Report s regionalog turnira 10/2013 by Token

U sjećanje na sve hrabre igrače koji su izgubili život 26.10.2013. (btw. dostupan je cover). Radnja počinje (ili završava? Ovisi o kontekstu.) rano ujutoro u 7h (da, za neke poput mene to je rano). Budim se sa mirisom žene na sebi. Čisto jer mogu. Oblačim se i krećem prema stanu gdje kupim vlastito oružje u obliku karata. Poput zmaja leteći u najkraćem mogućem roku stižem do Milje. Kratkim pogledom vidim da je skupina underground igrača, tj. najveći zagrebački ološ, vec tamo. Na nekim glavama već mogu vidit nevidljivi troznamenkasti broj koji reprezentira kešovinu šta će neki do kraja dana zaraditi.

Nedugo nakon mene dolazi novopečeni član skupine. Nekima je poznat pod nazivom ”mrzim biti drugi”, ali od danas ćemo ga zvati ”onaj koji ima”. Lupim šakom po šanku i kažem konobaru da mi natoči nešto. Pijem kavu i ne plaćam ju. Toliko je dan dobar. Od 9h nadalje protok igrača je počeo rasti linearno i konstantno. Ispijam do kraja kavu i nagonski želim baciti praznu šalicu u zid u stilu klasičnog DN ragequita. Fala Alahu, uspijem se obuzdati. Bacam se na posao. Malo trejdam, malo prodajem i zujim naokolo sve do prijava. U zadnji čas pišem tuđu decklistu za 20kn, te izmjenjujem protectore extre i sidea zbog nekog čudnog konamijevog rulinga koji nema smisla. Dijele se boosteri an upadu. Naravno da otvaram tenki i marksman. Čujem oglas zvona i runda počinje.

1.Runda: (const. Vs GK)

Koliko se sjećam, gubim na kocki. On starta sa 2-3 backrowa i nekim monsterom. Ja odmah idem u plejadesa/omegu. Pokupim balck horn of heaven. Neočekivano. Pokuša me kljucat, no branim svoje intimno područje. Pokušam sa drugim plejadesom/omegom. Opet black horn. Ok, ovo je već frustrirajuće. Kljuca me polako kao djetlić sve do smrti. Drugu sideam 4-5 karata. Odmah vučem neke i stvaram kontrolu nad terenom. Gubi. Treću on započne kao prvu, no imam odgovore na sve. Počistim backrow, rađam plejadesa koji ide do kraja.

2. Runda: (const. Vs dw)

On odmah izvrti priličan draw power. Namjesti si grave, seta par karti i passa. Summonam sheratana, tražim kausa setam 3-4 i endam. U mojoj ep mi okrene eev na graphu i kaže trap. Para mi izlazi na uši. Pobi mi cijelu familiju trapova. Smotam nedugo nakon toga. Sideam ponovno 4-5. Passam. On se postavi. Seta neki monster. Čudno. Samo reaper mi pada na pamet. Ili nema nista? Xyz-am u plejadesa. Imam lance, tako da se ne bojim backrowa. Napadam bez da bouncam. Uletim u ferreta…OSJEĆAM POTREBU DA NEŠTO RAZBIJEM! Duboko udahnem par puta i krenem dalje. Nekako se uspijem vratiti back in the game. On zaboravlja vrtiti sa fieldicom i time mi poklanja život. Odmah nakon toga počinju slijetati sombre, volca i ekipa. Dobivam.

3. Runda: (const. Vs evilswarm)

1st turn fiendish chain na ophiona. Tu staje. Slijedio je berčina sa tenkijem, popračen backrawom. Kasnije plejades, koloseum, m7… Druga je bila slična.

4. Runda: (const. Vs voda)

Igram vs Coste. Zatuče me oboje a da nisam znao za sebe.

5. Runda: (const. Vs x-saber)

Dobivam na kocki. Tražim sa sheratanom i setam 2. On seta monster i 2 backrow. Summonam kausa, idem u omegu, koja napada face down. Pashul. Ispustim zli smjeh kao Grinch. Stavljam colosseum na field i gledam kako se lik izburna do smrti. Drugu gubim. Uspio mi je zavrtiti falutrolla i sa gotomsom (aka. Matorom) izbiti 4 u handu. Treću povlačim masu negacija i sjedim na jednom monsteru. Grindam advantage i dobivam. Svaka čast liku koji je doša sa x-saberima. =)

