Državno Prvenstvo 2012: Report pobjednika

Martin Rodin, Državni prvak 2012. godine
Martin Rodin, Državni prvak 2012. godine

I tako je još jedno državno prvenstvo je iza nas. Poveden nedavnim uspjesima po regionalnim turnirima odlučio sam odvesti igračke na nationalse. Mislio sad da bi mogle dobro proći budući da puno ljudi ne zna igrati protiv njih, a i ne očekuju ih puno tako da nemaju kvalitetan side protiv njih. Druga opcija je bila chaos dragon, ali za njih sam bio siguran da će ih večina igrati pa sam ubrzo odustao od te ideje. U petak navečer sam još presložio samo deck, odlučio neke «tech» izbore i napisao decklistu iščekujući sutrašnji turnir…

Nakon buđenja ubrzo sam stigao u dvorište Carte Magice gdje sam se sastao sa mnogo prijatelja i poznanika. Sjeli smo u dragi nam kafić «22000 Milja» i uz kavu raspravljali zadnje rulinge. Kroz neko vrijeme su počele prijave, a nedugo zatim i seatingsi. O početnim boosterima nisam otvorio ništa što je bilo za očekivati, ali Kostelac je otvorio Gaiu XYZ-a pa je to poboljšalo stanje. Također, htio bih još reći da sam igrao samo jednog Tour Guidea i jednog sangana zbog toga što mi se logički činilo bolja opcija nego 2 Pot of Dualitya. Logika mi je bila; povući ću Guida pa ću izvaditi sangana i biti će dobro ili ću povući sangana i nešto napraviti s njim, a neću stići povući mrtvog Guida onda jer ću već pobijediti.

1. runda

Rodin vs. Belan (DW)

Iako mi DW nije posebno drag match-up, malo mi je laknulo kad sam vidio Belana da ih igra zbog toga što smo već kartali par puta na ostalim turnirima i znao sam ga pobijediti, ali svejedno ga ne podcjenjujem i igram vrlo ozbiljno.

Game 1. Otvorio sam sa Magicianom i sharkom, bacio mu 4 karte iz ruke i završio potezom sa Utopiom, Leviathanom i jednim bacrowom. Budući da sam imao osigranje za slučaj Graphe i oslabio sam mu resurse, pobijedio sam u slijedeća dva reda.

Game 2. Povuko sam dosta sporo otvaranje, dupli Rabbit, Dark Hole, 3 Dimensional Fissurea (!!!). Nakon što sam odigrao Rupu na njegova 2 monstera iznenadio me sa starlight roadom! Napao sam mu settanog monstera za što sam se nadao da je morphing jar, ali bio je Sangan, nije ništa uzeo jer je bio pod fissureom. Ubrzo gubim ovaj game jer ne mogu riješiti Stardusta.

Game 3. Povukao sam rano Shadow-Imprisoning Mirror i chainao ga na aktivaciju Dragged Downa i nakon par poteza što smo se gledali, uspio sam naspammati 3 Zenmaitya i Leviathna za game.

1:0

zadovoljan pobjedom protiv lošeg match-upa idem dalje.

2. Runda

Rodin vs. Vulić(chaos dragon)

Game 1. Krenuo je prvi i otvorio Recharge, odmah mi je bilo jasno protiv čega igram kad je millao lighta i darka. Imam solidan hand za izkontrolirat situaciju međutim protivnik mi storma jedina 2 backrowa, ja nemam odgovora i gubim 2 turna kasnije.

Game 2. Krećem prvi i opet otvaram dosta sporo. Jedini monster mi je bio WU Shark. Settan 2 backrowa i protivnik ima Storm (opet!). Nakon par poteza uspijem pozvati Zenmaightya koji bi počeo stvari u moju korist, ali biva Veileran i uništen slijedeći red. Zadnji moj pokušaj je bio Reborn na darkflarea i eff Sharka ne bi li išao u rank 5 xyz-a, ali shark dobije veilera i ništa od toga, izgubio sam slijedeći potez.

