Izvještaj s Europskog dragon prvenstva 2014

Prije tjedan dana još sam bio u Amsterdamu na Europskom prvenstvu. Ovo mi je bilo zadnje Europsko dragon prvenstvo. Iskreno nisam baš zadovoljan ishodom zato što mislim da sam uz malo više koncentracije mogao završiti u top 8, a ne 18. (kao što sam bio).

Bila su tri decka o kojima sam razmišljao kojeg da igram, a to su bili: Sylvani, HAT i Inzektor Artifacti. Odabrao sam Inzektor Artifacte zato što sam očekivao mnogo Geargia protiv kojih se HAT muči, a u Sylvane nisam polagao dovoljno povjerenja. Kada su me drugi igrači pitali što igram, čudili su se jer nikada nisu čuli za tu kombinaciju, a onda su na netu zadnji dan objavljeni rezultati zadnjeg ARG-a u Philadelphiji i Inzektor Artifact deck je bio u top 16, skoro isti build kao moj! Napisat ću vam malo više o prvenstvu u nastavku.

1. dan stigao sam u hotel zajedno sa prvakom državnog prvenstva Danielom Dusparom. Nakon dolaska u hotel provjerili smo kako doći do mjesta na kojem se igralo (Terminala) i otisli spavati. Došli smo u hotel zbog kasne avionske veze tek u 00:30, zaspao sam oko 01:30.

2. dan sam se probudio u 7:50, otisao na doručak, našao se s Dusparom te krenuo prema Terminalu. Oko 11:00 je počeo turnir.

Prvi match sam igrao protiv Mermaila. Dečko je imao 9 godina i bio je iz Italije. Taj match nije dugo trajao zato što je u prvom gameu dobio loše karte, a u drugom je pozvao „sve živo“ ali sam mu ja to počistio sa Hornetom i Moralltachima.

Drugi match sam igrao protiv Geargia. Isto je bio Talijan i imao je 11 godina. Bilo je napeto. Prvi sam put igrao ozbiljan match protiv Geargia i stvrno su me naživcirali. Stalno vraća onog Geargiacceleratora i zove onog Geargiganta. Na svu sreću sam pobijedio. U drugom gameu mi je banishao Dragonflya i Horneta iz groblja s Rhapsody in Berserk i zakačio ga na Arka koji je tako narastao na 3300 ATK-a i mislio je da sam gotov, ali ja sam pozvao Laviaira i specijalno prizvao Dragonflya nakon čega sam mu Exa-Stagom uzeo Arka, a sljedeći potez sam vratio i Horneta na kojeg sam equipao Mantisa i tako pobijedio. Bio je odličan igrač i unatoč tom porazu on je uspio ući u top 8.

Treći match sam opet igrao protiv Geargia. Imao sam 2:0 i odličnu poziciju da s pobjedom u ovom matchu skoro već tada osiguram top 8. Ovo je jako duga priča i jedan od razloga zašto nisam ušao u top 8. Ovo se desilo:

Prvi game sam dobio jako brzo i zato nisam znao što igra, vidio sam samo Handove (Ice i Fire) pa sam pretpostavio moguće deckove i sajdao dvije karte. To je bila njegova velika prednost jer je on znao što ja igram i tako sajdao, pa sam slijedeći game izgubio ali sam barem vidio da igra Geargia i išao sam opet sajdati. Kako sam izsajdao šest karata iz main decka i one dvije koje sam sajdao prije, zatim sam sajdao šest karata i zaboravio na one dvije prije izbačene, tako sam imao tridesetosam karata u decku i baš tada je on išao brojati koliko karata je imam u decku. :'( . I eto, to je moja sreća (i koncentracija) koja me izbacila iz drugog dana. Naravno pozvao je suca i dobio sam game loss.

4. match sam igrao protiv HATa. To je bilo zanimljivo. Iako je bilo upitno hoću li pobijediti, uspio sam. Prvi game sam ga lako pobijedio ali drugi sam ga pobijedio za 100 životnih bodova. Nakon 4. runde sam imao 3:1 i još uvijek jako dobru poziciju za topanje, trebala mi je vjerojatno još samo pobjeda u sljedećem, 5. krugu.

5. match sam opet igrao protiv Geargia. Nažalost sam izgubio. U oba gamea sam dobio najgori mogući hand; doslovno!!! Taj sam match izgubio u 10 min i oko toga nisam ništa mogao učiniti.

Zadnji match sam igrao protiv Bujina. Izgubio sam. To je jedini match koji sam izgubio a da sam bio zadovoljan. To je bio lijepi match i jedini u kojem sam (po mom mišljenju) fer igubio. Ovaj match ionako više nije ništa odlučivao jer niti s pobjedom ne bih uspio ući u top 8. I tako sam ja završio 18. 

Drugi dan sam otišao na jedan „Win-a-mat“ side event. O tome neću baš previše. Samo ću reći protiv kojih sam deckova igrao i malo o matchu protiv Exodie. Igrao sam protiv Exodie, Evilswarmova i protiv Lightswarm Rulera. Prvi game protiv Exodie sam dobio brzo, a drugi… isto brzo ali je bio zabavan zato što je skupio četiri dijela, a ja sam odigrao Durendala i shuffleao mu sve u deck. 

I to je bio izviještaj o mojem Europskom prvenstvu 2014. Hvala na pažnji!

Matko

2 misli o “Izvještaj s Europskog dragon prvenstva 2014

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.