6. Runda: (const. Vs voda)

Igram vs Bana Josipa Jelačića. Kocka me izda baš odlučujuću rundu. On povuče 6 i kaže da je povuka bolesno, dok sam ja povuka nešto što bi svrstao između crapa i jadnog. No božanstva su na mojoj strani. Nato dolazi Zvonko i uzme nam deckove za deck check. Ovaj ne vjeruje i kaže da se to izdajstvo može mjeriti sa Judinim. Čekamo deckove 20min. Zvonko uporno nastoji naći neku imperfekciju da nam da game los. Uzima povečalo u ruku i na kraju je nađe. Oboje dobivamo warning. Ban starta sa pristojnim handom dok sam ja povuka malo bolje od prije. Fiendishi rade svoje. Lete honesti…game. Sideamo. Ubacujem 8 novih u main. Mržnja na kvadrat. Soul drainam, veileram, mind crusham…

Ulazim u top sa 5-1.

7. Runda: (const. Vs voda)

Opet vs Coste. Napeto je od samog pocetka. Vucem 1 sa c-om. Nešto fiendisham. U ep pogađam sa 2 mst 2 sfere. Pokušava mi riješiti zid, nato dolazi drugi zid. Nekako dobivam. Ne sjećam se kako. Side time. 8 unutra. Povučem odmah u početku 3 ili 4 koje sam sideao. Kočim ga. Puštam da se malo overextenda, pa mu opalim rupu sa aktivnim soul drainom. Dobivam omegom ako se ne varam, no vjerojatno se varam…

Rok umire sa swagaticima. Bez ryu-rana nemoze dobit.

Regional Tournament 10/2013

8. Runda: (const. Vs zmaj)

Zagyjev reprezentativac. Kocka mu daje 1. Muhuhu. Tu i tamo kontroliram. Pomalo gubi lp i za kraj se sa tidalom zaleti u cylindre. Sideam nekih 6. Ništa ne vučem. Ništa! Branim se od velikih napada backrawom, ali uzalud. Opali mi sixth sense. Kaže 5 i 6. Ja mu rollam 3. Bez obzira na to gubim. Igramo treću. Setam kao u burnu, 5 karata. Odmah zid. On nešto mirmlja u bradu u stilu ”ma šta je ovo…”. I on seta 3-4. Alase! Zmaj koji seta sve! To mi se ne sviđa. Ako je decree, bit će poguban na 5! Na svu sreću nije. Summonam polluxa. Pomalo kljucam. Ne želim se overextendati. On riješi zid. Ja opalim drugi zid. Riješi i taj. Opalim emptiness. Kiselo me pogleda. Sljedećih par minuta slušam neki monolog sa njegove strane. Opet opali sixth sense. Opet želi 5 i 6. Opet mu dam 3. Lupi šakom o stol. I ja bi bio ljut da sam na njegovom mjestu. Riješi se i toga nekako. Sljedećih par poteza vrti zmajeve kroz colosseum i omegu dok ne preostane na mršava 2 tidala u decku. Warningam jednog, pa nema ni to. Vuče jednu i pita se šta mu je još ostalo u decku. Očito je vuka mač. Return je u gaveu i tamo nek i ostane. Seta veilere, seta c-ove. Sa štiklama prelazim preko njih. Boji se honesta, ali ipak gazi. Vučem za start turna. Ima 2 u handu. Valjda nema scarecrow. Još ni 1 nije izaša. Ako ima san umra. Bacim electric virusa na tidala i napadnem. Prođe. Gg. Ufff…

9. Runda: (const. Vs voda)

Tjeraju ljude iz loma. Samo elita ostaje. Igramo u tišini. Baca teuse i pykove kao da igra samo njih u decku. Zvonko nam diše za vratom. Kaže da se požurimo. Nato meni na čelu počne pulsirati žila. Branim se amo-tamo. On dobiva prvu. Ja dobivam drugu tnx to 1st turn dweller i fiendish. Treća je ponovno napeta. Konstantno mi baca pykea za pykeom. Ostanem na 2200pl, on na nekih 7000. Imam sheratana na terenu, te sombre i honest u handu. On ima lindu i još neki vrag na terenu. Računam da ću preživit ako se zakuca sa lindom i bacim honesta, pa makar doša megalo kasnije. A kad passa, sombre će streljat sve. ALI NARAVNO! BOG JE REKA ”DOSTA TEBI KRUMPANJA ZA DANAS”! Topdecka dark hole, čisti sve, dođe megalo i skvičem u mukama.

Neloše, kako god se okrene. Trpam si tin i boostere u torbu i krećem u potragu za hranom.Otk-am kebab.

Dolazim doma i zajedno sa torbom ulazim direktno u krevet.

’till next time.

Token out.

Jedna misao o “Report s regionalog turnira 10/2013 by Token

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.