Staple karte

Staple karta je karta koja se može, i treba igrati u gotovo svakom decku i što je najvažnije, koja daje advantage u igri nad protivnikom ili se igranjem te karte advantage ne gubi.

Primjer karte koja daje advantage, tj. +1, npr. Pot of Greed, koji je s razlogom zabranjen. Potrošili ste kartu da bi dobili još dvije karte, tj. 1:2 ili 1+ Nije tako komplicirano zar ne. Pretopostavljam da ste pomoću ovog kratkog objašnjenja shvatili sve o Staple kartama, pa ću prijeći koje su to, zašto su baš one staple i koliki advantage daju u duelu.

1 Breaker the Magical Warrior +1 /1:1
Ovo je jedna od najboljih karata u današnjem Metagameu. Kada je normal summonan dobiva counter koji mu pojačava ATK za 300, čime ima 1900, a kasnije ako vam to zatreba, micanjem toga countera može uništiti jednu protivnikovu s/t kartu; naravno ako breaker pokupi BTH ili neku drugu chainabilnu s/t ona je 1:1; također može biti +2 ako s counterom uništi npr. sakuretsu armor i napadom uništi neko čudovište. Odličan je u kombinaciji sa Apprentice Magicianom, a koristi ga gotovo svaki deck, osim naravno određenih OTK deckova i sličnoga.

2 Mirror Force 1:1 /+1 /+2/+3/+4
Možda će vas ove brojke gore napisane malo zbuniti, ali da, to je advantage koji ova karta može dati i upravo je zbog toga jedna od najboljih karata u igri. Igranjem nje možemo dobiti ogroman advantage, a to ovisi o tome koliko ju pravilno odigrate i koliko protivnik tada ima monstera.Uvijek je korisna, iako su za nju Breaker, Mobius, Mystical i slično prava noćna mora

3 Ring of Destruction 1:1 + dmg koji može završiti duel
Ova karta je također jedna od nekoliko najboljih u igri. 1:1 je, može biti solidan removal, a daje i burn damage, koji često može presuditi duel. Na dobrom je putu da na sljedećoj ban listi bude bannana, jer je po mome mišljenju karta jednostavno prejaka .

4. Graceful Charity 1:1
Igra se doslovno u svakom decku danas. Odlična je u Dark World decku i jako poboljšava stanje handa. Iako ne daje advantage strašno pomaže danas, kada handovi ili topdeckovi u većini deckova znaju biti katastrofa. Karta tehnički ne daje nikakav advantage osim u kombinaciji s Dark World monsterima i threeborn Froogom; ali branje triju karata i discardanjem dviju trenutačno beskorinsih karata može vam poboljšati igru.

5 Heavy Storm -1/-2/-3/-4/-5/1:1/+1/+2/+3/+4
Najbolji s/t removal danas. Skoro uvijek daje solidan advantage i jako pomaže danas kada su s/t karte sve važnije i oko kojih se bazira jako mnogo deckova

6 Torrential Tribute -2/-3/-4/-5/-6/1:1/+1/+2/+3/+4
Solidna karta, koja pomaže u čišćenju fielda od monstera. Odlična je u kombinaciji sa Sanganom i Gilasaurusom . Mora se biti pažljiv s njom, jer ako ju krivo odigrate, možete strašno pomoći protivniku. Svejedno, uglavnom daje prilično solidan advantage i igra se u skoro svakom decku.

7 Exiled Force 1:1
Uvijek, ova je karta 1:1 + izgubite summon što znati biti poprilično nesigurno. Potrošite svog monstera, da bi uništili protivnikovog, što je kada imate advantage odlično, a sa Last Willom ubojito jer dolazi još jedan monster ali advabtage se ne povećava osim ako donesete nekog monstera koji može dati advantage (don zaloog npr.). Searchable je sa Giant Ratom, Last Willom, Sanganom i Reinforcement of the Army. Igra se uglavnom u toolbox deckovima, ali često ne samo u njima…

8 Smashing Ground 1:1
Karta koja daje solidnih 1:1. Potrošili ste svoju kartu da bi uništili protivnikovog face up monstera, što je prilično solidno. Igra se u većini deckova kao staple.

9 Nobleman of Crossout 1:1
Sada, kada su f/d monsteri prilično česti i ubojiti Nobleman of Crossout je odlična karta. Također daje priliku da ako uništena karta ima flip efekt unušti sve kopije te karte u oba vašem i protivnikovom decku, što je često, vrlo korisno .

