Breakers of Shadow RC report – ili kako mi je pobjegao još jedan playmat

Ukoliko ste primarno casual igrač koji ne putuje previše po većim turnirima i igra ovu igru ponajviše da se zabavi poput mene, vjerojatno će vam biti jasno da su release celebration turniri nešto najbolje što se može dogoditi na lokalnim turnirima. Sama činjenica da nije običan turnir i da se svi trude određeni postotak više kako bi osvojili prvo mjesto i novi playmat govori sama za sebe. Moja prijašnja tri rezultata na lokalnim turnirima (dva prva mjesta i jedno drugo) s deckom koji sam toliko dugo iščekivao su mi pokazala da postoji dosta velika šansa da zapravo osvojim i ovaj turnir. Uz to, tip koji mi je na tim turnirima zadavao najviše problema nije igrao Kozmo deck pa su time šanse bile još veće. Te sam nedjelje pojeo 4 tanjura juhe jer mi bolni zub nije dopuštao da pretjerano jedem drugačiju hranu (taj me zub i dekoncentrirao većinu turnira). Nakon što sam pojeo juhe kojom bi se nahranilo pola afričke djece, odvažavam se na put topdeckova, misplayeva i “Pendulumi su uništili igru” izjava.

Okupljamo se četvorica nas kod frenda i zovemo taxi jer je nekima Frodovski put od 6.5 kilometara malo “too much” (looking at you, dida :D). Taxi nas otpelja do lokacije gdje vidimo da je organizator Pile tek tada došao (iako je rekao biti sat i pol prije turnira tamo pa ti Vlado opet dođi tako rano i čekaj kao budala). Ulazimo u prostoriju, krv počinje sporije teći jer je u njoj hladnije nego vani, palimo peć i skačemo u krug da bi nam krv opet normalno krenula teći kroz vene. Plaćam upad, dobivam booster, kažem kako ću dobiti zloglasnog Cyber Dragon Infinityja i otvaram booster. Dolazim do rare karte, vičem “Ha! Rekao sam!”, maknem je kako bih vidio foilanu kad ono novi Black Luster Soldier. Hajde, barem lijepo izgleda ako ništa drugo. Ostatak karata iz boostera su sve “meh”. Ništa što me zanimalo (osim eventualno dvije Dinomist karte, hajde). Nakon nekoliko tradeova i nabavki nekih Magiciana i Odd-Eyesa iz BOSH-a koji su skoro pa i jedine karte koje me zanimaju iz seta, turnir započinje. Prva runda, protivnika nema, piše mi se win. Pošto neću imati ništa raditi ostatak runde, Pile uzima novi playmat i okrunjuje me kao suca za ovu rundu. Prva runda mi je prošla ponajviše gledajući meč između Cyber Dragona i Scythe Controla. Iskreno nisam pojma imao što koja karta radi, ali sam koncept Scythe Controla mi se sviđa još otkako ga je Korey McDuffie predstavio. Uz to, objašnjavao sam par nedoumica koje su ostali imali i jedva dočekao kraj runde. Druga runda započinje, protivnik – Fluffal.

Druga runda: Fluffal
1. duel:
Bacamo kockicu, on dobije veći broj, u šali ga pitam “Znači igraš prvi, jel da?”, na što on kroz šalu odgovara “Naravno!”. Početni hand, meh. Imam skalu, imam dva MST-a, ako se ne varam, dolje kao blef i puštam. Uništi oba, napravi neke svoje điđi miđi comboe i njegov Frightfur Wolf me grize 4 puta. Fuj.

LP: Ja: 0; On: 8000

2. duel:
Iz sidea sam ubacio tri Non-Fusion Area i Graydle Eagle, izbacio neke gluposti, ne znam ni sam više što. Igram prvi jer želim postaviti pravilno polje protiv njega. Tu me zub počinje boliti ponovo, pokušam se ne obazirati na to previše. Prizivam Jokera, tražim Odd-Eyesa, u skalu stavljam Oafdragona i tu primjećujem svoj misplay. Kako bih upotpunio skalu, htio sam aktivirati Timegazer Magiciana da mu trapove onemogućim, ali on se može aktivirati samo ako nemam čudovišta. Radim “facepalm” i završim potez. Shvatim da sam napravio još jedan misplay jer nisam stavio Odd-Eyesa u skalu i sebi kažem “Idiote”. U početnom handu, kao i obično protiv njega, dobijem još i Non-Fusion Area koji bude aktiviran odmah na njegovom potezu čim aktivira Dark Fusion. Oko mu počne titrati jer nema MST u ruci. Nekoliko se poteza odupire, no na kraju stavim pet čudovišta na polje, očistim njegovo polje te udarim za 6200 štete. S dva levela 4 odem u Gagaga Cowboya, udarim ga za dodatnih 800 i s dva levela 7 odem u Red-Eyes Flare Metal Dragona. Preostalo mu je 400 bodova i kažem mu “Hajde, odigraj nešto”. Ne može nikako negirati efekt Red-Eyesa i u svom potezu predaje duel.

