Najava: Legendary Collection 4 – Joey’s World

Konami nastavlja sa svojom proizvodnjom popularnog Legendary Collectiona pa je tako neki dan izbacio u prodaju četvrti po redu. Dok smo u prošlom Legendary Collectionu imali prilike zaviriti u svijet kralja igara, Yugija, u ovom broju imamo prilike isto to učiniti s njegovim najboljim prijateljem – Joeyem. “Legendary Collection 4: Joey’s World” set je od gotovo 300 karata koji sadrži karte koje su koristili Joey Wheeler, Mai Valentine, Marik Ishtar, Bandit Keith i drugi. Dvadeset karata (od kojih je 16 Normal monstera) iz tog seta po prvi puta će ugledati svjetlo dana u TCG-u. Tako se među njima nalaze “Harpie Dancer”, “Meotoko”, “Wolf”, “Little D”, “Sixth Sense” (koja je samim izlaskom limitarana na jednu kopiju u decku), itd.

U samom proizvodu naići ćemo na 3 promo karte, 6 tokena, 5 Mega-Pack boostera te playmat od tvrdog kartona. Promo karte su “Blue Flame Swordsman”, “Harpie Lady Phoenix Formation” te “Card of Last Will” (koja se ne smije koristiti u duelu), a od tokena ćemo dobiti 4 Scapegoat tokena (svaka ovčica po jedna kopija) te Stray Lambs tokene (koji po prvi puta izlaze). Svaki Mega Pack sadrži 9 karata, od kojih je 5 Common, 1 Rare, 1 Super rare, 1 Ultra rare te 1 Secret rare, dok cijeli set sadrži 220 Common, 14 Rare, 17 Super rare, 21 Ultra rare i 26 Secret rare karata. Cijena ovog proizvoda biti će oko 300 kuna.

Blue Flame Swordsman

Once per turn, during either player’s Battle Phase: You can target 1 other Warrior-Type monster you control; this card loses exactly 600 ATK, and if it does, that monster gains 600 ATK. When this card you control is destroyed by your opponent’s card (either by battle or by card effect) and sent to your Graveyard: You can banish this card from your Graveyard, then target 1 FIRE Warrior-Type monster in your Graveyard; Special Summon that target.

Joeyev Blue Flame Swordsman nam u setu, kao i svaka promo karta u ovom setu, izlazi kao Ultra rare. Efekt je jednostavan, daje svojih 600 napada nekom drugom Warrioru i kada je uništen, daje život drugom Warrioru koji se već nalazio u groblju. Trenutno mi ova karta izgleda korisna jedino u nekakvom Warrior toolbox decku zbog Warrior ograničenja u cijelom njenom efektu. Ipak, ima sinergije s popularnim Crimson Bladerom koji je poznat po tome što sam može zaustaviti veliki broj deckova.

Harpie Lady Phoenix Formation

If you control 3 or more “Harpie Lady” and/or “Harpie Lady Sisters”: Target as many monsters your opponent controls as possible, but not more than the total number of “Harpie Lady” and “Harpie Lady Sisters” you control; destroy those targets, and if you do, inflict damage to your opponent equal to the highest original ATK among those destroyed monsters (your choice, if tied). You cannot Special Summon monsters from the Main Deck or Extra deck, nor conduct your Battle Phase, the turn you activate this card.

Popularna Spell karta korištena od strane Mai Valentine napokon je izašla kako bismo je i mi mogli koristiti. Efekt je devastirajuć. Prvo uništava sva protivnička čudovišta jednako broju Harpie Lady ili Harpy Lady sestara koji kontroliramo, a onda još daje štetu jednaku najvećem napadu jednog od uništenih čudovišta. Predobro, zar ne? Jedino što nas karta ograničava u pogledu Special summona iz Main i Extra decka te Battle faze, ali kada bi nam i to omogućila, to bi pomalo već bilo pretjerivanje, ne mislite li?

Card of Last Will

If the ATK of a monster(s) you control becomes 0 by a card effect: Draw until you have 5 cards in your hand.

