Dobre karte iz Shining Victories

Shining Victories booster set je iza ugla i odlučio sam napisati članak o kartama u setu na koje treba obratiti pažnju. Od TCG exclusive supporta do dugo iščekivanih Blue-Eyes karata, nadam se da će vam se breakdown svidjeti.

Jedna stvar: slike na wikii trenutno nisu sve skenirane na engleskom ili u dobroj kvaliteti, pa predlažem da pratite karte na popisu dolje, jer ne želim zatrpavati članak efektima.

http://yugioh.wikia.com/wiki/Shining_Victories


Performapal/Odd-Eyes support se sastoji od Unicorna i Phoenixa. Po svojim efektima nisu ništa impresivno, ali kvaka je u imenu i u skalama. Obojici imena sadrže i “Performapal” i “Odd-Eyes”, što znači da su searchable na više načina. Performapal Skullcrobat Joker, Monkeyboard i Sorcerer su dobili 2 nova targeta, a osim toga tu je i field spell karta iz structure decka Master of Pendulum – Sky Iris. Deck postaje sve bliži onome što novi Yugi igra u animeu. Searchable scale 8 bez restrikcija (looking at you, Joker) je jako cool, a sudeći po OCG-u, sigurno će biti dodan pendulum deckovima.

Malo važnija stvar i malo niže na listi karata je Blue-Eyes support. Istina je da u TCG-u još nema Alternative Dragona, ali ono što dolazi nikako nije loše i postat će samo još bolje kad dođe Felgrand deck (kojeg mrzim iz dna duše btw) sljedeći mjesec. Support na koji treba obratiti pažnju je Dragon Spirit of White, Sage with Eyes of Blue, The White Stone of Ancients, sve ultra rare karte, te Blue-Eyes Twin Burst Dragon i Blue-Eyes Spirit Dragon, oba secret. Znate otvoriti wikiu i čitati efekte karata, ali poanta je da su Blue-Eyesi blingani i trebali bi biti kompetitivan deck i u TCG-u kad dođe Felgrand. Sav važan prijašnji support (The Melody of Awakening Dragon) je već hypean i poskupio, ali ako si želite nabaviti ove stvari, neće škoditi požuriti.

Amorphage je zapravo grozan deck, ali Konami se potrudio izbaciti 2 članka za njih da ih promovira i čak su foilali neke njihove karte. Odmah vas upozoravam da se s tim ne zamarate, deck je neprekidan izvor frustracije, jer bricka i gubi sam protiv sebe s visokim maintenance costovima, skalama 3 i 5, a levelima posvuda. Kada postave lock praktički ne mogu izgubiti, ali nisu dovoljno konzistentni da im to dovoljno često uspijeva. Ako ih želite složiti za casual play, go ahead. Ako imate sreće kroz cijeli turnir, možda i uđete u top, ali sami po sebi imaju jako dosadan i prespor playstyle za današnju metu. Ipak, art i imena karata su super. Hibridi životinja i virusa (bakteriofag i to), cool stuff.

O Kozmo supportu sam već nešto napisao kad su karte prvi put objavljene online, pa se ne mislim ponavljati. Deck će biti jak, ali ono što će decku najviše pomoći neće biti niti Dark Planet, niti Dark Lady, niti Walker. Fire King Island is where it’s at. Omogućava lakše turboanje i daje combo komponentu decku. Trebat će posvetiti nešto deck spacea kojem Fire Kingu, ali s obzirom na to kakve fieldove će deck moći postaviti prvi potez, rekao bih da se isplati. Sigurno pogledajte koji Youtube video da vidite kako karta pridonosi decku. Dark Planet i Dark Lady će vrijediti (odnosno već vrijede prema preorder cijenama), pa ako ih otvorite u boosteru, pogledajte cijenu online.

Dva nova archetypea su stigla u obliku Lunalighta i Digital Bugsa i niti jedan nije dobar ni za što osim casual play i kao fokus decka na sneaku. Main deck stvari su im common, neke extra deck stvari foilane, ali koliko vidim online, nisu skupi. Osim njih, tu je i Raidraptor support koji bi dobio zaseban paragraf da Raidraptor – Ultimate Falcon, ekvivalent Towersa u decku, nije dobio tako loš rarity: super rare. Bitno da so Force Strix i Satellite bili secret, a Tribute ultra, da sasvim poremete rarity schemu decka, ali kad dođe boss monster, super rare. Nevjerojatno! Zadnji Deskbot support je isto tu: 009 i Base. Base pokušava popraviti brick handove, ali smeta Machine Duplicationu, a 009 je Armades koji si može boostati napad do apsurdne razine i odbija umrijeti. Deck će i dalje biti casual, ali ipak je kroz ove karte dobio mali boost. Tnx Konami. Dinomisti isto dobili neke gluposti, Blackwing supportu nikad kraja, a vidim i nešto za Melodiuse na listi, ali idemo opet na zanimljive karte koje će imat neki utjecaj na metu.

Ghost Reaper & Winter Cherries je nova karta u nizu jakih secret rare hand trapova. Užasno je degenerična i nikad je nisu trebali napraviti, ali sad kad je tu treba pogledati koji će deckovi moći iskoristiti njen efekt. Očito je, i po efektu i po OCG deck listama, da će biti obavezan side za BA PK mirror. Povuci ovo, revealaj Dantea i gg. Protivnik je izgubio pristup i Danteu i Beatrice, što je jedna trećina extra decka. Da samo moraš povući kartu da skoro pobijediš samo aktivirajući je je bullshit. Kozmo bi je isto mogao sideati za BA jer bi Soartroooperi mogli postati popularni u novom combo buildu, što decku daje rank 3 toolbox. Ako već budu imali pristup Danteu, mogu to maksimalno iskoristiti. Osim BA PK, nema baš decka koji se oslanja na jedno extra deck čudovište u ovom formatu, pa je to sve za što bi se karta trebala koristiti, ali i to malo je puno (i očito dovoljan razlog da bude najskuplja karta u setu).

Od synchroa su stigla čak 2 nova jaka zmaja. Prvi je import koji je napokon stigao u TCG, Stardust Sifr Divine Dragon, u esenciji novi Quasar, samo što ga je lakše outati. Ovaj ne bi trebao imati neki utjecaj na metu, ali sljedeći gospodin…

Crystal Wing Synchro Dragon! Nasljednik Clear Winga koji je bio cover karta Crossed Soulsa, Crystal Wing ima malo teži summoning condition (tuner + non-tuner synchro), ali meta deckovi će ga moći prizvati (prvenstveno Blue-Eyes) i oba efekta uništavaju Kozmo, među ostalim. Definitivno karta na koju treba paziti i nabaviti je na vrijeme ako je vaš deck može iskoristiti. Osim toga je i cover karta seta i biti će na playmatu. Dolazi samo kao secret rare.


I to je to. Ostale stvari u pravilu nisu zanimljive ili se ljudi jednostavno nisu još dovoljno igrali s njima da znamo kakav potencijal leži imaju (npr Cattle Call koji je TCG exclusive). Ako imate kakvih dodatnih pitanja, pitajte u komentarima i nadam se da ćete doći na sneak peek ako postoji u vašem gradu. U Zagrebu je ovu subotu u 12:30, a za ostatak pogledajte ovdje, sretno ako dolazite!

railz0

Monarchsi moraju umrijet.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.