10 najpodcijenjenijih karata

Bacimo oko na deset najpodcijenjenijih pitanja u formatu Sept06, pogledajmo što ne gledamo!

1. Magic Drain
Counter Trap
You can activate this card when your opponent activates a Spell Card. Your opponent can discard 1 Spell Card from his/her hand to negate the effect of this card. If your opponent does not, negate the activation of the Spell Card of your opponent and destroy it.

– po mojem mišljenju, ovo je karta koja je zbilja podcijenjena. S njom uvijek ispadne 1:1, negacija spell karte ili spell karta iz ruke manje, zeznuto ha? S ovom kartom može se poremetiti strategija decka; neki bi rekli „techy“ ^^ Dosta puta pomogne kada bi opponent odigra Smashing Ground…

2. Elemental Hero Wildheart
Effect monster
Lv4
Earth/Warrior
1500/1600
Efect:
This card is unaffected by the effects of Trap Cards

– U današnjem metagameu punog mirrora, ringova, bth… ovaj mali warrior je bomba 😀 Oko wildhearta se može izgraditi cijeli earth deck, s Gaia Powerom bi imao 2000 napada, što nije malo, dobar combo s Bazoo – the soul eater i Return From Different Dimension. Naime kada je wildheart van igre i vraćen s Returnom, na kraju turna nije uništen i poslan van igre već ostaje u igri, na polju 🙂 Također je odličan combo s Torrential Tribute, svi monsteri su uništeni osim wildhearta 🙂 prejak je, ali pokupi Smashing Ground najčešće ^^

3. Macro Cosmos
Continious Trap
You can Special Summon 1 “Helios – The Primordial Sun” from your hand or Deck. While this card is on the field, any card sent to the Graveyard is removed from play instead.

– Zanemarimo prvu rečenicu efekta. Jedna od karata koja također može poremetiti strategiju mnogih deckova, osobito Dark World deckova. I oko Macro Cosmosa može se izgraditi cijeli deck, osobito s D.D. Survivorima i D. D. Scout Plainovima koji se vraćaju odmah na polje kada su uništeni i poslani van igre 😀 Još je i tu Grand Convergence koji djeluje kao dark hole dok je macro cosmos na polju…

4. Wave-Motion Cannon
Continious Spell
Send this card on the field to the Graveyard during your Main Phase. Inflict damage to your opponent’s Life Points equal to the number of your Standby Phases that have passed after this card’s activation x 1000 points.

– jedna od karat zbog koje su se neki duelisti trgali za vrijeme duela, osobito kod onih koji baš i nisu imali sreće na topdeckanju neke s/t removala ^^ Svaku vlasnikovu main phasu broji i za svaku main  phasu je kraj sve bliži… luda karta, u burn decku je naizbježna, a i kao sama za sebe.

5. Hydrogeddon
Effect Monster
Water / Dinosaur
Lv4
1600 / 1000
When this card destroys an opponent’s monster as a result of battle and sends it to the Graveyard, you can Special Summon 1 “Hydrogeddon” from your Deck

– ova karta osobito s A Legendary Oceanom boli… jako boli ^^ Kada uništi monstera i senda ga na grave dolazi još jedan hydrogeddon, a to znači još jedan koji će napast direktno ako nema više monstera 🙂 S napadom od 1800 kada je ALO na polju i možda još kojim decreeom…. ouch…. Smanjuje se deck, više monstera na polju, advantage ukratko… Agresivan monster uglavnom.

6. Cliff the Trap Remove
Effect monster
Dark/Warrior
Lv3
1200 / 1000
When this card inflicts Battle Damage to your opponent’s Life Points, you can select and activate 1 of the following effects:
– Destroy 1 Spell Card or Trap Card on the field.
– Send 2 cards from the top of your opponent’s Deck to his/her Graveyard.

– jedan mali warrior koji je dio Dark Scorpion bande i koji je vrlo napastan ^^ Naime, kada napravi štetu može uništiti jednu spell ili trap kartu ili pak 2 karte s vrha decka poslat u grave. Ubitačan je u kombinaciji s Sasuke Samurai #2 🙂 Prolazi pod Messager of peace, level limite i graviti bind. Također je odličan protiv burn deckova baš zbog toga jer prolazi pod prije-navedene karte koje se učestalo koriste u burn deckovima

7. My Body as a Shield
Quick – play Spell card
When your opponent activates a card that has the effect that destroys 1 or more monsters on the field, pay 1500 Life Points to negate the activation of the card and destroy it.

– Karta koja može negirati sve moguće removale za cijenu od 1500 lp-a. Znači, TT, Sakuretsu Armor, Smashing Ground, BTH, Ring of Destruction, exiled force… ništa 🙂 može nigrati efekt monstera, spell ili trap kartu koja ima efekt da uništi jednog ili više monstera… predobra karta u današnjem metagameu koji je pun removala.

8. Nobleman of Extremination
Normal Spell
Destroy 1 face-down Spell or Trap Card and remove it from play. If the card is a Trap Card, both players must check their respective Decks and remove all cards of the same name from play. Then shuffle the Decks.

– karta koja je dostojna zamjena za Mystical Space Typhoon. Jedina mana je ta da nemože uništiti continiuos karte ako se chainaju na nju, a inače je odlična, ako se odigra na face down sakuretsu armor i opponent ih ima još 2 komada u decku, a vi jednu sve 4 karte su removane van igre. Fascinantna karta 🙂

9. Thestalos the Firestrom Monarch
Effect monster
Fire / Pyro
Lv6
2400 / 1000
When this card is Tribute Summoned, discard 1 random card from your opponent’s hand to  the Graveyard. If the discarded card was a Monster Card, inflict damage to your opponent’s Life Points equal to the Level of the monster x 100 points.

– jedan od najpodcijenjenijih monarcha, kao i njegova ostala braća on je lv6 monster s 2400 atk-a. Efekt ovog monarcha je interesantan, jedini je monarch koji ne uništava karte na polju, već discarda kartu iz ruke, a lijep je dodatak mali burn ako se discarda monster. Nice monster, polje se riješi masnim removalima dok se s njim riješi hand. Osigurat će si mjesto u nekoliko deckova što je sigurno.

10.Trap Hole
Normal trap
When your opponent Normal Summons or Flip Summons a monster with an ATK of 1000  points or more, destroy the monster.

– jedna od prvih trap karti… Danas, kada svaki deck ima pokoju tražilicu poput Giant Rata, Mystic Tomatoa i dr. ova stara trapica pomaže, za razliku od BTH-a, koja remova iz igre monstera koji ima 1500 ili više atk-a makar bio  special summonan, trap hole zaustavlja monstere već od 1000 atk-a, ali nemože uništiti special summonane monstere. Zaustavlja sve one male monstere s dobrim efektima kao što je don zaloog i sl.

Do slijedeć puta…

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.