Karta Marika Ishtara “Card of Last Will” je toliko dobra da se ne smije koristiti u Duelu uopće. Zašto? Omogućuje nam veliki draw power, točnije, koristeći nju vraćamo se na broj karata u početnom handu. Što će nam karta uopće ako se ne smije koristiti? Možete je čuvati kao kolekcionarku vrijednost ili koristiti za casual play. Istina je da se ne smije koristiti u Duelu i ne biste je mogli igrati na turniru, ali možete je igrati s prijateljima ako hoćete, nitko vam ne brani (osim možda prijatelja, no to je već druga priča).

 Uz te sigurne karte, postoji velik broj karata koji se može dobiti u ovome setu, no nabrojat ću samo one koje dolaze kao foil, točnije kao Super rare pa nadalje. 

LCJW-EN003 Red-Eyes B. Dragon (Ultra rare)
LCJW-EN006 Baby Dragon (Super Rare)
LCJW-EN038 Red-Eyes B. Chick (Super Rare)
LCJW-EN050 Red-Eyes Darkness Metal Dragon (Secret Rare)
LCJW-EN057 Raigeki (Secret Rare)
LCJW-EN059 Polymerization (Super Rare)
LCJW-EN060 Monster Reborn (Ultra Rare)
LCJW-EN061 Pot of Greed (Secret Rare)
LCJW-EN066 Scapegoat (Secret Rare)
LCJW-EN070 Foolish Burial (Secret Rare)
LCJW-EN071 Silent Doom (Super Rare)
LCJW-EN078 Bottomless Trap Hole (Secret Rare)
LCJW-EN082 Harpie Lady (Super Rare)
LCJW-EN084 Dunames Dark Witch (Ultra Rare)
LCJW-EN086 Harpie’s Pet Dragon (Ultra Rare)
LCJW-EN087 Amazoness Paladin (Super Rare)
LCJW-EN089 Amazoness Tiger (Ultra Rare)
LCJW-EN090 Harpie Lady 1 (Super Rare)
LCJW-EN091 Harpie Lady 2 (Super Rare)
LCJW-EN092 Harpie Lady 3 (Super Rare)
LCJW-EN094 Harpie Queen (Ultra Rare)
LCJW-EN097 Harpie Dancer (Ultra Rare)
LCJW-EN098 Elegant Egotist (Super Rare)
LCJW-EN099 Harpie’s Feather Duster (Secret Rare)
LCJW-EN102 Harpies’ Hunting Ground (Super Rare)
LCJW-EN111 Trap Jammer (Secret Rare)
LCJW-EN112 Hysteric Party (Super Rare)
LCJW-EN130 Mirror Force (Secret Rare)
LCJW-EN142 Kabazauls (Secret Rare)
LCJW-EN143 Sabersaurus (Secret Rare)
LCJW-EN158 Destroyersaurus (Secret Rare)
LCJW-EN182 Solemn Judgment (Secret Rare)
LCJW-EN189 Pyramid Turtle (Super Rare)
LCJW-EN190 Spirit Reaper (Ultra Rare)
LCJW-EN211 Book of Life (Ultra Rare)
LCJW-EN212 Call of the Mummy (Super Rare)
LCJW-EN213 Zombie World (Ultra Rare)
LCJW-EN217 Call of the Haunted (Super Rare)
LCJW-EN242 Beiige, Vanguard of Dark World (Ultra Rare)
LCJW-EN243 Broww, Huntsman of Dark World (Secret Rare)
LCJW-EN244 Brron, Mad King of Dark World (Ultra Rare)
LCJW-EN245 Sillva, Warlord of Dark World (Secret Rare)
LCJW-EN246 Goldd, Wu-Lord of Dark World (Secret Rare)
LCJW-EN248 Snoww, Unlight of Dark World (Secret Rare)
LCJW-EN249 Dark World Lightning (Secret Rare)
LCJW-EN250 Gateway to Dark World (Secret Rare)
LCJW-EN251 Dark World Dealings (Super Rare)
LCJW-EN253 The Gates of Dark World (Ultra Rare)
LCJW-EN255 Gravekeeper’s Spy (Secret Rare)
LCJW-EN261 Gravekeeper’s Stele (Ultra Rare)
LCJW-EN283 Dark Hole (Secret Rare)
LCJW-EN284 Heavy Storm (Ultra Rare)
LCJW-EN285 Mystical Space Typhoon (Secret Rare)
LCJW-EN286 Reinforcement of the Army (Ultra Rare)
LCJW-EN287 Super Rejuvenation (Super Rare)
LCJW-EN288 Book of Moon (Secret Rare)
LCJW-EN289 Stray Lambs (Ultra Rare)
LCJW-EN290 Pot of Avarice (Secret Rare)
LCJW-EN291 Trade-In (Ultra Rare)
LCJW-EN292 Horn of Heaven (Ultra Rare)
LCJW-EN294 Torrential Tribute (Secret Rare)
LCJW-EN295 Compulsory Evacuation Device (Secret Rare)
LCJW-EN297 Black Horn of Heaven (Ultra Rare)
LCJW-EN298 Imperial Iron Wall (Ultra Rare)

