LLDS Stage 2 report

Prije nekoliko tjedana, 22.10. u Sloveniji, je održan Local Legends Duelist Series Stage 2 na kojem su mogli sudjelovat svi igrači koji su se kvalificirali na Stageu 1, koji su praktički bili obični localsi, samo što je nagrada za prvo mjesto dodatno bila i Magician Navigation playmat. Ja sam svoj invite dobio još prije ban liste sa Monarchsima, pa sam bio miran nekoliko mjeseci prije eventa. Nadao sam se da ću moći igrat ABC na eventu, ali ispalo je da nije legalan jer se nije moglo osigurat da će ga prodavači imati, iako je release bio dan prije, pa što se može. Nakon dosta premišljanja između D/D-a i drugih ne-tier deckova uskaču neke posudbe i igram Metalfoese. Redom zahvale Renatu, Roku, Dobrovšaku, Zagyu i Banu na doprinosu, nisam išao na prvi event izvan Hrvatske s tier 16 deckom. 😀 Lista je ispod.

3 Metalfoes Steelen
3 Metalfoes Silverd
3 Metalfoes Goldriver
3 Metalfoes Volflame
3 Majespecter Raccoon – Bunbuku
3 Blackwing – Gofu the Vague Shadow
3 Jowgen the Spiritualist
2 Archfiend Eccentrick
2 Maxx “C”
1 Majespecter Unicorn – Kirin
1 Luster, the Pendulum Dracoslayer
1 Rescue Rabbit

2 Pot of Desires
2 Cosmic Cyclone
2 Painful Decision
1 Upstart Goblin
1 Metalfoes Fusion

3 Metalfoes Counter
1 Vanity’s Emptiness

2 Metalfoes Orichalc
1 Metalfoes Adamante
1 Ultimaya Tzolkin
1 Crystal Wing Synchro Dragon
1 Void Ogre Dragon
1 Stardust Spark Dragon
1 Ignister Prominence, the Blasting Dracoslayer
1 Super Quantal Mech Beast Grampulse
1 Mechquipped Angineer
1 Abyss Dweller
1 Castel, the Skyblaster Musketeer
1 Number 39: Utopia
1 Number 39: Utopia the Lightning
1 Number 11: Big Eye

3 Flying “C”
2 Gameciel, the Sea Turtle Kaiju
1 Kumongous, the Sticky String Kaiju
2 Twin Twisters
2 Book of Eclipse
1 Cosmic Cyclone
2 Full House
2 Solemn Strike


Tokom tjedna mi Renato javlja da je sredio prijevoz do i sa eventa. Vlakom do Harmica i onda nas dalje vozi Zorko, inače judge na eventu, te nas on vraća u Zagreb. U petak Renato kupuje karte za vlak i kasnije tokom dana shvaća da se karte ne mogu prenijeti na novi dan, pa Ljubičić i ja odemo s njim do glavnog kolodvora opet kupiti karte, ovaj put za pravi dan. No refunds. 🙁 Nakon toga odigram protiv njega 2 duela, to prođe 1-1 i idem doma jer je neočekivano dugo potrajalo sve to. Kao i dan prije, bombardiram Roku inbox pitanjima o Metalfoesima, jer ih on duže vrijeme igra i na kraju dolazim na main i extra deck listu dosta sličnu njegovoj. Side deck se već dosta razlikovao, možete usporediti s listom iz njegovog reporta.

Ujutro ustajem u 4 da se spremim, i kod Renata sam u 5. Siki pokušava spavati na kauču dok prvi dio Sibirskog Plavca trešti s Renatovog mobitela. Nađemo se s Filipom u autobusu za Glavni kolodvor, tamo radi samo pekara za fornete, pa to i jedemo. Uz malo poteškoća (random 6 auta za redom koji nam prepolove grupu) svi smo na vlaku gdje počinjem pisat deck listu, jer mi se noć prije to nikako nije dalo.


