, igrati Metalfoese na regionalsima. Pošta je odradila posao, 3 Mithrilium i 1 Alkahest u sandučiću u ponedjeljak prije regsa, pa dogovaram prodaju ABC-a jer deck za event imam. Još sam u subotu nabavio Bunbukue i Eccentricke i kompletirao deck. Prije svega, evo liste, besramno kopirane s covera jer mi se ne da pisati (ali sam popravio typoe :P).

Monster cards: 30
3 Majespecter Raccoon – Bunbuku
3 Raremetalfoes Bismugear
3 Metalfoes Steelen
3 Metalfoes Silverd
3 Metalfoes Goldriver
3 Metalfoes Volflame
3 Blackwing – Gofu the Vague Shadow
2 Archfiend Eccentrick
2 Maxx “C”
2 Jowgen the Spiritualist
1 Luster Pendulum, the Dracoslayer
1 Rescue Rabbit
1 Majespecter Unicorn – Kirin

Spell cards: 8
2 Pot of Desires
2 Painful Decision
2 Cosmic Cyclone
1 Metalfoes Fusion
1 Fullmetalfoes Fusion

Trap cards: 3
1 Vanity’s Emptiness
1 Metalfoes Counter
1 Metalfoes Combination

Extra deck: 15
3 Metalfoes Mithrillium
2 Fullmetalfoes Alkahest
1 Metalfoes Orichalc
1 Metalfoes Adamante
1 Black Rose Dragon
1 Ignister Prominence, the Blasting Dracoslayer
1 Stardust Spark Dragon
1 Void Ogre Dragon
1 Super Quantal Mech Beast Grampulse
1 Castel, the Skyblaster Musketeer
1 Number 11: Big Eye
1 Vermillion Dragon Mech

Side deck: 15
2 Effect Veiler
2 Kumongous, the Sticky String Kaiju
3 Book of Eclipse
3 System Down
2 Twin Twisters
1 Cosmic Cyclone
2 Full House

Dosta slično onom što sam igrao u Sloveniji, samo s kartama iz INOVa. Nakon eventa, Jowgeni bi vjerojatno letili iz maina, iako su se dokazali u nekim gameovima, a ubacio bih drugi Fullmetalfoes Fusion i možda izbacio nešto za Upstart.


Na turnir se prijavilo ukupno 33 igrača, pa bi se igralo 6 rundi i top8. Bilo je i nešto igrača koji su došli iz BiH, pa props njima na dolasku da bi igrali! Vrijedi istaknuti da se taj 33. igrač očajnički tražio kako bi se ne bi igrao top4, a pronađen je zajedničkim trudom Marka Nikšića i Viktora Malnara. Molim aplauz.

1. runda vs Matej Lišćak (Monarch)

Vidim da nema extru na stolu, pitam ga koristi li je, kaže ne. Na sreću dobivam šest na kocki i idem prvi. Znam što igra, nema što drugo biti osim Monarcha. Koliko se sjećam otvorio sam s Orichalcom i imao Fullmetalfoes Fusion setan, materijal u ruci kroz Bismugeara i još Cosmic Cyclone, za slučaj da treba što banishati. On zove Edeu, s njom Eidosa, aktivira Return koji puštam, čekam da vidi što misli tribute summonat. Tribute za Kuraza, targeta Orichalca i Return, Return cl2. Odlučim pustiti, jer mu s Orichalcom mogu ubiti Domain koji je stavio na polje, a Cosmic Cyclone se može riješit Stormfortha ili nečeg ako seta kasnije. Return traži Ehther, te on pušta potez bez da seta išta novo. U end phaseu fuseam u Alkahesta s kojim equipam Kuraza da ne može summonat Ehther pod mojim potezom i otk-am sljedeći potez.

Usideam s/t hate zbog Domaina, te Book of Eclipseove za Fiendove.

On ide prvi, bricka, na mom potezu predaje. Cijeli match je kratko potrajao, pa idem uokolo i gnjavim ljude.


2. runda vs Marko Bundalo (Rank 10 Trains)

Sjedio je blizu mene prvu rundu i pobijedio Bana, pa znam što igra. Game 1 sam išao prvi, otvorio s Kirinom i skalama, ali nisam imao puno za napravit osim toga. Setao Counter i Combination. Na svom potezu traži s fieldicom Derricranea, normal summona Express Knighta, special summona Derricranea, na što ja u response Kirinom bounceam Express Knighta. On ipak ima još lv 10 monstera u ruci, Malefic Cyber Enda i Exodiusa, pa radi nekog tipa kojem ne znam ime. 5000/5000, očisti spellove i trapove. Dobijem Combination search i on mi pregazi Kirina, ali sljedeći potez imam sve što mi treba da ga skroz izbacim iz gamea. Lako posložim skale sa searchom + Counterom, Kirin bouncea xyza i pobijedim.

Usideam Kaijue, Book of Eclipseove i 2 System Downa jer su vlakovi machine-type i može poslužit kao bait za Doru ako ništa.

