Osvrt na novu yugioh igru: yugioh duel links

Dobar dan svima, odlučio sam ponovno nešto napisati, a to će biti osvrt na najnoviju yugioh igru koju je službeno izdao konami sredinom prvog mjeseca – Yugioh duel links. Nadam se da ćete odvojiti koju minutu da pročitate osvrt.

 

Slikovni rezultat za yugioh duel links

Ovo je igra zbog koje je konami odlučio maknuti naš voljeni Dueling network iliti DN. Većina ygo zajednice se slaže da takav potez nije bio potreban, no što je tu je. DN se ne vraća, a kao zamjenu imamo dev pro. Pitanje koje se nameće jest je li nova konamijeva igra vrijedna micanja DN-a?

Odgovor nije jednostran. Igra nije ni napravljena da zamjeni DN, svrha joj je potpuno drugačija. Iako je igra lijepo dizajnirana, sam sustav igre ne zadovoljava potrebe iskusnijih igrača. No to ni nije grupa ljudi na koje su ciljali, ciljali su na početnike, nostalgičare te na mogućnost da dovedu nove igrače u igru, a i izgleda da im je to uspjelo s preko 5 milijuna skidanja u nešto više od dva tjedna od izdavanja igre te njezinog plasiranja na tržište. Igra zauzima preko 700 mb, tako da je prikladnija igri na računalo, iako naravno, ako imate dovoljno mjesta, možete ju igrati i na mobitelu. Jede dosta baterije, te igranje protiv pravih igrača uzima dosta megabajta.

Ali nemojte steći pogrešan dojam, igra je daleko od loše. Lijepo je dizajnirana, vidi se da su obratili dosta pozornosti prema dizajnu i grafici koji su oku ugodni. Možda čak i malo i više nego samom gameplayu do kojega ću još doći. Glasovi glavnih junaka su iz originale prve sezone yugioha. Postoji singleplayer i multiplayer.

Slikovni rezultat za yugioh duel links

Slikovni rezultat za yugioh duel links

Ovako to otprilike izgleda. Na singleplayeru tražite protivnike koje nije osobito teško dobiti. Nakon što njih pobijedite u dvoboju otključavate nove karte koje su svakako korisne jer početni deck koji dobijete se uglavnom sastoji od normalnih čudovišta do 1500 napada. Što više pobjeđujete protivnike i otključavate misije raste vaša razina. S novom razinom opet otljučavate nove karte itd.  Naravno, možete vi i kupiti pravim novcima boostere koje još niste otključali, ali to ubija zabavu, zar ne? Kako rastete vi u razinama, raste i vaš deck. Da podvučem crtu s DN-om, tamo ste imali sve karte odmah na raspolaganju, no opet, bio je to drukčiji stil igre. Dok se DN usmjeravao na sam dvoboj, testanje deckova i usavršavanjem vještina, ovo je igra za zabavu. DN-ova grafika i izgled su izgledali kao igra s kraja 90-tih. A što se tiče yugioh duel linksa i ostalih tvari što se ne tiću samog dvoboja, ima tu još dosta fora stvari, ali njih ćete trebati sami otkriti kad instalirate igru 😉

A sad gameplay. Gameplay zasigurno neće zadovoljiti one koji su očekivali igru sličnu DN-u ili dev pro-u. Ali će zadovoljiti brojne druge nostalgične igrače, nove igrače, igrače mlađe populacije, a i igrače koji jednostavno vole yugioh igre i ne smeta im ako gameplay nije na razini današnje igre ( kao meni 🙂 ). Vuku se 4 karte na početku, te 5 kad krene tvoj potez, što je manje nego u normalnim pravilima. To su napravili vjerovatno zato jer početni deck ima samo 20 karata. I početni će vam se deck uglavnom sastojati od najosnovnijih karata te pokojeg spella, znači kao u prvoj sezoni, ali kao što sam već rekao, kako napredujete otključavate nove karte i deckove pa nećete dugo imati samo osnovne karte. Također su prilično zanimljive animacije kad prizovete čudovište. Fora izgleda kad prizovete obična čudovišta kao feral imp, no izgleda fantastično kad prizovete rijetka čudovišta kao dark magician. Animacija izgleda kao kad evoluirate pokemona u pokemon go, no to ne zamjenjuje činjenicu da je jako lijepo dizajnirano. To treba pohvaliti. Imate samo 4000 lp kao u prvoj sezoni. Malo zbunjujuće su stavili da kad želite u battle fazu, ili završiti svoj potez morate kliknuti gumb za vraćanje ( u sredini desno ) te će vam izbaciti opciju da idete u battle fazu ili završte potez. Da biste odigrali ili povukli kartu, trebate je povući prstom prema polju.

 

Slikovni rezultat za yugioh duel links

Slikovni rezultat za yugioh duel links

 

Slikovni rezultat za yugioh duel links summon animation

Tako da eto, tko hoće neka izvoli. Igra svakako ima potencijala, te mi nije loša, da imam malo više mjesta na mobitelu i sam bih je stavio. Ali vama preporučam. Ima mjesta za poboljšanje i ima određene nedostatke , ali nije loše sve u svemu. Vidit ćemo kako će je konami razvijati, za sada služi svojoj svrsi. Svakako je lijepo vidjeti nakon dugo vremena yugioh igru.

Do idućeg bloga, vaš dark angel

 

Victory!

 

 

3 komentara

  1. Drago mi je da se netko osvrnuo na ovu igru!Igram je i mislim da ima dosta potencijala.Ako me netko želi dodat ID mi je 530-477-608 (igram na mobitelu).

  2. Fora igra i dobar podsjetnik za generalnu publiku da je YGO još živ. Ako dobije i mali dijelić pažnje koju je uživao Pokemon GO (a trebao bi nastavi li ovim tempom) možda novije generacije iskuse onaj epic feeling aktivne zajednice u javnosti koji smo imali u mlađim danima.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.