U Harmicama nas Zorko skoro instantno pokupi i unutar 2 minute smo na granici. Na putu do eventa stanemo u McDonaldsu i jedemo nešto što se barem kvalificira kao doručak, i onda napokon dolazimo. Čuvar spava, moramo ga probuditi (sry :c) da nam otvori vrata, jer stajanje na hladnoći dok se otvori obližnji kafić u 9 nije opcija. U međuvremenu od Zorka saznamo slovenske riječi za dvotočku (dvopičje) i točku zarez (podpičje), što izaziva puno smijeha, te dolaze neki Nijemci (ili Nizozemci?) od kojih je jedan dosta poznat po tome što na YCS-ovima kupuje brdo stvari (Renato se na njega referira kao “proračun Nizozemske”). Instanto prepozna Renata i Zorka i dogovara neke dealove. Idemo u kafić, zaposlimo Zorka da nam provjeri deck liste i kad napokon popijemo kavu/čaj/itd se vraćamo u dvoranu eventa.

llds06

Ostatak Hrvata je već stigao, kao i velik broj drugih igrača, te počinju prijave. Rok otvara Cosmic Cyclone, ostali nisu te sreće. Ja dobivam Subterror Behemoth Stalagmoa, kojih već imam 6, zzz. Ali zato u OTS 1 koji dobijem za ispunjavanje nekog kviza u Yugioh! Slovenija grupi prije koji tjedan otvaram Anti-Spell Fragrance i Allure of Darkness, oba viška i oba profit. Upad otplaćen. Ban kaže da je vidio da netko igra Paleozoice, pa se napokon odlučim ubaciti Full House u side, izbacim treći Book of Eclipse i Solemn Warning. Na kraju je ispalo da je tip koji ih je igrao bio klinac i na Regionalsima sa strane, a ne na LLDS-u, ali ubacivanje karte se pokazalo kao dobar odabir. Nedugo potom se napokon najavljuju parovi prve runde i turnir počinje.

P.S. Slike po kojima sam šarao je sve Zorko slikao, great thanks!


1. runda vs Mitja Kač (Ties of the Brethren Majespecters), stol 6

Dobivam na kocki i idem prvi, otvaram daleko od idealnog. Goldriver, Steelen, Cosmic, Emptiness i Maxx “C”. Steelen ubije Goldrivera u skali da seta Counter, setam Cosmic i Emptiness i passam. On normal summona Bunbukua i traži Kirina. Terraforming po field spell, koji tributea Bunbukua za cost, a ja chainam Emptiness, on seta 3. Topdeckam Painful Decision i koristim ga, čime ubijam Emptiness. Pendulum summon Goldriver prođe, tucam i efektima skala setam 2 Countera. Na njegovom potezu Ties of the Brethren kupi Maxx “C”, a Cyclone je isto ubio nešto tokom duela, te je game 1 u vreći.

llds01

Usideam 2 Twinstera, još jedan Cosmic Cyclone, te 2 Book of Eclipsea jer sam zaboravio kako tributeanje kao mehanika radi u igri.

On kreće prvi, normal summona Nekomatu, seta 2 i u EP traži Bunbukua. Twin Twister po backrowu, discardam glupi Book of Eclipse koji je naravno u ruci. NS Bunbuku, dodam Kirina, ubijem Bunbukua sa skalom da setam Fusion i aktiviram Pot of Desires. Napravim brdo prednosti, spustim i Orichalca. Mislim da je čak resolveao Ties i ima 3 backrowa u jednom trenutku, ali nije bilo važno, imao sam pristup tolikim opcijama da maknem backrow. Počinjem s 1-0, all is good.

llds02


2. runda vs Legany Barna (Mermail Atlantean), stol 6

Dobije me na kocki i kaže da idem prvi. Mermail valjda, iako znam da ima i PSY-Framea na turniru. Otvorim sa Ultimayom koja zove Stardust Sparka i pendulum summonam Jowgena u obranu. Na svom potezu razmišlja dosta dugo, seta 2 i pusti. Kad s Eccentrickom targetam jednu od settanih predaje.