On ide prvi, napravi Doru i seta par stvari. Hand mi je dosta mrtav, ali imam Desires. Nažalost, taj Desires banisha 3/4 Metalfoes s/t targeta, iako mi u ruku dovede Kumongousa. Ništa, pauk pojede Doru, imam Gofua, barem nešto. Gofu dobije Skill Drain na efekt i pendulum summon dobije Pendulum Trap Hole ako se ne varam i bleh. Nisam u tom gameu mogao išta puno napraviti.

Planiram ići prvi, ali ostavim Kaijue i Eclipseove unutra, just in case.

Ne sjećam se što je točno bilo, imao je opet Skill Drain, ali nisam niti jednom primio damage i dosta sam uredno završio match s winom.


3. runda vs Rok Vujanović (Metalfoes)

Testao sam s njim 6 duelova mirrora u petak, završilo 3-3. Tko ide prvi pobijedi, jer ako se prvi postaviš možeš očistiti resurse protivniku puno lakše. On dobiva na kocki i, you guessed it, pobjeđuje. Stvarno se ne sjećam ovog matcha dobro.

Side S/T hate, u nadi da Cosmic pogodi nešto.

Idem prvi i, iako sam vukao 2 Desiresa, imam setup s kojim pobjeđujem. Troši Eccentricka mislim na moj setani Desires, jer je mislio da se radi o Cosmic Cycloneu (secret rare karte su malo svinute, pa možeš pogađati kad su face down). Kasnije mu mogu rastavit polje, bouncat Combination etc.

Ubacujem još Kaijue u main.

On ide prvi, bricka, ali mu Desires u ruku da Kirina. Doslovce stavi skale i pendulum summona Jowgena i Kirina i ja ne mogu ništa s inače izvrsnim handom (Kaiju, Gofu, Bunbuku, Eccentrick, ne sjećam se što još). Još smo u time ušli i ne mogu nikako outati Kirin Jowgen i on me samo tuca dok ne dobije.


4. runda vs Sandro Kišur (Metalfoes)

Dobije me na kocki, ide prvi, otvori valjda najbolji mogući hand. Može napravit Kirina, Alkahesta i Void Ogrea, ali na kraju stavlja Kirina u skalu, napravi Void Ogrea i Alkahesta radi pod mojim potezom. To mi praktički prezentira game na pladnju, Bunbuku gazi Alkahesta, baitam Void Ogrea stavljanjem Lustera u skalu i onda steamrollam. Bounceam mu Combination da je mrtav u ruci sljedeći potez i setam Emptiness. Kad mu to flippam je game gotov.

Sideam stvari za ići drugi, slične onima kao protiv Roka. On me iznenadi i kaže da idem prvi.

Imam dobar hand, ali poberem Maxx “C” i odlučim ne voziti, nego ostavim Gofua i tokena na polju. Setam Cosmic Cyclone. Na svom potezu ima Eccentricka za Cosmic, ali misplaya sequencing za OTK kroz 2 tokena. Fusion efekt mu vrati Fusion u ruku koji svejedno popravi situaciju i napravi Mithriel uz Orichalca i ubije me. Nisam mogao vjerovati da je Fusion bio legitiman topdeck.

Ostavim Cosmic Cyclone unutra, ostalo leti van, jer idem prvi.

Mislim da opet poberem Maxx “C”, ali mu dam samo da vuče s pendulum summona i fusion summona u Mithriel. Imao sam pristup brdu resursa, uključujući Kirina, Fullmetalfoes Fusion za Alkahesta ako zatreba itd. Odluči predati jer, da, otvorio sam glupo jak hand koji savršeno ocrtava Metalfoes mirror.


5. runda vs Ivan Emanuel Dobrovšak (Ties Majespecters ft. Metalfoes)

Moguće da sam čak dobio na kocki, ali sve što se sjećam je da je on završio svoj potez s Kirinom i 4 setane, od čega su barem 2 Majespecter trapovi, te predajem.

Usideam spell/trap hate i idem prvi.

Otvorim dosta jako, game ispadne grindy, i ja dugo razmišljam za otk u jednom trenutku (na kraju misplayam i zashuffleam skalu umjesto Countera), ali mi fali 800 damagea. Napravim najbolji setup za sljedeći potez koji mogu i uspijem na kraju pobijediti, iako je zadivljujuće koliko sam toga zeznuo dok sam razmišljao o OTK-u i postavljajući se u prvom potezu. Nije trebalo potrajati koliko je.

Dok sideamo Zvonko zove time pa imamo draw. Niti jedan nije pretjerano zadovoljan ishodom, jer moraš pobijediti sljedeću da imaš osiguran top.


6. runda vs Matija Kišur (Infernoid)

Ako se netko pita, ne postoji nikakva rodbinska poveznica između dva spomenuta Kišura. Isprva sam mislio da je Infernoid match-up lagan, ali tokom matcha mi se mišljenje promijenilo. Samo mi je postalo još jasnije zašto mrzim taj deck i playstyle koji forsira na protivnika. Uglavnom, game 1 otvaram s, među ostalim, 2 Jowgena u ruci, te napravim Spark Jowgen field. On ima Decatrona koji bi to dosta jednostavno trebao outat, ali ne znam što radi, jer Jowgen ostaje na polju. Sure, lol. Kasnije shvati da mi ga može pregazit, a onda tek na drugom da ga može još i bouncat ako kopira onog level 2 Infernoida (ja sam mu gazio Decatrona svaki put, ali otvorio je s 3 u ruci lol). Taj Jowgen ga je stalno tjerao na loše playeve (kad i sam misplaya puno heh) i zahvaljujući njemu sam na kraju pobijedio prvi game.

