Infernity Are Back!!!

Report s državnog '10 by wd: Istina o Infernitima

Meta dekovi sve vise zauzimaju ygo igrace i rijetko koji pro igrac bi odabrao dek poput Gladiator Beast,Dragunity,Spirit pored Nekroza,Qliphrta,Infernoida,Sattell i dr.Ova cinjenica govori mnogim igracima da je meta nepobjediva i da samo nju treba igrati kako bih bio 1,da li je istina ili samo zabluda ygo igraca?nemogu odgovoriti na ova pitanja,ali glavna bit u tome je da je ygo postao igra za takmicenje,a manje za zabavu.

Pozzz svima nakon nekog vremena sam odlucio napisati blog(ja sam mrkva365 a zbog tehnickih problema vise nmg koristiti taj racun pa cu odsada pisati na ovom racunu osim ako se mrkva365 ne popravi),u koje cu govorite o jednom deku koji nije meta,ali i dalje je jedan od najj dekova.Po naslovu ste shvatili da govorim o Infernity deku.

Infernity archytype se svodi na special prizivanje Infernity(Dark/Fiend)monstera,koja se koriste u Sinchro summonu,Xyz summonu ili pak se ostavljaju na polju kako bih se koristila sa nekom Infernity Spell/Trap kartom,iako ovo izgleda veoma jednostavno dek je veoma slozen za igranje.Infernity su se prvi put pojavili u anime serijalu 5ds u kome ih je igrao Yuseiov prijatelj iz starih dana(Colen/Kolin),on je bio na mracnoj strani i misleci da mu je Yusei smjestio,zelio ga je unistiti.Infernity karte koje je igrao za to vrijeme bile su Infernity Beast i Infernity Dwarf, sa njima je prizvao mocnog Hundred eyes Dragona i pobjedio u njihovom prvom duelu(sve pojedinosti se nalaze u 33 i 35 epizodi YuGiOh 5ds).

Prve Infernity karte koje su izasle bile su Infernity Beast(Ancien Prophecy),Infernity Necromancer,Infernity Force(Stardust Overdrive),a ostale karte su izasle u Shining Darkness,Photon Shocowave i posljenja u Cozmo Blazer(Infernity Knight).
Infernity deck je jos jedan deck (poslije Dragunity,Gladiator Beast)koji je vladao u proslosti,ali i jedan od dekova koje je banlisti unistila zajedno sa Dragon Rulerima ponajvise(1 trap,1 spell,1 Infernity monster je na banlisti sto je prilicno unistilo ovaj dek).

Main Cards:

35482

Infernity Archfiend: When you draw this card (except during the Damage Step), if you have no other cards in your hand: You can reveal this card; Special Summon this card from your hand. When this card is Special Summoned: You can add 1 “Infernity” card from your Deck to your hand. You must have no cards in your hand to activate and to resolve this effect.

Glavna (Main) karta u ovom deku,eff koji kad je special summon veoma podsjeca na Elemental Hero Shadow Mista,dok prvi eff veoma podsjeca na Elemental Hero Bubbelmana,tako da mozemo reci da ova karta je 2 u jednom(Mist/Bubbulman)sto je cini tako broken,ali ipak ostale karte nisu tako dobre kao u Hero Decku tako da mislim da Infernity Archfiend bi se trebao vratiti sa banliste u najboljem slucaju,ali i na 2 ogranicene mnogo bi pomogao ovom deku.

33645

Infernity Necromancer:When this card is Normal Summoned, it is changed to Defense Position. If you have no cards in your hand, this card gains the following effect: Once per turn, you can select 1 “Infernity” monster in your Graveyard, except “Infernity Necromancer”, and Special Summon it.

Jos jedna veoma korisna Infernity karta,eff koji special bilo kojeg infernity monstera,ponajbolje Archfienda,cinila je ovaj dek sa Archfiendom jedan od najboljih dekova no nazalost Archfiend je na 1,tako da po mom misljenju trebaju ici 2 Necromancera.

tumblr_n5vmuiZlUX1rem1amo1_400

Infernity Launcher:Once per turn, you can send 1 “Infernity” monster from your hand to the Graveyard. While you have no cards in your hand, you can send this card from the field to the Graveyard to select up to 2 “Infernity” monsters in your Graveyard and Special Summon them.

Jedina spell koja je dobra za upotrebu u ovom decku je Infernity Laouncher,i jedina spell u decku koja je na banlisti sto je dosta unistili Infernity(ali ne toliko koliko i Archfiend),poprilicno je broken(summon 2 monstera iz grave(2 eff kao Soul Charge bez zrtvovanja Lp,i mogu imati Bp u potezu u kom act),i eff ako imam nju i archfienda mogu poslati archfienda i onda summon search(1 eff),VERY COOL CARD…

url

Infernity Barrier:When your opponent activates a Spell/Trap Card, or monster effect, while you control a face-up Attack Position “Infernity” monster and have no cards in your hand: Negate the activation, and if you do, destroy that card.

Karta koja nepostije niti u jednom archtypu,negira eff Spell/Trap ili pak Monster card i unistava,WTF?Veoma jaka karta jedina mana joj je sto je potrebno imati Infernity monstera u atk,a najvece je da je jos jedna Infernity card na banlisti(on 1).

imgres

Infernity Break:If you have no cards in your hand: Target 1 “Infernity” card in your Graveyard and 1 card your opponent controls; banish the first target, and if you do, destroy the second target.

Jos jedna Infernity card koja je vazna za koristiti,eff je prilicno dobar jer ako protivnik unistini nase cudoviste i onda je to cudoviste Infernity mogu ga ban i onda unistiti protivnikovo cudoviste koje je moglo zavrsiti duel,jos jedna stvarno cool karta,ponajbolje 2 za deck.

Tech Cards:

url

Summoner Monk:While this card is face-up on the field, it cannot be Tributed. If this card is Normal or Flip Summoned: Change this card to Defense Position. Once per turn: You can discard 1 Spell Card; Special Summon 1 Level 4 monster from your Deck, but that monster cannot attack this turn.

Sta reci za Summoner Monka,so much Cool card,eff boli glava ko sto bi rekli u Bosni,dobijam laksi priziv za Infernity Archfienda i time se ubrzava igra mnogo u ovom decku,ponajbolje 2.

images

Stygian Street Patrol:If this card destroys a monster by battle and sends it to the Graveyard: Inflict damage to your opponent equal to the Level of the destroyed monster in the Graveyard x 100. You can banish this card from your Graveyard; Special Summon 1 Fiend-Type monster with 2000 or less ATK from your hand.

Zanemarimo 1 eff posto drugi je strava,banisovanjem njega sa gravea mogu prizvati bilo kojeg Fienda iz ruke,imamo Archfienda iz ruke searchamo kartu Infernity,so Greath card!!!NAJJ 2 ILI 3.

Tu su jos mnoge druge poput Tour Guide,Archfiend Heiress kao i Dark Graphera i Armagedon Knight koji nam salju Stygiana i Archfiend Heiress,mnogo dobar potez ide sa Dark Grapherom posaljem Archfiend Heiress iz ruke ili decka i Stygiana iz ruke ili decka i tako easy prizovem Infernity Archfiend i idem sa lakim komboimam,ubrzo dolazi u Tcg Norden koji ce po mojim preracunima sigurno pomoci Infernity decku.

To je sve za danas,u komentar naravno napisite kako vam se svidio blog,sta biste zeljeli drugo da pisem,ovde je i deck lista:http://i.imgur.com/ajGCViN.png
Pozz do sledeceg bloga 😀