Najava: Crossed Souls!

 

Evo već par dana ležim pod virozom, listam što ima novog po Yu-Gi-Oh! svijetu.. nove edicije, nove karte… I za oko mi je zapela jedna koju tek očekujemo za par mjeseci, a izgleda da sa sobom nosi dosta zanimljivih karti. Bilo mi je nemoguće ne napraviti neku najavu od tog seta stoga saznajte što će očekujemo u: Crossed Souls!

Prema trenutačnim informacijima Crossed Souls će na područje Amerike izlazi tek 15.5 tako da imamo dosta vremena do njega. Ipak za razliku Secrets of Eternity, koji me baš i nije obradovao svojim sadržajem, Souls će imati nekolicinu karti kao pomoć zapostavljenim deckovima ali i za one koji nisu. Anyway da ne duljim u nastavku pogledajte neke od zanimljivih karti koje stižu s ovom edicijom!


 c

Ovih pet mališana zajedničko u imenu imaju riječ “Vassal”, a od početka su: Berliner the Firestorm Vassal, Mithra the Thunder Vassal, Garum the Storm Vassal, Lucius the Shadow Vassal i Landrobe the Rock Vassal. Vjerovatno vas podsjećaju na baby verzije Monarcha, a upravo to i jesu i služe da za lakši i brži priziv gospodara. Svaki ima sposobnost da se Special Summona iz ruke s tim da nemožemo prizivati monstere iz Extra Decka do kraja poteza. Uz to imaju po još jedan dodatni effect koji se aktivira nakon što su iskorišteni za Tribute Summon, npr. Berliner daje igraču mogućnost da pogleda u protivničku ruku i banisha jednu kartu otud do kraja poteza.


 

Cyber Dragon Infinity & Chimeratech Rampage Dragon
Prije par edicija Konami je nakon dugo vremena izdao dobar support za ove metalne zmajeve ali nažalost ni to nije bilo dovoljno da postanu kompetentni u nekim većim granicama. U oči vam zasigurno upada da je Dragon Infinity rank 6 a sa Cyberima ste se navikli na 5 – e tu možete iskoristiti rank 5 Cyber Xyz-a za njegov priziv. Uz to može krasti protivnikova čudovišta i neagirati karte. Nadalje što se tiče Rapmagea za njegovpriziv trebate min. 2 Cyber Dragona i nakon toga može uništiti protivničke Spell/Trap karte i po mogućnosti napasti protivnika par puta u istom BP. Odlična potpora za Cybere. 


 

Planetellarknight Ptolemaios
2 or more Level 4 monsters
Once per chain, during either player’s turn: You can detach 3 Xyz Materials from this card; Special Summon from your Extra Deck, 1 monster that is 1 Rank higher than this card, except a “Number” monster, by using this face-up card you control as the Xyz Material. (This Special Summon is treated as an Xyz Summon. Xyz Materials attached to this card also become Xyz Materials on the Summoned monster.) You can detach 7 Xyz Materials from this card; skip your opponent’s next turn. During each End Phase: You can attach 1 “Stellarknight” card from your Extra Deck to this card as an Xyz Material.

Ovog Xyz-a sam morao staviti. Novi support za “tellarknighte” s prezanimljivim effectom. Njegov priziv služi da bi nakon toga prizvali još jačeg Xyz-a po izboru, što “tellarknighti” sami prije nisu mogli napravit. U nekom sretnom slučaju možemo i preskočiti cijeli protivnikov potez. Huh… pretty powerful ali prvi effect će se zasigurno koristit je 3 Xyz materijala za tellare su mačji kašalj. 


 

Clear Wing Synchro Dragon –  Zmaj na coveru boostera. Došao je kao dodatna opcija za Extra Deck deckovima koji se koriste Synchroima i to kao level 7 srećom jer i onih level 7 kojih ima dosta ih traži posebne uvjete za priziv. Clear Wing je kao anti karta za Shaddolle, Nekroze.. jer može neagirati effecte level 5 i većih monstera a uz to sebi može boostati napad nakon što uništi protivničko čudovišta.  


 

During either player’s turn, when a monster effect is activated on the field OR when the effect of a face-up Spell/Trap Card is activated: You can send this card from your hand or face-up from your side of the field to the Graveyard; destroy that card. You can only use this effect of “Yuki Usagi” once per turn.

Yuki Usagi- this! Karta koja će bit jedna od najtraženijih u ediciji s ovakvom mogućnošću neagiranja. Djeluje protiv Scouta, Tenki, Snatch, No. 101, Black Luster Soldiera… Ali kod TGU-a njegov effect ne neagira, Yuki “samo” uništi kartu tako da TGU i dalje može prizvati npr. nekog BA iz decka. Sve u svemu karta je ubojita.  