1:1

Malo sam razočaran što sam izgubio tako rano i to zbog storma ponajviše. Ostalo moram imati dobar score ako želim primirisati top 8.

3. Runda

Rodin vs. Zvonko (chaos dragons)

Game 1. Dobio sam na kocki igram prvi i povukao sam bogovski, magician, shark x2 i wu factory. Loopam 4 karte i završim sa fieldom od Tirasa, Invokera i Utopie. Pobijedio sam slijedeći red.

Game 2. Igra prvi i mislim da je počeo sa lylom ako se dobro sjećam. Ja sam opet otvorio skoro identičan hand( magician, shark x2 i factory) Nakon što mu izloopam karte iz ruke i napadnem spusti gorza! Tokena sam pregazio sa Tirasom a effectom ubio gorza samog i pobijeđujem slijedeći turn.

2:1

4. Runda

Rodin vs. Slunjski (inzektor)

Protiv inzektora imam najviše iskustva igranja tako da sam prilično uvjeren u pobjedu.

Game 1. Otvorim sam magician+ shark međutim veilera me. Odlazim u Maestroke Djinna i uz par backrowa prepupštam potez. Slunjski ne uspijeva zavrtiti sa dragonflyem i ja imam loop slijedeći potez i pobjeđujem.

Game 2. Slunjski setta monstera nakon što sam izloopao par karata napadam sa Maestroke Djinnom i Leviathnom po settu, kad ono spirit reaper! To moram priznati nisam očekivao i malo me usporio jer samo morao ići sam factory po Wu kittena. Sljunski zna moju namjeru ali svejedno ne može ništa i pušta potez. Vratio sam sa kittenom reapera i napao za nešto štete. Sljunski je ostao na 2000LP. Imao sam 3 settana backrowa i to je valjda natjeralo Sljunskog da ponovno setta reapera. Polje mi je bilo maestroke, leviathan, 2 rabbita i kitten. Koristio sam eff kittena da vratim reapera u hand ponovno (resetirao sam ga u end phaseu maknuvši ga sa prvim rabbitom), ali Slunjski baca veilera na kittena, chainam eff rabbita i targetam kittena. Chain se resolva i budući da kitten više nije na polju u trenutku kada je bačen veiler, eff kittena prolazi, vraćam reapera i napadam za game.

3:1

Odlazim zadovoljan na pauzu i sjedamo u milju komentirajući dosadašnje pobjede.

5. Runda

Rodin vs. Noa (GB)

Game 1. Dobio sam na kocki i iako nisam siguran što igra vrtim loop sa magicianom i sharkom. Vidio proving ground i sve je bilo jasno. Pobjeđujem nakon 2 turna jer je Noa previše oslabljem sa resursima.

Game 2. Otvorio je sa Rai-ohom i par settanih s/t. Soul taker na raioha i reborn na istog, zovem sharka i odlučio sam napasti sa njima. Noa nema odgovore i dobio sam ovaj game napadajući sam rai ohom i sharkom.

4:1

6. Runda

Rodin vs. Novosel (hero)

Uvijek zanimljiv match-up, pomalo i težak zbog skilla draina mainanog.

Game 1. Gubim na kocki, novosel kreće sa Aliusom i dvije s/t settane. Ja imam storm. Nakon par poteza MST-am njegove nove settane, imam loop i pobjeđujem nakon što se probijem kroz dosta settanih.

Game 2. Slična kao prva opet imam storm, ali novosel se vrati sa miracle fusionom i Elemental Hero The Shining koji jednostavno prevelik za moje male igračke.

Game 3. Nisam otvorio loop nego sam više s/t. Međutim kinetic soldier je obavio svoje i ponajviše zahvaljujući njemu pobjeđujem.

5:1

Znam da moram dobiti slijedeću rundu ako želim ući u top 8, još imam loš tiebrake jer igrač od kojeg sam izgubio ima samo 3 wina.

7. Runda

Rodin vs. Token (LSS)

Game 1. Igram prvi i imam loop, pobjeđujem kroz par poteza.

Game 2. Modesto je krenuo prvi i spustio Shi-ena, kizana i enishia i jedan s/t.