Sideao sam Kaijue sigurno, ne sjećam se za ostale stvari.

Ne sjećam se ni duela baš pretjerano dobro, imao sam Ignistera na polju u jednom trenutku, ali je on resolveao masivan Monster Gate i game je jednostavno bio gotov. Omega, Devyaty, sve je došlo i uništilo me.

Zadnji game odlučuje o svemu. Ja otvorim s Vermillionom i 2 Alkahesta, ne sjećam se točno kako i zašto. Negdje smo bili ušli u time sigurno, s tim da sam ja imao zadnji potez, pa valjda pod njegovim sljedećim. On ima continuous spell koji mu daje da fusion summona s Infernoidima iz decka i s tim radi Tierru kojom onda gazi Vermilliona. S Vermillionom zaboravim vratiti Gofua, što bi mi inače dosta olakšalo sljedeći potez, a to se dijelom dogodilo zato što sam na početku otvorio 2 Gofua i nije mi se činilo da će biti potreban. Na svom potezu napravim Orichalca od 2 Alkahesta i popunjavam skalu s Bismugearom. Ne želim uklanjati Tierru koja je visok level s polja jer će onda doći vojska Infernoida iz gravea. Kao što sam planirao (mwahahaha) mi pregazi Orichalca s Tierrom i s Orichalcom si ubijem Bismugeara u skali koji u end phaseu traži Silvera. Na mom potezu Gofu + Silverd idu u Ignistera, Ignister čisti Tierru i napadam za game na LP razliku u timeu.


S rezultatom 4-1-1 završavam treći u swissu, prvi je Rok, neporažen. U svakom slučaju, deck box i playmat zagarantirani.

Top 8 vs Renato Smijulj (Artifact ABC)

Uz Roka, jedina osoba koju mi nije žao izbjeći što je dulje moguće u elimination dijelu turnira. Igra ABC s Artifactima, odnosno Scytheom koji većini deckova kaže da ne mogu igrati Yugioh. Ja sam otvorio dosta dobro, ali sam u jednom dijelu gledao u setanu kartu i bojao se pendulum summonati u potencijalni Strike. Eccentrick je ubio Scythea i taj potez sam izgubio kontrolu na igrom i ubrzo duel.

Sideao sam Book of Eclipse, treći Cosmic i Twin Twistere.

Drugi game je bio dosta napet koliko se sjećam. Imao sam Kirina i Alkahesta na polju, ali je on uspio resolveati Book of Eclipse i spustiti Dragon Bustera. Nakon podužeg razmišljanja mi odluči predati duel i imati prednost toga da ide prvi sljedeći game, iako mi se činilo da je imao pristojnu šansu da odgrinda ostatak gamea. To vjerojatno znači da backrow koji je imao nije bio relevantan, te me ne bi mogao zaustaviti nakon što dobim pluseve od Eclipsea.

Kako god, ulaze System Downovi iz sidea.

On kreće prvi, mislim da nije otvorio s Dragon Busterom, ali je imao 2-3 backrowa. Cosmic Cyclone je pogodio nešto nevažno, a onda sam gledao trebam li riskirati ili ne. On je stigao odigrati svoj potez do negdje 5 sekundi prije nego što se zvao time, što je značilo da će on imati zadnji potez i moram krenuti sa setupom odmah. Ali poberem Strike na pendulum summon i pružam ruku.


Iz boostera koje sam dobio sam otvorio Anti-Spell Fragrance iz OTS1, a ništa vrijedno spomena iz INOV-a. Deckbox dobio odmah, playmat se po običaju čeka. Umoran sam i ne da mi se gledat ostatak, već je bilo 9 sati i dućan se trebao zatvoriti. Kasnije saznajem da su Renato i Rok podijelili prize u finalu i malo mi je lakše što su mi oni jedini porazi dana. Sad, kad nakon više od 2 tjedna igranja s novim Metalfoesima gledam neke stvari u reportu, vidim da sam puno stvari odigrao na čudan način, te da mi se deck lista ipak vidljivo razlikuje od onog što sad igram . Sljedeći regionalsi su za nešto manje od 2 tjedna i u reportu s njih (koji opet neću obećati u razumnom vremenskom razmaku) ćete moći vidjeti neke od promjena s kojima sam trenutno jako zadovoljan (nadam se, valjda neću propast toliko da me sram pisat report). Uživajte do tad!

railz0

Monarchsi moraju umrijet.

Jedna misao o “Regionals 11/2016 report

  1. Railzo dobar report.Mi koji čitamo i vi koji pišete članke moramo više promovirati igru,poticati druge da ju ne zaborave i češće zaigraju.Jedan od načina je i veća aktivnost ove stranice.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.