I dalje ne znam protiv čega igram, ubacim još 1 Cosmic Cyclone i 2 Book of Eclipsea. Da je PSY-Frame valjda bi otvorio nešto da povuče u barem jednu negaciju, pa ostavljam Flying “C”ove u sideu.

Opet me pušta da idem prvi i ovaj put napravim Stardust Sparka i setam Emptiness. Na setani Counter i face-up Emptiness dobijem Twinster koji discarda Atlantean Marksmana (znam protiv čega igram, jeeeej!), pa mi nema smisla štititi Emptiness. Normal summona Mermail Abysslinde i ulazi u battle phase. Ide se zabiti u Sparka, chainam Spark efekt i targetam Linde, a on na to baci Ghost Ogre and Snow Rabbit i zatim s Linde pregazi Ultimayu. Well played, well played… Na svom potezu s Counterom vratim nešto, stavim Steelena u obranu i poppam par stvari za još Countera, karta je broken. On nema karata u ruci da išta radi s njima, pa mijenja Linde u obranu i passa. Vučem Book of Eclipse, napravim Orichalca i piercam za 3200. On zove lv 4 Mermaila s kojim discarda Dragoonse, traži Gunde i Princa. Na njegovom potezu na normal summon Princa okrenem Eclipse i on preda ili u EP ili na moj normal summon u MP1, ne sjećam se.


3. runda vs Marko Kresnik (Ariadne Metalfoes), stol 3

Prvi game idem prvi, imam skale, Jowgena, Counter i još nešto. Pregazi Jowgena u obrani sa Goldriverom, zovem Volflamea, ali kad vidim da searcha Solemn Strike s Ariadne i pritom seta brdo Countera, shvaćam da će ubrzo biti gotovo. S vremenom predam, stvorio je preveliku prednost i niti jedan push mi ne bi prošao.

llds03

Iz sidea ubacujem treći Cosmic Cyclone, Full Houseove i Strikeove i idem prvi.

Bio je dug duel, pa nisu svi detalji točni, but here we go: Otvorim Eccentricka, Volflamea, 2 Strikea i Fusion. NS Eccentrick, Volflame eff da ubije pokupi Ghost Ogre & Snow Rabbit. Well… On normal summona Goldrivera i tuče preko Eccentricka. Seta 4 u MP2. Šalimo se kako igramo Yugioh iz 2003. Za potez vučem Metalfoes Counter koji setam. On udara za 1900 (stanje 5000/8000) i pušta. Vučem Pot of Desires, ne sjećam se što točno dobijem s njega, ali Luster sigurno, a mislim da sam u jednom trenutku imao i Silverda u ruci. Došao s vremenom Goldriver kojeg zovem u napad i fino se gledaju, on se ne želi zabit. Za potez vučem Full House, ali su mi sve s/t zone popunjene. Cyclone na zadnju setanu, i to Warning, i setam Full House. Zabijem se s Goldriverom i obojica s Counterima zovemo Volflamea. Da sam pobrao taj Warning na Counter… Puštam. On flipa Combination, ubije ga sa Goldriverom kojeg je vratio Counter, normal summona Bunbukua i doda Kirina. Jedina u ruci mu je Kirin, nema više Countera u graveu, pa opalim Full House na 3 setane (2 Strikea i novi Counter) i pendulum skale. Iz toga krene moj preokret koji je, unatoč misplayima, uspješan. On opet postavi skale, ali dobije Strike na summon, što me ostavlja na 600 LP. Kasnije mu se rješavam skala Castelom i Grampulseom, a on topdecka da ih opet postavi pa summona Volflamea. S njim mi gazi Castela i ostavlja me na 200 LP-a. Tu zaboravim okrenuti Counter i sljedeći potez napravim jako glup misplay s Jowgenom, ali srce u kartama ga prestane držati i ne topdecka išta što bi mu pobijedilo game.

llds04

Krenemo sideati za treći duel i zove se time, pa imamo draw.