Imam storm i rupu, odlučio sam prvo stormati, negira, dark hole, vrati kizana u hand. Settam kinetic soldiera i prepuštam potez. Modesto ima kizana i joše jednu kartu napada sa kizanom i gubi 2000LP. MST-am backrow i okrećem ljutog kinetica u napad, settam lance i sangana nakon uspješnog napada. Modesto setta s/t i pušta. Ja napadam sa kineticom. Modesto opet setta s/t i pušta. Ja vidim da mogu ići za game taj potez, zovem rabbita, flipam sangana i napadam sa svom trojicom za game.

6:1

Unatoč ranom lossu uspio sam ući u top 8.

Top 8

Rodin vs. Robin (chaos dragons)

Game 1. Otvorio sam loop i Robin čita svaku kartu tako da je ta runda trajala 20min. Nakon loopa Robinu ostaje BLS kojeg spušta i miče mojeg Muzurhytma Djinna (onaj koji moze poduplati napad) Ja imam mind control te mu uzimam BLS-a i removam ga sa njegovim effectom. Ako se dobro sječam popio sam još i gorza i nešto smo se natezali, ali na kraju sam ipak uspio pobijediti nakon što je ostao na 200LP.

Game 2. Robin otvara sa rechargom i chargom, ja imam sporo otvaranje i tako je to išlo par poteza. Imam settanom magiciana i 2w s/t i light-imprisoning mirror. On ima chaos sorcerera, lylu, i još nešto. Zove Card troopera i ja okrećem Torrential Tribute, međutim Robin igra D.D.R, vraća eclipsa, zove redeyesa i ide za game.

Game 3. Otvorio sam opet sa loopom i još jedan backrow ovaj put. Nakon loopa Robin zove Pulsara, dobije BTH. Pobijedio sam ubrzo nakon toga.

Top 4.

Rodin vs. Mehmedović (chaos dragons)

Game 1. Otvaram loop sa solemn judgmentom. To je dovoljno za lagan win game 1.

Game 2. Milla lighta i darka. Ostao sam na 4800LP, a on je platio puni Judgment na nešto što i nije predstavljalo veliku prijetnju. Nakon malo podučeg razmišljanja rebornam magiciana, i sa 2 rabbita uspijem staviti dovoljno jake monestere za pobjedu.

Finals

Rodin vs. Lukavečki (hero)

Game 1. Dobio sam možda i najvažniju kocku čitavog dana. Otvorio sam tourguide i storm. Loopao sam idući turn i pobijedio kroz 2 poteza.

Game 2. Primam nešto štete od Aliusa a kada ga hoću riješiti dobivam gemini spark. Slijedeći red spuštam gorza sa 3900 LP. Napadam settan kinetic soldieta i decree. Lukavečki spušta shininga pomoću Super Poly i mog tokena od gorza. Napada okreće makro cozmos, igram decree Lukavečki igra uzaludni Solemn Judgment i plaća. Slijedeći red flippam kinetica i sav ljut gazi Shininga. Lukavečki nema tog monstera koji ga može preći i ja pobjeđujem.

Nakon 10 sati igre mislim da sam dokazao da Wind-up je itekako živ te da ima potencijala, oduševljen sam rezultatom, evo za kraju još slika decka

7 misli o “Državno Prvenstvo 2012: Report pobjednika

 1. Bravo, ja sam se osramotio. Izgubio sam sve runde. Inzektor deck mi je slučajno ostao kući. Ali sam barem dobio hrpu novih karata, i zaradio 70 kn na jednoj karti iz GAOV-a. Svi su govorili da je edicija skroz glupa, a na kraju se ispostavilo da sam skroz dobro zaradio na tim kartama. Čak sam dobio inzaktor giga +-mantisa ultimatea.

 2. Lijepo da si pobijedio,ali da je netko bio spremniji i imao Gozen Match ili Rivality of the Warlords ne bi bilo tako 😉

 3. Sideali su mi par puta oboje, ali imao sam removal ili ga nisu potegnuli ili bi imao decree 😉

 4. Sve čestitke,izgleda da ti je puno pomogao kinetic soldier.

  Blackwing crusher
  To je malo glupo govoriti,da imaš shadow mirror protiv Inzektors,macro cosmos protiv DW,chain disappearance protiv Dino Rabbita isto ti deckovi ne bi osvojili.

