Daniel Duspara: Report Državnog prvaka 2014

Pozdrav svima ovako je sve počelo: Dolazim do CM oko 9 obavim par buy-sell  dealova i s Kišurom i Vekyem krećem prema prostoru gdje će se održat turnir,tamo normalno ko i obično ne pullam ništa iz boostera koje sam dobio na upadu al nema veze nisam zbog toga došao tu,pairingsi su došli i vidim da prvu igram s Banom na 1. Stolu.

1.Runda (Dragon ruler)

Game 1: Koliko se sjećam počeo je sa shrineom kojim je zakopao flamvell guarda i blastera mislim da je taj turn bio i kuribandit, par turnova kasnije napravim OTK.

Game 2:Ovaj game je trajao dosta dugo,počeo je s kuribanditom pokupio burial from the different dimension,nakon nekog vremena spusti felgranda zabijem se sa blasterom u njega,okrene  skill drain kad slj. turn pokušam čistit sa JD-om spusti mi star eatera i pokupi rainbow kuriboha na njega, tu je negdje i burial aktivirao da vrati 3 zmaja  u grave,tako se gledamo par turnova dok ne topam mst kojim ubijem drain i pokušam opet eff JD-a okrene drugi  drain,za 2 turna topam decree koji mi 2 turna topdecka sa phoenix wing wind blastom u međuvremenu je JD završio u graveu,decree pokupi raigeki break,topam mst za drain,big eyeom uzimam collosala zato šta je na star eateru rainbow kuriboh,ubija nekim rulerom collosala al je prije toga okrenuo rivalry pa mu se nemože collosal doć na field,slj. turn spustim JD-a platim,dignem rulera i idem za game.

2.Runda (Sylvan)

Game 1:Gubim na kockici on otvara sa lonefire soul charge ja bez maxx ”C” imam solidan hand pokušavam nešto al preveliki advantage ima i za 2 turna izgubim.

Game 2:Vidim opet nemam maxx ”C” u početnom handu al počinjem sa solarom tako da je 1st turn bio lumina garoth,mislim da je krenuo sa sylvan charity pa onda  lonefire i tako pokupim neke side karte kroz par turnova,predzadnji turn ima 2 felgranda na stolu ubijem jednog tako šta se zabijem s blasterom u njega,ostao sam na 1 karti u handu bez zmajeva i vidim da je gotovo pa smotam.

3.Runda (Inzektor)

Game 1: Nevolim baš igrat protiv inzektora nisu baš najbolji match-up za LS zato šta se nemože zaustavit hornet ako se ne mainaju veileri a ponekad nit to nije dosta zato šta su tu naravno soul charge i call of the haunted,počeo je prilično sporo prvu tako da sam uspio brzo OTK-at  nakon probijanja kroz 4-5 setanih.

Game 2:Zavrtio je OTK sa dragonfly mač i idemo u game 3.

Game 3:Namillam se dobro u prvom turnu,2. Turn spustim excitona ubije neke 4 setane i za turn il 2 dolazi ruler sa 2 JD-a. 

4.Runda(Madolche)

Game 1:Krenem solarom i sa lylom millam 3 i slj. turn imam sve spremno za OTK.

Game 2:Tu sam povukao najbolji hand danas charge solar i tako solar vuče solar i taj drugi solar ide po treći solar,iskreno čak mi je bilo žao da sam tako dobro povukao nisam protivniku dao priliku za igru zbog tog silnog advantagea al eto dalje nemoram nit govorit šta je bilo invazija JD-eva i zmajeva.

5.Runda (Infernity)

Game 1:Ovdje počinje zanimljiva tradicija da izgubim game 1 svaku slj. rundu,al na to ću se vratit u slj. rundama.Gubim na kockici,počinje mi onim nerealnim infernity comboima ,vučem 6 kartu i to je naravno maxx ”C” slj. turn sam gotov.

Game 2: Otvorim decree i nakon nekog vremena dobivam.

Game 3: On je loše povukao,idem polako pripremit OTK setam decree,ubije ga,bacim excitona u 4 setane ubije ih i od tamo lagano dobivam.

6.Runda (Fire fist)

Game 1:Gubim na kockici i kreće onaj spirit combo,ja sam naravno opet bez maxx ”C” i nemogu se više vratit u igru s ovim handom.

Game 2:Malo se slabije sjećam ovog duela znam da je pokupio na beara rainbow kuriboha,a na fieldu je bila lumina i lyla i tako kad to ostane na fieldu počinju problemi lagano stvaram advantage sa lylom i tako nakon nekog vremena dobivam.

Game 3:Tu je bilo svega počeo je vrtit combo kroz maxx ”c” tak da sam povuko neke 3 karte,lim mu je pokupio mst,u međuvremenu je okrenuo još 1 lim koji opet dobije mst i tako približavamo se kraju imao je arka kojim je pokušao ukrasti mog felgranda aktiviram eff da felgrand bude uneffectan ostalim eff,soul chargeom je digao 4 monstera prije toga je bio na 8000,stavio je cowboya da me spusti na 600 da nemogu aktivirat od JD-a eff i stavlja još fire fist lion emperora da uzme spirita iz gravea u hand,slj. turn imam felgranda JD-a 2 rulera kojim napravim big eyea i uzmem lion emperora i još imam honesta kojeg sam čuvao za kraj,JD-om napadnem arka bacim honesta,felgrand ubije cowboya i lion emperor ide za game.

Top 8 (Bujin)

Game 1:Prokletsvo gubljenja na kockici se nastavlja.On kreće prvi special summona photon thrashera i onda normal summon honesta iskreno isprve mi se to učinilo kao loš potez al naravno zaboravio sam na bujintei tsukuyomi,tako da s njenim eff napravi +1,seto je neke 4 karte i nikako nisam mogao probiti kroz taj backrow kroz par turnova sam pokupio emptiness,bottomless nakon toga traptrix na excitona i ubrzo smotam kad vidim da sam gotov slj. turn.

Game 2:Tu sam ako se dobro sjećam brzo namillao sve i setao decree, pokupio bth na JD-a kada sam ga summonao i onda mst na decree i nakon nekog vremena dobivam.

Game 3:Pokupio sam 2 mind crusha jedan na lylu koju sam dodao chargeom i onda 2. Na solar recharge nakon nekog vremena kad napunim grave idem sa Tidalom i 2-3 JD-a po game.

Top 4 (Hat)

Game 1:Ovdje počinjem sa summonom lyle,on summona fire hand ubije lylu i tak nakon par turnova dobivanja advantagea kroz myrmeleo i sanctum gubim.Opet se sjetim svih tih izgubljenih prvih gameova i stvarno vrlo teško je tako igrat do kraja turnira pod presingom da moraš dobit 2 gamea zaredom al eto tako je moralo bit.

Game 2:Decree exciton donose game.

Game 3: Slabije se sjećam ovog gamea al kolko se sjećam otvaram 2 needlebug nesta,2 decree,charge i ehren,setam 4 karte i endam u endu opalim decree chainam obadva nesta i millam život s njima,još imam i onaj charge u handu tako da relativno lako dolazim do pobjede. 

Finale:

Da sad ne pišem sve imate video tamo ćete najbolje vidjeti kakav je bio taj match.

Nakon pobjede još nisam mogao vjerovati da sam osvojio državno sa LS-ovima isplatile su se sve te godine igranja LS-ova i stvarno nemogu vam opisat koliko je to bio lijep osjećaj osvojit državno sa najdražim deckom.

P.S. Credits to Matija Kišur & Vedran Rosandić for testing 😀

Jedna misao o “Daniel Duspara: Report Državnog prvaka 2014

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.