Predstavljamo vam Yugioh ranking system!

rankings.yugioh-planet.net

Kao što ste vidjeli, ili ste tek uočili, početkom tjedna lansirali smo novi “proizvod” Yugioh Planeta – Rankingse. Riječ je o ranking sustavu koji se temelji na rezultatima službenih turnira, a dizajniran je posebno od strane Yugioh Planeta. Moramo napomenuti kako to nije “službeni Konami ranking”, ali dueli, turniri, rezultati i performanse igrača su itekako stvarni i u skladu s realnosti.

Početna stranica je odmah ranking lista s imenima igrača. Vidjet ćete popis igrača, njih gotovo 300, poredanih prema svojm bodovima, tj. ratingu. Prema njemu se slaže ranking, dakle vaš redni broj na ranking listi. Posebno smo istaknuli prve igrače
– Diamond rank – top 8 igrača
– Gold rank – top 16 igrača
– Silver rank – top 32 igrača
– Bronze rank – top 64 igrača

Uz ime i rank, vidjet ćete rating (bodove) i svoj level. Klikom na ime igrača, vidjet ćete njegov profil i informacije o igraču uz njegovo ime. 

  1. Badges – postignuća igrača, za sada će se prikazivati samo trofeji za rankove, ali u budućnosti bi trebalo biti više toga.
  2. Visiti – koliko puta je profil igrača posjećen
  3. Avatar – nakon registracije prikazat će se avatar igrača
  4. Class – Slika i naziv kategorije koja se temelji na levelima. Svakih pet levela igrač napreduje u class
    – Level 1 – Newbie
    – Level 5 – Summoner
    – Level 10 – Hero
    – Level 15 – Monarch
    – Level 20 – …
  5. Leveli – Max. level je 50, a temelji se na experienceu. Nakon što igrač skupi dovoljno experiencea povećava mu se level
  6. Experience – Za svaki win igrač dobiva 3 expa, za draw 1 exp, a za lose 0 expa. Max EXP je 50.000. Experience se ne može gubiti

Win expectancy – ovo mogu vidjeti samo registrirani igrači. Pokazuje kolike su statističke šanse da pobijedite nekog igrača. Uzima se u obzir rating igrača i onda se izračunava. Npr, netko može imati 60% šanse da pobijedi drugog igrača (statistički)

  1. Ranking – pozicija na ranking listi svih igrača koja se temelji na ratingu
  2. Rating  – bodovi igrača koji se mogu dobivati ili gubiti. Svaki igrač dobiva 1600 bodova na početku, a oni se mogu dobiti pobjedom u duelu ili pak izgubiti ako izgubite duel. Broj bodova ovisi o tome koliko bodova ima igrač i njegov protivnik. Ako neki slabiji igrač pobijedi igrača s većim brojem bodova, dobit će više bodova, a njegov će protivnik izgubiti više bodova. U suprotnoj situaciji bilo bi obrnuti: jači igrač dobiva manje bodova pobjedom nad slabijim, a gubitnik gubiGraf vam prikazuje kako se vrijednost ratinga mijenjala kroz vrijeme.
  3. Tournaments – pokazuje na koliko turnira je igrač sudjelovao
  4. Duels – pokazuje ukupni broj duela koje je igrač

Pod detaljima vidite, zasada:
– Started – najraniji turnir u evidenciji
– Defeated – broj igrača koji je pobijeđen
– Lost from – broj igrača od kojih je izgubljeno
– Better than – pokazuje od koliko posto igrača je bolje (centil)
– Penalties – broj evidentiranih kazni na turnirima
– Win ratio – odnos pobjeda i poraza. Primjerice, ako imate 6 pobjeda od 10 duela, win ratio je 60%

Zašto se registrirati:
– Postavite si avatar
– Vidite kolike su vam statističke šanse za pobijediti nekog drugog igrača

To je to za sada. Sa strane ima još nekoliko gumbi koji trenutno NE rade jer featuri nisu gotovi još. Planiramo tamo staviti popis turnira koji će se moći pratiti jesu li submitani u sustavu kao i najave. Jesu li odgođeni ili nešto slično. 

Također, u nekoj budućnosti mogli bi složiti da pratitie performanse svojih deckova i još statistika. Pomozite nam s idejama! 

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Jedna misao o “Predstavljamo vam Yugioh ranking system!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.