10 Sakuretsu Armor 1:1
Dosta dobra karta, već se dugo podrazumijeva kao Staple. Negira napad i uništi protivnikovog monstera, što je u većini slučajeva odlično. Igra se u svim deckovima, osim u onima koji igraju Decree ili nekim OTK deckovima. Ali u današnjem Metagameu, jako korisna karta.

11 Mobius the Frost Monarch, Thestalos the Firestom Monarch, Zaborg the Thunder Monarch
Najigranije su i najkorisnije karte u igri i gotovo uvijek daju advantage nad protivnikom; gledajući smao efekte. Najčešći monarch koji donosi advantage jest Mobius stoga može biti 1:2, 2:2, 1:3. Dok Zaborg i Thestalos daju 1:1 ili 2:2 osim u kombinaciji s Royal Decreeom kada su poprilično opaki.

12 Premature Burial +1
Odlična karta. Dosta pomaže i tehnički daje advantage jer ne gubite kartu nego dobijate monstera više na field, broj karata vam se na fieldu poveća. Igra ju svaki deck, koji ima malo više monstera. Prilično solidna i često game-breaking karta.

13 Mystical Space Typhoon -1/1:1/+1

Još jedan dobar s/t removal, jedna od boljih strana joj je to što je Quick play spell karta, tj. može biti odigrana na protivnikovom potezu i često se može chainati, da uništi Royal Decree ili nešto slično. Uglavnom, dosta pomaže kada s/t removala i nema baš previše.

14 Magician of Faith 1:1/+1
Skoro uvijek daje +1 i izvlači spell kartu, koja vam može pomoći da dokrajčite protivnika.Sercheable je sa Apprentice Magicianom… Iako nije toliko ubojita, kao što je bila kad su se smjele koristiti dvije kopije po decku, igra ju gotovo svaki deck i s pravom se naziva staple karta.

15 Spirit Reaper 1:1/+1
Kada discarda iz handa je +1, a često služi kao odličan stall i protivnik ga se često nikako ne može riješiti. U tom slučaju ga možete tributati za nekog Monarcha ili nešto slično. Iako je Gravekeeper’s Assailant, Spear Soldier i Enemy Controller ubijaju, svejedno je odlična karta.

16 Sangan +1
Daje +1 na hand i skoro uvijek uspije ispuniti efekt, jer nije kao druge tražilice. Uglavnom, jedna od najboljih karata u igri i dopušta vam da uzmete bilo što, što vam je u tom trenutku potrebno . Iako nije tako broken kao Witch of the Black Forest, moglo bi se reći da je njen mlađi brat .

17 Cyber Dragon
Mnogi ga s pravom nazivaju jednim od najboljih monstera danas. Odličan je tribute support, a može biti i jednostavni 2100 beatsticker. Neizbježan je u svakom aggro decku. Ne donosi nikakav advantage tehnički, sli ss monstera od 2100 atk-a nije lako spriječiti.

18 Brain Control
Daje da uzmete protivnikovog monstera na jedan turn i napadnete za duel, ili što se čak češće događa da tog monstera tributate za svog. I sve to za bijednu cijenu od 800 LP-a. Ne donosi nikakav advantage, čak bi se moglo reći da je -1, ali u pravilnim kombinacijama zaista daje veliki advnatage.Po meni, na novoj će ban listi svakako biti limitirana.

19 Scapegoat -1/+3
Evo ova karta tehnički daje +3, ali u čestim slučajevima jednostavno ne znate što ćete sa ta četiri “monstera”, jer se ne mogu ni tributati i često samo smetaju, pa je često -1. Ali svejedno, pošto je Quick-play spell karta, često vam može spasiti glavu. Odlična je sa Creature Swapom i Monster Gateom ili sl.

Evo, to bi po meni bile Staple karte, tj. najbolje karte danas. Vjerojatno ćete primijetiti pravilnim odigravanjem ni jedne od njih ne gubite Advantage, što je zapravo i cilj Staple karata.

NOTE: Karte nisam pisao po mjestima, tj. koje su najbolje, nego kako sam ih se sjetio. Vjerojatno to možete zaključiti i po tome što je Sangan 17.

NOTE#2: article je pisan u stilu da dobijete advantage, tj. broj karata, negledano na to koja je karta; primjer, Pot of Greed iz početka, po broju karata je 1+ ali dobijete dvije nove karte koje su vjerovatno puno korisnije, bez nekih prenagljenih reakcija molim.

Do sljedećeg Articlea/Reporta

King James

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.