Najava: Battle Pack 2: War of the Giants – Round 2!

Konami je odlučio poslušati svoje igrače i napraviti reprint nekih popularnih karata. Koje su to? Zašto? Gdje će izaći? Kada će izaći? Sve odgovore možete pronaći u ovome članku. No, prije no što dođemo do njih, valja nešto reći o samom proizvodu.

“Battle Pack 2: War of the Giants” je već neko vrijeme dostupan u prodaji. Za one koji ne znaju, to je set sačinjen od 215 karata za tzv. Sealed Play. Sealed Play znači da deck sastavljate od onih karata koje dobijete u otvorenim boosterima i ništa drugo osim tih karata ne stavljate u njih. Konami želi potaći sve više Sealed Playa (odnosno Draft turnira) jer se time zapravo pokazuje vještina u stvaranju deckova. Osim toga, više Sealed Play turnira znači i veći broj Battle Pack edicija, odnosno veći prihod. Tako će Konami uskoro izdati drugu rundu za Battle Pack 2, tj. novi proizvod koji se sastoji od Battle Pack 2 boostera. Tzv. “Battle Pack 2: War of the Giants – Round 2” se sastoji od 6 Battle Pack 2 boostera, te jednog Round 2 boostera od 16 karata. Svaki se Round 2 booster sastoji od 1 Ultra rare, 6 Super rare te 9 common karata. Ovaj proizvod je najavljen za polovicu siječnja iduće godine. No, dosta o proizvodu kao takvom, ono zbog čega se o ovom proizvodu priča su Ultra rare karte koje se mogu pronaći u njemu, a to su: “Fog King”, “High Priestess of Prophecy”, “Dragunity Knight – Vajrayana”, “Number 11: Big Eye” i “Safe Zone”. Kao što vidimo, to su trenutno neke od skupljih karata i tim reprintom igrači koji posjeduju manje novca će moći lakše doći do ti karata. No, zašto su te karte toliko tražene od strane igrača?

Fog King
Ova je karta porasla u popularnosti kada je Dragon Ruler deck koji je koristio ovu kartu pobjedio na jednom od YCS turnira u Sjevernoj Americi. Ono što ovu kartu čini dobrim izborom za deck jest što je level 7 koji se može prizvati bez žrtve pa time zmajevima omogućava lakši rank 7 Xyz summon, što je WATER čudovište pa se može koristiti i s Tidalom te s njime prizvati Mermail Abyssgaiosa te što ima 0 napada i time jako dobro funkcionira s Debris Dragonom za prizivanje Star Eatera. Uz toliko mogućnosti, nije ni čudo što je karta postala toliko tražena te preskočila cijenu od 20 dolara.

High Priestess of Prophecy
Priestess je najskuplje čudovište za Spellbook/Prophecy deck, ali s razlogom. Prije svega lako se priziva, ima solidan napad, a ni efekt joj nije za odbaciti. Jedno vrijeme joj je cijena narasla čak i do 100$, što zapravo i ne čudi obzirom da je do tada izašla samo kao Secret rare, a boss monster je Prophecy arhetipa. Obzirom da je Prophecy jedan od trenutno najskupljih deckova, reprint Priestessice će omogućiti puno lakše slaganje ovog zabavnog decka.

 

Dragunity Knight – Vajrayana
Dragunity arhetip nije novost pa je tako i Vajrayana već stara stvar. No, bez obzira što je stara, itekako je dobra. Vajrayana je ključan element za Dragunity comboe. Lako se priziva uz Dragunity Dux i Phalanx, a s Phalanxom priziva level 8 Synchro kao od šale. Dragunity deck je tek odnedavno ponovo postao popularan zbog ogromne sinergije s Dragon Ruler arhetipom i najveći problem je bio nabaviti ovu kartu, što zbog cijene, što zbog činjenice da je izašla u boosteru iz 2010. godine. No, ponovnim izlaskom u drugoj rundi Battle Packa 2, taj problem je riješen. 

Number 11: Big Eye
Jedan od trenutno najpopularnijih i najtraženijih Xyz monstera isto tako dobiva svoj reprint. Big Eye je poznat po ogromnoj sinergiji s Dragon Rulerima i Mermailima zbog svog ranka 7, a efekt koji prisvaja protivnička čudovišta za stalno je daleko od pojma “mala stvar”. Ova karta, koja kada je izašla nije bila previše skupa, svega par dolara, je premašila cijenu od 140 dolara čim su Dragon Ruleri ugledali svjetlo dana. Iako su svi “veliko oko” htjeli vidjeti na trenutnoj ban listi, to se ipak na njegovu sreću nije dogodilo i sada ćemo ga pronaći u novom setu i vjerojatno po znatno manjoj cijeni.

Safe Zone
Safe Zone je definitivno karta koja se može pronaći u bilo kojem decku. No, najbolju sinergiju ima s “Number 66: Master Key Beetle” s kojim stvara gotovo neuništivo čudovište. Karta se mogla pronaći u boosteru iz 2011. godine, a dolaskom u ovom setu omogućava da se lakše nabavi i samim time više igra, a više igre će definitivno vidjeti novim reprintom.

 

 

Iako svi nestrpljivo iščekuju dan kada će ovaj proizvod ugledati svjetlo dana i kada će napokon moći nabaviti jeftinije karte za svoje deckove, treba imati na umu da će tik prije tog dana osvanuti nova ban lista, točnije na novu godinu. Zašto to naglašavam? Iako se ovaj proizvod sada čini kao predobra stvar, nova ban lista bi mogla promijeniti način igre dosadašnjih deckova i samim time ove karte tada možda neće biti dobre kao sada. No, bez obzira na to, lijepo je vidjeti da Konami ponekad sluša svoje igrače i zna im tu i tamo udovoljiti.

Što vi mislite o ovom prozivodu? Radujete li se reprintu ovih karata? Ostavite komentar sa svojim razmišljanjima o ovom setu! 🙂

Kiryu

Hello world!

8 misli o “Najava: Battle Pack 2: War of the Giants – Round 2!

  1. Koliko god su velike šanse da neke karte završe na ban listi ili neki deckovi u kojima se igraju te karte ja ću svejedno kupiti.Možda Big Eye bude banan ili deckovi u kojem se igra,ali meni ce svejedno biti čast da ga imam jer je karta strašna a obožavam ga,njegov avatar i efekt 🙂

  2. Ja sam ovo napisao na osobni upit White Dragona kao najavu novog proizvoda, autor onog bloga je to samoinicijativno to napisao.

  3. Meni osobno ne smeta što je Kiryu napisao isto što i ja.I mislim da nije ukrao ideju od mene jer je Kiryu puno detaljnije to napisao,a ja samo donekle.Tako da bravo Kiryu 😉

  4. ljudi,može li se još negdje nađi booster sa six-sam kartama ili moram kupovati preko e-bay ?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.