LP: Ja: 8000; On: 400 (predao)

3. duel
Mislim u sebi, “U redu je, ovo mi je već treći puta da igram protiv njega s tim deckom, obično dođe do trećeg duela i onda osvojim meč. Sve ide kako treba.” U tom trenutku me počinje zub boliti još jače. Odlučim popiti malo tople vode što sam si pripremio u slučaju da se to dogodi da malo bol prestane, ali toliko je već vremena prošlo da se voda ohladila. Ovo je loš znak. Cijeli duel išao je s jedne strane na drugu. Do samog kraja nije se znalo tko će pobjediti. U mom početnom handu, naravno, bio je Non-Fusion Area koji je produžio duel toliko da smo ušli u time. Samo se nas još čeka. Cijelo vrijeme je radio svoje neke comboe da vuče puno karata tijekom svog poteza i stalno je imao nešto na polju tako da ga nisam mogao pobijediti tako lako. Pred kraj duela, očisti mi polje od čuduovišta s nekom kartom, nemam pojma više kojom, vjerojatno Raigeki. Imam skalu i ništa više na polju ili u ruci osim Non-Fusion Area od prvog poteza, on ima dosta backrowa. Vučem Oafdragon Magiciana, on aktivira Fairy Wind. Uništava mi sve što imam na polju i svoju neku kartu. Obojica primamo 1200 štete i njemu ostaje 400 bodova. Ne mogu ništa napraviti i puštam potez. On otkrije da je većina backrowa bilo zapravo blef i da su to bile spell karte (što sam i očekivao, iskreno) i napravi svoj overkill combo. Imao je i više nego dovoljno da mi oduzme preostalih 3900 bodova.

LP: Ja: 0; On: 400

Prvi puta da me je dobio u meču protiv mojih Magiciana. Prvi puta i to na malo važnijem turniru. Malo se osjećam loše jer mi je pobjeda izmakla za samo jednu kartu. Da sam povukao bilo koje čudovište koje sam mogao normalno prizvati što mi je preostalo u decku, pobjedio bih. No, što je tu je. Ne vrijedi plakati za prolivenim mlijekom koliko god tužan prizor bio i nastavljamo dalje. U ovom trenutku sam već malo pukao i govorim kako ću kupiti sve kopije Fairy Winda na svijetu i spaliti ih sve jer je karta fuj i ne treba je igrati, govorim ljudima da je ne igraju jer je karta užasna i da ih ona čini lošom osobom, da će biti osuđeni zbog nje tijekom zagrobnog života ako je igraju i takve stvari. Počeo sam trzati na pojmove “Fairy Wind”, “Fluffal” i “fuzija”. Dok se pripremam za duel protiv Cyber Dragona, pitam ga hoćemo li zajedno mrziti Fluffale i kupiti sve kopije Fairy Winda da ih spalimo i grijemo se tijekom cijele iduće zime na njih na što je rekao da hoćemo. Malo mi je lakše. Osjećam se malo spokojnije. Voditelju turnira koji isto igra Magiciane predajem svoju energiju kao u DBZ-u kako bi barem on obranio čast Magiciana protiv Fluffala, što je i učinio pobjediviši 2-0. Runda započinje.

Treća runda: Cyber Dragon
1. duel:
Pojma nemam što je radio i kakve je neke tamo fuzije prizivao, znam samo da su njegovi Cyber Dragoni dolazili i odlazili s polja kao na pokretnoj traci. Sve što znam je da jedinu štetu koju sam mu napravio bila je preko Wavering Eyesa kad sam mislio da imam neki combo u ruci za koji je zapravo bilo preočito da nemam, ali u tom trenutku sam i dalje imao “flashbackove” prethodnog duela i koncentracija mi je bila ni minimumu. Njegov easy peasy lemon squeazy win.