4. runda vs Jaka Fortunat (Atlantean), stol 3

Otvaram sa Rescue Rabbitom i Bunbukuom. Tražim Kirina i radim Dwellera jer znam da igra vodu, komentirao sam s Kupresom nakon prve runde. Imam setan Counter još, u njegovoj SP aktiviram Dwellera in case of Kaiju. Naravno, Kirin pobere Kaijua, te on čak može prizvati Megala i traži kartu koja negira trap, ali je ne aktivira, pa moj Counter prođe u battle phaseu. Kasnije shvaćam da je to napravio da bi imao discard fodder za Twinster na moje skale, ali Dweller u prvom potezu ga je koštao previše efekata i resursa, pa me to nije dovoljno usporilo. Samo postavljam zid od Kirina, Orichalca i nekih penduluma i čekam priliku da ga disruptam. Nakon što ostane na praktički ništa karata i 2300 LP-a odigra Soul Charge za 2 i s tim napravi Heralda i Armored Kappu. Prisiljen je negirati Kirina s Heraldom i predaje.

Usideam 2 Strikea i 2 Eclipsea.

Pušta me da idem prvi, opet imam Rescue Rabbita, te sam povukao direktno u Kirina. Isti field, ista situacija, Dweller detacha u SP. Na svom potezu aktivira Book of Eclipse, a onda Dark Hole. Nakon što judge potvrdi da face-down Kirin ide u extru ako je uništen predaje. Sad već imam 3-0-1, što je opasno blizu topa, te pokušavam ostati sabran. Win u sljedećoj rundi garantira top8, a time i Hidden City playmat koji mi je bio glavna motivacija za igranje na turniru.

5. runda vs Alen Bizjak (Burning Abyss Phantom Knight), stol 3

Ovog matcha se stvarno loše sjećam, te nisam ništa zabilježio nakon runde jer sam bio presretan rezultatom (spoiler :3). Game 1 piše da sam se probijao kroz backrow i jedino čega se sjećam jest da sam Cycloneom pogodoio Fog Blade, imao Bunbukua koji je tražio Kirina, ali ga se nisam usudio pendulum summonati u narednim potezima, nego sam čekao priliku za tribute summon. Taj tribute summon je onda fino pobrao Solemn Warning. Prizvao sam Jowgena u jednom trenutku i on ga je gazio s Cirom, a ja sam s Counterom pozvao Volflamea. Napao Cira, okrenuo Emptiness i odgrindao za game.

Usideao sav backrow hate u obliku spellova, te Fyling “C”ove.

On počinje, 1 ili 2 Allure, special summon Calcab, special summon Farfa, tu play prestaje kad mu na stol bacim Flying “C”. Seta 2 i pušta, u SP okrene Anti-Spell koji maknem s Cosmic Cycloneom. Normal summon Bunbuku, search Kirin, aktiviram Pot of Desires, pendulum summon Jowgen. Pregazim mu Flying “C” jer imam još jedan u ruci, setam Emptiness. Na svom potezu gazi Jowgena Cirom, special summona 1 BA, dobije još 1 Flying “C”. Ide u scoop phase.


6. runda vs Bosko Icev (Burning Abyss Phantom Knight), stol 1

On je na početku došao skupa s “proračunom Nizozemske” 😀 Dogovorimo prodaju top cut playmata. Game 1 on ide prvi, loše milla s Danteom, napravi Beatrice i seta 1. Postavljam se tako da sljedeći potez mogu tributeat Orichalca za Kirina kojeg sam searchao, a on cijelo vrijeme igra oko toga, banisha mi Orichalca Farfom itd. Fog Bladea mi Ignistera, sve u svemu, ne dopušta mi da mu se riješim tog jednog backrowa. Igram strpljivo, praktički za garantiranu pobjedu sa setana 2 Countera i Fusion, kompletnim skalama, Grampulseom, Ignisterom i Orichalcom, nemam se kuda žuriti. Napokon ne može nastaviti bacati Farfe, riješim mu se backrowa i OTK-am ga. Ispostavilo se da je backrow bio obični Fog Blade, pa ga moram pohvaliti na to koliko me jako mind gameao. Jednostavno je razlika u otvaranju bila prevelika da bi mi se mogao riješiti fielda, a gdje još OTKati.

