NAJAVA: Regionals Zagreb 08.02.2020.

Kapacitet igraonice u kojoj se regionalsi održavaju je ograničen, pa su potrebne koje će biti otvorene do petka 07.02. u 23:59 h. Kako bismo ubrzali proces prijava na dan turnira i potaknuli ljude da se nauče prijavljivati na vrijeme, biti će potrebno prilikom pretprijave predati deck listu sa svojim imenom i prezimenom koju će na eventu suci isprintati za potrebe deck checka. Deck lista s kojom se pretprijavite je konačna, ne možete je više mijenjati! Dodatno, za one koji se ne pretprijave, cijena upada na turnir je 15 kn viša, odnosno 90 kn. Decklistu možete predati u pdf formatu ili kao tekstualni dokument, samo se pobrinite da cijela lista može biti isprintana na 1 listu papira, te da je veličina dokumenta manja od 1.5 MB. Upute za pomoć oko pretprijave su na dnu ovog članka, te će biti objavljene kao zasebni članak za buduće potrebe.

Osnovne informacije:

Datum: 08.02.2020.
Lokacija: Igraonica Carta Magica, Frankopanska 20, Zagreb
Početak prijava: 9:30
Početak turnira: 10:30
Upad: 75 kn (10€) za pretprijavljene, 90 kn (12€) na dan turnira (Ignition Assault + OTS 12 booster na upadu)
Link za pretprijavu: , pretprijave traju do petka 07.02. u 23:59 h
DECKLISTE OBVEZNE!

Popis nagrada:

  • Nagrade prema poretku u swissu:
    • TOP4 – Regional Deckbox Purple
    • TOP8 – 2020 WCQ Regional playmat
    • Kvalifikacija na Europsko prvenstvo 2020. godine za jednog na svakih osam igrača, prema poretku. Lista kvalificiranih se pomiče za jedno mjesto dolje za svakog već kvalificiranog igrača.
  • Nagrade prema poretku u top cutu (izračunato za odaziv od 60 igrača, količina nagrada je razmjerna broju igrača):
    • 1. mjesto: 48 boostera Chaos Impact
    • 2. mjesto: 24 boostera Chaos Impact
    • 3.-4. mjesto: 12 boostera Chaos Impact
    • 5.-8. mjesto: 6 boostera Chaos Impact

Struktura turnira:

  • 6 rundi swissa za 33-64 igrača, 7 rundi swissa za 65+ igrača.
  • Pauza za ručak nakon treće runde swissa.
  • Nakon swissa cut-off u top8 eliminacijski dio turnira.
  • Svaka runda u swissu i top cutu traje 40 minuta.

Ostale informacije:

  • Ako se niste predregistrirali: Prilikom prijave svaki igrač MORA predati uredno ispunjenu deck listu. Ne morate koristiti Konamijev predložak, ali se pobrinite da je deck lista uredna, te da slijedite upute.
  • U deckboxu smijete držati samo i isključivo karte koje su napisane na deck listi, te field center, tokene, kockice, rezervne sleeveove, blokić za praćenje LP i countere prema potrebi.
  • Turnir se igra po listi ograničenih i zabranjenih karata važećoj na dan turnira.
  • Na turniru će biti prisutan jedan ili više sudaca. Odluke sudaca igrači, kao i gledatelji, moraju poštivati. Igrači suce bilo kada mogu zatražiti za pomoć oko nejasnog pravila, neprimjerenog ponašanja protivnika ili gledatelja i slično.
  • Od igrača se očekuje da se međusobno poštuju i ponašaju primjereno. Remećenje reda, ugrožavanje sigurnosti drugih sudionika turnira i/ili imovine je strogo zabranjeno.
  • Korisni linkovi:

Kako se pretprijaviti?

Jednom kada kliknete na link za pretprijavu, susrest ćete se s kratkim naputkom i nizom polja za ispuniti.

Prvo unosite ime, prezime i Konami ID, kao na svim pretprijavama dosad.

Slijedi dio obrasca u kojem možete predati svoju deck listu klikom na “Add File”. Objasnit ću kako izvući decklistu složenu na Duelingbooku, ali naravno da, ako ste voljni, možete napisati listu u Konamijevom PDFu ili Word dokumentu.

Kad u Duelingbooku složite deck koji želite igrati, odaberite opciju Export Deck. Kao primjer koristim jednu nostalgičnu deck listu.

U prozoru koji iskoči za format izaberite opciju “KDE Decklist” i stisnite “OK”.

U prozoru koji zatim iskoči napišite svoje ime, prezime i Konami ID. Po želji, dodajte ostale informacije, te kliknite “Print”. Duelingbook ne podržava specijalne znakove (č, ć, đ, š, ž), slobodno ih zamijenite s prikladnim znakovima (c, d, s, z).

Prozor koji će vam zatim iskočiti ovisi o pretraživaču koji koristite, na slici Microsoft Edge*, ali se opcije ne bi trebale bitno razlikovati. Promijenite destinaciju sa vašeg default printera na nešto što spominje opciju spremanja datoteke kao PDFa, u ovom slučaju “Microsoft Print to PDF”. Pritisnite gumb “Print” – možda se promijenio u gumb “Save” u nekim browserima.

* Originalno sam koristio pretraživač Opera kao primjer, ali mi je spremala praznu decklistu, tako da je moguće da u Operi ovo ne radi. Chrome i Edge bi trebali biti ok, Firefox nisam isprobao.

U sljedećem prozoru odaberite lokaciju na kojoj ćete spremiti decklistu i proizvoljno imenujte dokument. ImePrezimeKonamiID.pdf idealno, ali bilo što logično je ok – Decklista.pdf, RegsiVeljača.pdf.

Slobodno otvorite spremljeni dokument i provjerite da je sve u redu s listom (npr. da nije u potpunosti prazna, kao što se meni dogodilo s pretraživačem Opera). Sad se vratite na stranicu za pretprijavu i kliknite “Add File”. Trebao bi vam iskočiti ovakav prozor u Google Forms. Izaberite “Select files from your device”.

U prozoru koji je iskočio locirajte datoteku sa spremljenom datotekom i izaberite je. Stisnite “Open”, a potom “Upload” na prijašnjem prozoru.

Kvačicom označite da predajete točne podatke i potvrdite pretprijavu pritiskom na gumb “Submit”.

Kad vidite ovo, završili ste s pretprijavom.

To je to! Ako vam je ovo prvi put da idete na regionals, preporučamo vam da bacite oko na prva dva korisna linka, sadrže puno važnih uputa koje ne stanu u ovakvu kratku najavu. Vidimo se!

railz0

Monarchsi moraju umrijet.

Jedna misao o “NAJAVA: Regionals Zagreb 08.02.2020.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.