LP: Ja: 0; On: 7500

2. duel:
Ovog duela se najmanje sjećam, iskreno. Znam samo da sam iz sidea ubacio identične stvari kao i protiv Fluffala. Po bodovima što imam zapisano, vidim da mi je oduzeo 3500 bodova, ali kako, pojma nemam! 😀
Znam samo da je moj Odd-Eyes pojeo njegovog Cyber Dragon Zwei i time udario za 2000 štete, a Dharma-Eye Magician i Wisdom Eye Magician ostalih 3500 štete. Nije imao previše odgovora na to pa je idući potez Odd-Eyes dovršio posao. Nakon ovog duela malo nadolazim od trauma prouzrokovanim od strane Fluffala.

LP: Ja: 4500; On 0

3. duel:
U ovom duelu znam samo da sam imao puno polje Penduluma i da ih je nekim čudovištem sve poslao na grave, što mi je malo slomilo srce na trenutak, ali Graydle Eagle mu je ukrao to čudo i nakon toga je s jednom kartom u ruci predao duel. Htio sam da nastavi, ali rekao je da ionako nakon toga više nije mogao ništa pa bi duel samo bezveze potrajao, a ishod bi bio isti. Tvrdi da je deck složio 10 minuta prije turnira i da je jako zadovoljan kako funkcionira. Meni je drago to za čuti. 🙂

LP: Ja: 8000; On 8000 (predao)

Nakon ovoga osjećam se malo bolje, imam prilike da uđem u top i to me raduje. Zub me čak više nije bolio kao prije pa sam mogao funkcionirati normalno. Gledam neke mečeve, ništa više što me pretjerano zanima pa samo zujim uokolo. Runda ovaj puta nije trajala predugo pa smo uskoro započeli i posljednju. Ako pobijedim ovu, bit ću najmanje četvrti, ovisno o tiebreakeru. Zadnju rundu igram protiv Yosenjua. “Easy win”, pomislim. Pile mi vraća malo energije u istom DBZ stilu.

1. duel:
Igram prvi jer znam da koristi Dimensional Fissure i Macro Cosmos i te mi karte, iskreno, nisu drage. Ne znam previše kako je duel išao, znam samo da je na prvi summon popio Solemn Warning i da sam mu malo po malo skidao bodove. Na prvu setanu njegovu nisam radio kompletan Pendulum summon jer nisam htio i sam popiti Solemn Warning. Popio ga jesam, al’ na nebitnim čudovištima. Čak mi je i oduzeo dosta bodova tijekom svog poteza, ali Odd-Eyes ga je malo po malo tukao dok ga nije dokrajčio.

LP: Ja: 800; On: 0

2. duel:
Iz sidea sam stavio 3 Stygian Dirge čisto “for teh lulz” jer nisam imao side protiv njega. A i nije da mi je trebao, iskreno. Tijekom drugog duela znam da sam normalno prizvao u prva dva poteza Jokera i u oba dobio search, iako je za drugog udario Torrential Tribute. Znam samo da mi je nekim čudom bilo prazno polje uz potpunu skalu i ništa u handu i tijekom mog draw phasea da je aktivirao Vanity’s Emptiness. Ne znam zašto je pomislio da će mu to previše pomoći jer sam u skali imao Dragonpit Magiciana, ali ajde dobro. Setam kao blef Pendulum Call koji sam upravo vukao i puštam. Udara me samo za 1500 s jednim čudovištem što je imao i seta neki bezvezni trap. Moj potez, vučem Effect Veilera, discardam ga za setani Pendulum Call, dodajem dva Magiciana, pitam ga “Trebam li uopće nastaviti s potezom?” i nastavljam čisto reda radi. Dragonpitom bacam jednog dodanog Magiciana da uništim face-down koji za sobom nosi i Vanity’s Emptiness, radim masovan Pendulum summon i udaram za preko 10000 bodova. Samo podmuklo govorim “Yosenju protiv mene ne ide u treći duel” i upisujem win. Tu počinju oni izgovori kao “E da sam vukao ovo, da nisi vukao ono”, ali sve izgovore pobijam. 😀