 

Nova field spellica za deck koji je bio ubojit u vrijeme kad je izašao – Fire King Island. Island obuhvaća effecte nekih Fire King karti koje već imamo. Može uništavati karte na polji, u ruci, prizivati čudovišta iz ruke a može i sva čudovišta na polju uništiti. Odlična karta koja bi mogla podignut broj Fire King deckova na turnirima.


  

Target 5 cards in your Graveyard, except “Jar of Avarice”; shuffle all 5 into the Deck, then draw 1 card. You can only activate 1 “Jar of Avarice” per turn.

And its back – u trap izdanju. Zloglasni Pot of Avarice koji je davao nepoštenu prednost igraču doživio je slabiju reinkarnaciju kao Jar of Avarice. Prva slabost je što je Trap pa je to čini malo sporijom a uz to vučemo samo jednu kartu a ne dvije. Ipak gle ovo, Jar ne vraća samo čudovišta već može vratiti i Spell/Trap karte. Iskorišteni Snatch, Raigeki.. jedan od dragulja u ediciji.  


 

2 Level 5 EARTH monsters
You can also Xyz Summon this card by using a Rank 4 or lower “Madolche” Xyz Monster you control as the Xyz Material. (Xyz Materials attached to that monster also become Xyz Materials on this card.) Once per turn: You can target 1 “Madolche” card in your Graveyard; shuffle it into the Deck. When a “Madolche” card(s) is shuffled from your Graveyard into the Deck while this card has “Madolche Puddingcess” as an Xyz Material (except during the Damage Step): You can detach 1 Xyz Material from this card; Special Summon 1 “Madolche” monster from your Deck in Attack Position or face-down Defense Position.

Madolche Puddingcess Choco A La Mode nova je slastičarka u Madolche obitelji. Dobre statistike napada i obrane lagan priziv preko Madolche Queen Tiaramisu. Nema effect ka Tiaramisu da uklanja protivnikova čudovišta s polja ali isto može reciklirati odigrane Madolche karte u groblju. Ostatak effecta naizgled je čini još boljom jer može prizvati Madolchea iz decka ali za to treba imati Madolche Puddingcess kao Xyz Material. To je već meh, jer pudingasta se i ne igra a nije ni isplativa ali šta je tu je,


 

Frightfur Shepp & Frightfur Leo
Frighftur Mad Chimera

Dodatni support za Frighfture koji im i treba. Sheep ima mogućnost samooživljavanja iz groblja nakon što je uništena i uz to dobije 800 ATK-a, Leo može uništiti protivničko čudovište po izboru i nanijeti mu štete koliko je to čudovište imalo napada a Mad Chimera je Goyo Guardian decku jer nakon što uništi čudovište možemo tog istog prizvati na našu stranu polja s prepolovljenim napadom. Ovaj support bi nešto više mogao učinit s tim deckom a uz to su dobili četri nova “Edge Imp” monstera.

And then.. tu je još novi Deskbot 004, nova Shadoll fuzija, Infernoid support i potpuno novi Zefra archetype. Isto tako i nove Raid Raptors karte koje će deck poslati na višu razinu, prve Melodious fuzije, novi Atlantean Prince, Yosenju čudovišta koja se se effectom razlikuju od onih koje smo vidjeli dosad kao i nove Spell/Trap karte… sve u svemu ovaj set nam će donijeti dosta zanimlljivih karti. Ne radujte se za sve karte jer neke su isključivo OCG ekskluziva ali tko zna, možda ih i mi dobijemo. 

Do sljedećeg puta.. 😉

9 misli o “Najava: Crossed Souls!

  1. Dobar članak Mockingjay! I OCG ekskluzive uvijek imaju broj u set 81(80?)-90, aka Cyber Dragon i Fire King support i još neke sitnice. Jedini razlog zašto se veselim ovoj ediciji je Deskbot 004 i, naravno, U.A. support, ali to će bit objavljeno tek kad dobijemo listu za TCG. 🙁 Novi lv 4 pls Konami!

  2. drago mi je da je netko već odlučio pisat o ovom boosteru 😉
    najviše želim vidjet nove superheavy samuraje, pa će onda napokon to bit kompetitivan deck, a yuki usagi će sigurno bit među vrjednijim kartama boostera.

  3. i slažem se s railz0, level 4 za U.A. bi bio idealan (još da dodaje U.A. spellove kad je normal summonan 😀 )

  4. mozda je mislio jer je limited na pa ban listi opcenito a ne da je bannan

  5. Whoever you are očito smo obojica fejlali. Wolfbarka sam skroz preskočio te sam u glavi još na prastaroj listi.

  6. Whoa, ne sjećam se više zašto sam komentirao ovo za wolfbarka o.o

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.