 5. Rodin – vidi se što radi 3x MST + storm 😉

  Trister – Ono,chain disappearance ne pomaže možda protiv inzektora? ako se ne varam to je i glavna roba protiv njih jer igraj ti shadow imprisoning i BW-ima,DW-ima, u mirroru(inzektor Vs inzektor),nekim chaos buildovima… a ionako rabbitu to ne škodi toliko;samo ga usporava (levivar…)

 6. Rodin čestitam na pobjedi ovakve Nationalse s ovoliko moćnih deckova,ubojitih sideova destruktivnh extra deckova mogo je samo dobiti najbolji među najboljima.=D

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Državno Prvenstvo 2012: Report pobjednika

I tako je još jedno državno prvenstvo je iza nas. Poveden nedavnim uspjesima po regionalnim turnirima odlučio sam odvesti igračke na nationalse. Mislio sad da bi mogle dobro proći budući da puno ljudi ne zna igrati protiv njih, a i ne očekuju ih puno tako da nemaju kvalitetan side protiv njih. Druga opcija je bila chaos dragon, ali za njih sam bio siguran da će ih večina igrati pa sam ubrzo odustao od te ideje. U petak navečer sam još presložio samo deck, odlučio neke «tech» izbore i napisao decklistu iščekujući sutrašnji turnir…

Nakon buđenja ubrzo sam stigao u dvorište Carte Magice gdje sam se sastao sa mnogo prijatelja i poznanika. Sjeli smo u dragi nam kafić «22000 Milja» i uz kavu raspravljali zadnje rulinge. Kroz neko vrijeme su počele prijave, a nedugo zatim i seatingsi. O početnim boosterima nisam otvorio ništa što je bilo za očekivati, ali Kostelac je otvorio Gaiu XYZ-a pa je to poboljšalo stanje. Također, htio bih još reći da sam igrao samo jednog Tour Guidea i jednog sangana zbog toga što mi se logički činilo bolja opcija nego 2 Pot of Dualitya. Logika mi je bila; povući ću Guida pa ću izvaditi sangana i biti će dobro ili ću povući sangana i nešto napraviti s njim, a neću stići povući mrtvog Guida onda jer ću već pobijediti.

1. rundaMartin Rodin

Rodin vs. Belan (DW)

Iako mi DW nije posebno drag match-up, malo mi je laknulo kad sam vidio Belana da ih igra zbog toga što smo već kartali par puta na ostalim turnirima i znao sam ga pobijediti, ali svejedno ga ne podcjenjujem i igram vrlo ozbiljno.

Game 1. Otvorio sam sa Magicianom i sharkom, bacio mu 4 karte iz ruke i završio potezom sa Utopiom, Leviathanom i jednim bacrowom. Budući da sam imao osigranje za slučaj Graphe i oslabio sam mu resurse, pobijedio sam u slijedeća dva reda.

Game 2. Povuko sam dosta sporo otvaranje, dupli Rabbit, Dark Hole, 3 Dimensional Fissurea (!!!). Nakon što sam odigrao Rupu na njegova 2 monstera iznenadio me sa starlight roadom! Napao sam mu settanog monstera za što sam se nadao da je morphing jar, ali bio je Sangan, nije ništa uzeo jer je bio pod fissureom. Ubrzo gubim ovaj game jer ne mogu riješiti Stardusta.

Game 3. Povukao sam rano Shadow-Imprisoning Mirror i chainao ga na aktivaciju Dragged Downa i nakon par poteza što smo se gledali, uspio sam naspammati 3 Zenmaitya i Leviathna za game.

1:0

zadovoljan pobjedom protiv lošeg match-upa idem dalje.