LP: Ja: 4500; On 0

Na kraju su Magiciani bili prvi (Pile) i četvrti (ja). Koliko sam skužio, navodno nije izgubio niti jedan duel. Što je zapravo dosta čudno s obzirom koliko uvijek misplaya, ali neka ga, meni drago! Dok traje zadnji duel, uspoređujemo buildove i komentiramo zašto tko što igra. U biti je njegov više agresivniji dok je moj više hibrid, no svatko igra na način kakav želi. Meni se sviđa ovaj build trenutni, iako ga već igram dosta dugo pa će za idući turnir biti nekih značajnijih promjena. On za prvo mjesto dobiva playmat, odabire Secret rare Performapal Pendulum Sorcerera i u Astral Packu dobiva Ultimate rare Trishulu. Suza mi krene na oko kad se sjetim da sam to mogao biti ja da mi se Fairy Wind nije našao na putu… No dobro, ja kao nagradu odabirem Enlightenment Paladina jer je ok karta i možda je nekad budem koristio. Dobivam još Odd-Eyes Advent i nekoliko neznačajnih common karata. Lucky (random) number generator kaže da je drugi playmat dobio Fluffal igrač. Sol na ranu mi samo baca… No dobro, što je tu je! Sve je to dio igre. Zbog tiebreakera sam bio četvrti što sam i sam izračunao, iako sam teoretski po rezultatu mogao biti čak i drugi. No ok, 3-1 rezultat nije loš. Dapače, zadovoljan sam iako mislim da sam mogao odigrati turnir bez ijednog misplaya s obzirom koliko poznajem deck. Slijedi moja deck lista koju sam igrao na zadnjem turniru. Možete je slobodno uzeti kao nekakvu ideju ili bazu kako otprilike napraviti deck, ali preporučio bih vam čak da ga sami napravite kako mislite da vam najbolje odgovara. Neke od ovih karata većina ljudi ne bi igrala, ali ja imam svojih razloga zašto baš neke karte igram, a i prilagođen je za našu gradsku metu. 🙂

Enlightenment Paladin
Monster:
3x Odd-Eyes Pendulum Dragon
3x Wisdom-Eye Magician
3x Oafdragon Magician
3x Dragonpit Magician
1x Dragonpulse Magician
2x Nobledragon Magician
1x Xiangke Magician
1x Dharma-Eye Magician
1x Timegazer Magician
3x Performapal Skullcrobat Joker
2x Majespecter Unicorn – Kirin
2x Effect Veiler

Spell:
3x Pendulum Call
1x Odd-Eyes Fusion
2x Sky Iris
1x Terraforming
2x Wavering Eyes
2x Mystical Space Typhoon
1x Dark Hole

Trap:
1x Solemn Warning
1x Torrential Tribute
1x Bottomless Trap Hole

Extra deck:
1x Odd-Eyes Vortex Dragon
1x Rune-Eyes Pendulum Dragon
1x Black Rose Dragon
1x Ancient Fairy Dragon
1x Odd-Eyes Meteorburst Dragon
1x Crimson Blader
1x Number 103: Ragnazero
1x Castel, the Skyblaster Musketeer
1x Dark Rebellion Xyz Dragon
1x Performage Trapeze Magician
1x Gagaga Cowboy
1x Odd-Eyes Absolute Dragon
1x Number 11: Big Eye
1x Red-Eyes Flare Metal Dragon
1x Odd-Eyes Rebellion Dragon

Side deck:
2x Graydle Eagle
3x Non-Fusion Area
3x Imperial Iron Wall
3x Royal Decree
3x Stygian Dirge
1x Wavering Eyes

Do sljedećeg puta, Kiryu.

Kiryu

Hello world!

2 misli o “Breakers of Shadow RC report – ili kako mi je pobjegao još jedan playmat

  1. nije loš rezultat, drago mi je da još ljudi igra magiciane. morat ćeš još malo radit na decku, a pendulum summon malo monstera protiv yosenjua kad si dobio solemn warning je dobra odluka.. iskreno od novih magiciana iz BOSH-a mi je dobar samo tuning magician, ali ipak sam ih nabavio sve..

    1. Uvijek se može dodatno raditi na decku! Da sam igrao na nekom većem turniru, nekom regionalnom, zasigurno bi deck drugačije izgledao, ali kažem, prilagođen je za našu Osječku metu, zato su neke određene karte u njemu i side takav kakav je. A što se samog Solemn Warninga tiče, imam već dosta godina iskustva s ovom igrom tako da znam kako igrati oko nekih stvari. 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.