Nova ban lista (31.3.2017.)

Stigla nam je nova ban lista nakon pola godine i svakako je donijela nove promjene. Ima i nekoliko iznenađenja. Sve u svemu, zanimljiva lista. Pročitajte članak da vidite kakve su se promjene dogodile.

Jučer je izašla lista koja će vrijediti od 31.3.2017. , a promjene su sljedeće:

 

Forbidden

 

Majespecter unicorn – kirin

The tyrant neptune

Vanity’s emtiness

 

 

Limited

 

Maxx “c”

Rescue cat

Brain control

Future fusion

Imperial order

Briona, dragon of the ice barrier

 

Semi-limited

 

Wisdom-eye magician

Zoodiac ratpier

Interrupted kaiju slumber

 

 

Nije više na listi

 

Sangan

 

 

 

http://www.yugioh-card.com/en/limited/index.html

 

Kratki osvrt:

 

U vezi forbidden karata, vanity’s emptiness je iznenađenje, karta koju su često micali po ban listi. I sad je napokon završila na banu. Zasluženo? Tek treba vidjeti kako će stvari funkcionirati nakon njezinog bana. Osobno mislim da je jedan primjerak bio balansiran, ali konami očito nije dijelio mišljenje sa mnom.

The tyrant neptune je također iznenađenje, nisam ga previše vidio u igri, ali definitivno se može zlouporabiti s nekim comboima.

Maxx c je završio kao limited što po meni također nije bilo potrebno. Odlična karta za ravnotežu o dvoboju, pogotovo ako uzmemo u obzir da protivnik primjerice igra zoodiac. Ovo je također usporilo neke slabije deckove kojima je maxx c bio counter meti.

Lijepo je vidjeti rescue cat natrag u igri, mogao bi pomoći raccoonsima.

Brionac se pridružio trishuli, te se opet mogu igrati. Zgodno.

Brain control je također veliko iznenađenje. Svakako snažna karta. Sad treba vidjeti hoće li to biti samo egzibicija za jednu listu kao što je bio snatch steal ili će dulje ostati igriv.

Vratio se imperial order, karta koju je čudno vidjeti kao ograničeno, stvarno nisam mislio da će se ikada vratiti jer negira efekte svih face-up spellova. Naravno, sada se lakše riješiti spellova i trapova nego prije, ali i dalje je jako dobra karta.

Zoodiace su malo usporili semi-limitom zoodiac ratpiera, ali ništa strašno, također kao semi-limit je završio interrupted kaiju slumber, koju očekujem i vidjeti kao limitanu uskoro, jer karta daje veliku prednost.

Te za kraj, tu je sangan koji je od forbidden skočio na unlimited, tj. smijete koristiti 3 komada u decku što je odlična vijest, karta koja će pomoći brojnim deckovima kao search engine.  Ne traži da bude uništen borbom ili slično, sve što treba biti je poslan s polja na groblje, što je uvjet kojeg nije teško zadovoljiti.

 

Slikovni rezultat za the tyrant neptune Slikovni rezultat za interrupted kaiju slumber Slikovni rezultat za rescue cat

Slikovni rezultat za imperial order Slikovni rezultat za brain control yugioh  Slikovni rezultat za brionac dragon of the ice barrier

Slikovni rezultat za sangan Slikovni rezultat za future fusion Slikovni rezultat za wisdom-eye magician

 

Bilo je dobrih, bilo je i lošijih, ali ova lista se čini dobrom te će biti zanimljivo vidjeti promjene koje je unijela.

Toliko od mene, do idućeg puta

Vaš Dark Angel

 

 

Victory!

One comment

  1. Jasno ti je da su sve karte koje su bile zabranjene, a sad više nisu, dobile novi tekst? Malo se informiraj prije nego počneš pisat ovakve članke.

    I nije ban lista, nego forbidden & limited lista, odnosno lista zabranjenih i limitiranih karata.
    Ban lista ti je nešto sasvim drugo.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.