2. Runda

Rodin vs. Vulić(chaos dragon)

Game 1. Krenuo je prvi i otvorio Recharge, odmah mi je bilo jasno protiv čega igram kad je millao lighta i darka. Imam solidan hand za izkontrolirat situaciju međutim protivnik mi storma jedina 2 backrowa, ja nemam odgovora i gubim 2 turna kasnije.

Game 2. Krećem prvi i opet otvaram dosta sporo. Jedini monster mi je bio WU Shark. Settan 2 backrowa i protivnik ima Storm (opet!). Nakon par poteza uspijem pozvati Zenmaightya koji bi počeo stvari u moju korist, ali biva Veileran i uništen slijedeći red. Zadnji moj pokušaj je bio Reborn na darkflarea i eff Sharka ne bi li išao u rank 5 xyz-a, ali shark dobije veilera i ništa od toga, izgubio sam slijedeći potez.

1:1

Malo sam razočaran što sam izgubio tako rano i to zbog storma ponajviše. Ostalo moram imati dobar score ako želim primirisati top 8.

3. Runda

Rodin vs. Zvonko (chaos dragons)

Game 1. Dobio sam na kocki igram prvi i povukao sam bogovski, magician, shark x2 i wu factory. Loopam 4 karte i završim sa fieldom od Tirasa, Invokera i Utopie. Pobijedio sam slijedeći red.

Game 2. Igra prvi i mislim da je počeo sa lylom ako se dobro sjećam. Ja sam opet otvorio skoro identičan hand( magician, shark x2 i factory) Nakon što mu izloopam karte iz ruke i napadnem spusti gorza! Tokena sam pregazio sa Tirasom a effectom ubio gorza samog i pobijeđujem slijedeći turn.

2:1

4. Runda

Rodin vs. Slunjski (inzektor)

Protiv inzektora imam najviše iskustva igranja tako da sam prilično uvjeren u pobjedu.

Game 1. Otvorim sam magician+ shark međutim veilera me. Odlazim u Maestroke Djinna i uz par backrowa prepupštam potez. Slunjski ne uspijeva zavrtiti sa dragonflyem i ja imam loop slijedeći potez i pobjeđujem.

Game 2. Slunjski setta monstera nakon što sam izloopao par karata napadam sa Maestroke Djinnom i Leviathnom po settu, kad ono spirit reaper! To moram priznati nisam očekivao i malo me usporio jer samo morao ići sam factory po Wu kittena. Sljunski zna moju namjeru ali svejedno ne može ništa i pušta potez. Vratio sam sa kittenom reapera i napao za nešto štete. Sljunski je ostao na 2000LP. Imao sam 3 settana backrowa i to je valjda natjeralo Sljunskog da ponovno setta reapera. Polje mi je bilo maestroke, leviathan, 2 rabbita i kitten. Koristio sam eff kittena da vratim reapera u hand ponovno (resetirao sam ga u end phaseu maknuvši ga sa prvim rabbitom), ali Slunjski baca veilera na kittena, chainam eff rabbita i targetam kittena. Chain se resolva i budući da kitten više nije na polju u trenutku kada je bačen veiler, eff kittena prolazi, vraćam reapera i napadam za game.

3:1

Odlazim zadovoljan na pauzu i sjedamo u milju komentirajući dosadašnje pobjede.

5. Runda

Rodin vs. Noa (GB)

Game 1. Dobio sam na kocki i iako nisam siguran što igra vrtim loop sa magicianom i sharkom. Vidio proving ground i sve je bilo jasno. Pobjeđujem nakon 2 turna jer je Noa previše oslabljem sa resursima.

Game 2. Otvorio je sa Rai-ohom i par settanih s/t. Soul taker na raioha i reborn na istog, zovem sharka i odlučio sam napasti sa njima. Noa nema odgovore i dobio sam ovaj game napadajući sam rai ohom i sharkom.

4:1

6. Runda

Rodin vs. Novosel (hero)

Uvijek zanimljiv match-up, pomalo i težak zbog skilla draina mainanog.

Game 1. Gubim na kocki, novosel kreće sa Aliusom i dvije s/t settane. Ja imam storm. Nakon par poteza MST-am njegove nove settane, imam loop i pobjeđujem nakon što se probijem kroz dosta settanih.