llds07

Usideam isto kao u 5. rundi. Ban je igrao na stolu 2 protiv mog protivnika iz 3. runde i tu je negdje završio svoj match s pobjedom i imao 5-1. Ono što me cijelo vrijeme čudilo je zašto Rok stoji iza mog protivnika od početka runde. Ne želim indicirati da ga poznajem dok stoji iza protivnika, pa ga ne pitam kako je prošao, ali suspicious stuff. Rekao mi je kasnije da je imao bye… U 6. rundi…

llds05

Game 2 je bio puno više grindy, iako se ne sjećam kako je točno išlo. Pobrao je Maxx “C” turn 1, što ga je na mjestu zaustavilo. Pustio je potez i bez da je setao kartu. Ja imam još Flying “C” u ruci, te Rescue Rabbita. Uguram koliko damagea mogu s Volflameom i 2 Goldrivera i onda razmišljam kuda dalje. Ranije tijekom poteza sam sa skalom setao Metalfoes Fusion i Counter umjesto 2 Countera, što je bila pogreška. Na kraju sam odlučio da ne želim da mi Fusion sjedi i napravio s 2 Goldrivera Orichalca za removal opcije sljedeći potez. Naravno, Rok se nije mogao suzdržati da mi kaže kako sam misplayao čim sam pustio potez. Nije bio jedini (Zorko pls, pa judge si!), ali bleh, zaslužio sam čim sam setao Fusion. Na svom potezu on zove 2 Phantom Knighta i ja mu bacim Flying “C”. Ona ima BA koji negira efekte face-up monstera na polju i iskoristi mog Flying “C”a za materijal. Hehe, whoops! Ne sjećam se kuda je točno išlo dalje, ali LP-om kaže da mi je napravio ukupno 100 štete. Mislim da je Dante ili Beatrice išla preka Volflamea ili tako nešto, i to jako rano u gameu.

llds08
S 5-0-1 završavam prvi u swissu, što je daleko iznad mojih očekivanja prije turnira. Neću lagati, nadao sam se i htio sam top8, zbog tog preeeeedivnog playmata kojeg sam na kraju prodao jer 150€, ali nisam mislio da ću stvarno uspjeti, ipak mi je bio prvi event izvan Hrvatske. Uglavnom, nije to turnir ako ne igram protiv Roka. On je osmi u swissu, a osim nas je od Hrvata još Ban završio treći.

llds13


Top8 vs Rok Vujanović (Metalfoes)

Igramo liste dovoljno slične da si znamo deck napamet, sad je samo na skillu i sreći. Dobivam na kocki i otvaram broken, Zorko je slikao kako je to izgledalo. “Kako si izgubio s tim otvaranjem?!?” me Rok pitao kad je vidio sliku. On je uspio setat 3 Countera. Ja na svom potezu odlučim yolo-at i isključit Jowgena. Okrećem 3 Countera, poberem Emptiness. OH COME ON! Imao je tu 4. setanu i mislio sam da je Solemn Warning, ta mi je razlika najviše iskakala kad sam prije eventa uspoređivao naše liste, ja ga uopće ne igram. Pa valjda se nada uništit mi pendulum summon. Nije mi niti palo na pamet da se radi o Emptinessu, iako ga i sam igram, eto što je manjak iskustva s deckom i u mirroru. Za taj potez sam vukao svoj Emptiness i setao ga nakon nekog mizernog napada. Kad on krene okretat Countere na svom potezu, znam da nije glup da okrene sva 3 i možda uleti u istu situaciju kao ja, pa mu okrećem Emptiness na drugi counter. Nakon tog se game odužio. Spustio sam ga na 38, prije nego što sam ili izgubio u 1 potezu ili scoopao.

llds09

Ubacio Full House, još jedan Cosmic, možda Twinstere, ne sjećam se.