Kao što vidimo, dolaze nam reprintovi iz Red-Eyes arhetipa kao i Harpie, Dark World te Gravekeeper. Igrači popularnog Dark World decka će moći lagano sastaviti deck da se cijeli sjaji dok su Harpije napokon dobile prijeko potreban support. Isto tako, izlaze i reprinti karata koje su “pogođene” na zadnjoj Ban listi (“Monster Reborn”, “Heavy Storm”, “Solemn Judgment”) pa se neki igrači pitaju je li to nekakav znak da će ih Konami vratiti na sljedećoj, te stari klasici poput “Polymerization”, “Raigeki”, “Harpie’s Feather Duster”, “Pot of Greed” i drugi.

Imate li neku kartu koja vas zanima iz ovog seta i koju ćete pokušati nabaviti? Ja znam da ja imam. Slobodno ostavite komentar koje karte vam je drago vidjeti u ovome setu. 🙂

Kiryu

Hello world!

15 misli o “Najava: Legendary Collection 4 – Joey’s World

  1. Mislim da je najvažnija karta u setu Sixth Sense, a zašto ju nisi upotrijebio.

  2. Igram Dark World deck,i imam sve komonice,e pa sad je vrijeme da zasvijetlimo stvari :DD

  3. Slažem se, dark worldove inače ne volim, ni igrati protiv njih, niti s njima, ali zbog ovog sjajećeg reprinta odlučio sam ipak napraviti chaos dark worldove.

  4. Znan ja da su oni zabavni, ali ih jednostavno ne volim kao arhitep, zato ću ih udružiti s light atributom i bit će još zabavniji 😀

  5. DW je vjerojatno jedan od najiritantnijih deckova ikad. Nikad ih nebi igrao.

  6. You have? Nice. In Croatia this pack will come in november i guess.
    And yes, what are you doing on this forum, how did you heard for this forum? It is nice to we have somoen who isn’t from Croatia 😉

  7. pa daj ovo nema smisla sada su nabavili hrpu karata koje su bile u igri odavno vec nema nikakvih novih karata osim Aligator sword i slicnih a one harpie ni kurcu ne valjaju nisu kao kod japanaca polugole pa ovo je muska igra ne vidim zasto ih oblace uopste nije kao sto sam ocekivao ali ocito da su ostavili nesto i za duelist joey packs heheh

  8. Trebale bi biti gole :O Bože, pa ti stvarno nemaš život, si ti svjestan da ovu djecu igraju i djeca? Ako želiš da neke nacrtane žene budu gole na kartama, to dosta govori o tebi i tvom društvenom životu. Toliko od mene.

  9. NISAM REKAO GOLE NEGO NORMALNE KAO STO I JESU MALO VISE RAZGOLISENE NA MAX I STA AKO IGRAJU DJECA NEMORAJU IGRAT HARPIE I TO JE TO

  10. Spusti caps lock -.- Smiri doživljaje. Djeca ne moraju igrat harpije, najveća glupost koju sam čuo, a bilo ih je puno. Daj mi molim te reci: šta bi ti radio s tom kartom da je harpija gola naprimjer na toj slici? Ljubio bi je?

  11. nisam rekao gole nego onake kao na japanskom art-u unas ovi uvjek neki seru zabrane tom and jerry zbog nekog nepostajeceg zlostavljana a puste neki crtani sto nije za djecu ni do 6 godina molim te samo neka oni naprave artove kao japanci i to je to i neka naprave sve secret rare jer ce bit jos karti za harpije et tako ili ti ga kao na dueling netvorku artovi da budu a ne oni ih oblace za ovaj nas standard mora da je zato sto ide zima

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.