Game 2. Slična kao prva opet imam storm, ali novosel se vrati sa miracle fusionom i Elemental Hero The Shining koji jednostavno prevelik za moje male igračke.

Game 3. Nisam otvorio loop nego sam više s/t. Međutim kinetic soldier je obavio svoje i ponajviše zahvaljujući njemu pobjeđujem.

5:1

Znam da moram dobiti slijedeću rundu ako želim ući u top 8, još imam loš tiebrake jer igrač od kojeg sam izgubio ima samo 3 wina.

7. Runda

Rodin vs. Token (LSS)

Game 1. Igram prvi i imam loop, pobjeđujem kroz par poteza.

Game 2. Modesto je krenuo prvi i spustio Shi-ena, kizana i enishia i jedan s/t.

Imam storm i rupu, odlučio sam prvo stormati, negira, dark hole, vrati kizana u hand. Settam kinetic soldiera i prepuštam potez. Modesto ima kizana i joše jednu kartu napada sa kizanom i gubi 2000LP. MST-am backrow i okrećem ljutog kinetica u napad, settam lance i sangana nakon uspješnog napada. Modesto setta s/t i pušta. Ja napadam sa kineticom. Modesto opet setta s/t i pušta. Ja vidim da mogu ići za game taj potez, zovem rabbita, flipam sangana i napadam sa svom trojicom za game.

6:1

Unatoč ranom lossu uspio sam ući u top 8.

Top 8

Rodin vs. Robin (chaos dragons)

Game 1. Otvorio sam loop i Robin čita svaku kartu tako da je ta runda trajala 20min. Nakon loopa Robinu ostaje BLS kojeg spušta i miče mojeg Muzurhytma Djinna (onaj koji moze poduplati napad) Ja imam mind control te mu uzimam BLS-a i removam ga sa njegovim effectom. Ako se dobro sječam popio sam još i gorza i nešto smo se natezali, ali na kraju sam ipak uspio pobijediti nakon što je ostao na 200LP.

Game 2. Robin otvara sa rechargom i chargom, ja imam sporo otvaranje i tako je to išlo par poteza. Imam settanom magiciana i 2w s/t i light-imprisoning mirror. On ima chaos sorcerera, lylu, i još nešto. Zove Card troopera i ja okrećem Torrential Tribute, međutim Robin igra D.D.R, vraća eclipsa, zove redeyesa i ide za game.

Game 3. Otvorio sam opet sa loopom i još jedan backrow ovaj put. Nakon loopa Robin zove Pulsara, dobije BTH. Pobijedio sam ubrzo nakon toga.

Top 4.

Rodin vs. Mehmedović (chaos dragons)

Game 1. Otvaram loop sa solemn judgmentom. To je dovoljno za lagan win game 1.

Game 2. Milla lighta i darka. Ostao sam na 4800LP, a on je platio puni Judgment na nešto što i nije predstavljalo veliku prijetnju. Nakon malo podučeg razmišljanja rebornam magiciana, i sa 2 rabbita uspijem staviti dovoljno jake monestere za pobjedu.

Finals

Rodin vs. Lukavečki (hero)

Game 1. Dobio sam možda i najvažniju kocku čitavog dana. Otvorio sam tourguide i storm. Loopao sam idući turn i pobijedio kroz 2 poteza.

Game 2. Primam nešto štete od Aliusa a kada ga hoću riješiti dobivam gemini spark. Slijedeći red spuštam gorza sa 3900 LP. Napadam settan kinetic soldieta i decree. Lukavečki spušta shininga pomoću Super Poly i mog tokena od gorza. Napada okreće makro cozmos, igram decree Lukavečki igra uzaludni Solemn Judgment i plaća. Slijedeći red flippam kinetica i sav ljut gazi Shininga. Lukavečki nema tog monstera koji ga može preći i ja pobjeđujem.

Nakon 10 sati igre mislim da sam dokazao da Wind-up je itekako živ te da ima potencijala, oduševljen sam rezultatom, evo za kraju još slika decka

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.