Ni ovog gamea se ne sjećam. Sigurno sam barem 1 misplayao, sjećam se Renatovih komentara, te sam se malo patio sa resolveanjem Grampulsea, ali u jednom trenutku sam ugurao Orichalca preko 0 obrane, a sam sam primio 1450. Bilo je važno jer mislim da smo ušli u time, pa sam dobio na LP.

Nema sideanja, bacamo kocku, tko dobije više ide prvi. S jedne strane prednost jer imaš mogućnost setupa, s druge mana jer tvoj protivnik ima zadnji potez i dodatnu priliku da napravi damage. Ja dobivam na kocki, pa idem prvi.

Ne napravim ništa impresivno, setam 2 Countera i spustim neke monstere. On otvori jako dobro (Bunbuku Luster) i uništi mi nekoliko stvari, a ja zovem monstere s Counterom u napad jer se bojim Orichalc pierca. Napravi mi 4600 štete. Na svom potezu imam skale i u extri 2 Goldrivera i 2 Volflamea. Prvi play koji vidim je Big Eye da baita Kirina, jer mi ne smije dopustiti da uzmem Ignistera, i onda Castel Orichalc na Ignistera za 5600, ali on ima 3 setana Countera. Dosta dugo razmišljam da vidim što je najviše damagea što mogu ugurati, moram završiti game ovaj potez. Utopia Lightning ne pomaže, puno stvari ne pomaže, na kraju se vraćam na taj prvi play, napravim 5650, on zove 3 Volflamea i sljedeći potez me ubije. GG


llds10
Tako završava moj prvi turnir izvan Hrvatske. Ostajem naravno do kraja, gledat Roka, a i Zorko nam je prijevoz, a on ne može nikud dok nekom ne uruči Minervu. Rok igra top 4, ja dobijem box TDIL-a i playmat, a rezultat možete vidjeti dolje na slici. 😀

llds11


Rok dobiva dosta napeti top4 i finale se mora pažljivo pratit. Snimio sam sve gameove, ali je osvjetljenje bilo tako loše i kamera nije baš nešto u low lightu, pa se na snimci malo toga dobro vidi. Neću je uploadati. Bilo je dosta dobro i dosta napeto finale. Obje strane su imale misplay u game-winning situacijama, pa je i tu bilo izjednačeno. Događa se kad su ulozi visoki. 😀 Bosco je Danteom napao preko Kaijua, umjesto Ultimaye i onda je morao na nju potrošit Strike sljedeći potez, inače bi samo došao Ignister koji bi maknuo backrow. Rok nije postavio Jowgen Spark field u zadnjem gameu, iako je imao tu opciju turn 1, što bi zapečatilo game, jer Bosco nije imao Farfu, a Kaiju u ruci bi mu bio beskoristan. Na kraju je Bosco pobijedio, ali čestitam i ovdje Roku na osvojenom drugom mjestu!

llds12

Sve u svemu, zadovoljan sam turnirom i iskustvom, nadam se da ću uskoro opet otići na turnir u Sloveniju (možda u 12. mjesecu, kad faks ne guši raspored toliko). Što se reporta tiče, negdje 60% je napisano dan nakon turnira, skoro sve ostalo u naredna 2-3 dana, ali natjerat me da se ulogiram na Yugioh Planet i polijepim slike po članku je zadatak za Tom Cruisea i ostatak ekipe iz Nemoguće Misije. ABC part 3 očekujte nikad. 🙂 (jk, stoji tekst skoro gotov savean od 23.8. >.<, one day I’ll set things right) Ovu subotu su regionalsi u Carta Magici, pa ako na tome dobro prođem, mogao bi do Božića svanuti novi report. Uživajte do sljedećeg puta!

O namarailz0

Monarchsi moraju umrijet.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.