Im backk!!!

Hej ljudi!! Pogodite ko se to vratio? Glavom i bez brade vaš bloger mrkvica.

Slikovni rezultat za happy carrot

Dugo me nije bilo društvo, ako se dobro sjećam od World Championshipa te davne 2016. godine. Od toga dana se dosta toga promjenilo u YGO. Prošao je još jedan zanimljiv format sa žabicama i metalima kojeg je okončao YCS Bochum obilježen Bili Brejkom koji je digao sam event sa svojim metalfoes dekom. Bili je iz Amerike pa je to dosta poburkalo strasti na javnoj YGO sceni kao i samo to što je u finalu pobjedio DŽošua Smita, jednog od najpriznatijih Evropskih igrača.

Slikovni rezultat za yugioh billy brake metalfoes

Bura oko svega toga je prestala dolaskom novog engina, Zoodiaca. Engine je toliko dobar da su ga počeli mješati sa Infernoidima, Burning Abyss, kao i mnogim drugima. Zoo dekovi su bacili metale i žabice u drugi plan i time je počela nova era. Došao je YCS Seattle i bacio YGO scenu na noge, digao YCS kao što se očekivalo ali i zauzeo 30 od 32 mjesta u top cut. Bili je naravno opet bio tu i zauzeo 5 mjesto.

Slikovni rezultat za yugioh ycs seattle

Došao je još jedan novi set, Fusion Enforcers koji je donio velik support Fuffalima. Ne samo da su dobili novu search spell u predhodnom setu nego su i sad dobili još 2 člana porodice, krakena i pingvina. Dek su strašno ubrzale kao i dali im mogućnost da i oni mogu  napraviti Toadally Awsome..agghhh. Možda i igračke vidimo na sledećem YCS, ko zna. Plant su dobili novi support isto, tačnije predaplants novi archytype koji ima veliki potencijal. Naravno nova karta Scorpio če poslužiti kao žrtva u Zoodiacima za Invoker i Instant Fusion play. Vjerovatno najvažnije karte iz ovog seta su Inovkeri, archytype koji ima synergy sa svakim archytype u YGO. Veoma cosistent searcha sa Alisterom kojeg već searcha fildica a nju searcha Terraforming su napravili ovaj engine veoma cosistent..ahh Zoo…Deck je i veoma expensive kao i sami Zoo pa to čini pravu Konamijevu kombinaciju. Tu je bilo i lijepih reprintova poput Lonefire i Summoner Monka.

Slikovni rezultat za yugioh fusion enforcersSlikovni rezultat za yugioh invoked

 

Pored svih ovih vjesti došla je i nova mehanika, pravila i field zones su promjenjene..dada sad će igrači kukati 2 godine kako im je Konami uništio igru. Konami je samo shvatio kako igra se prebrzo razvija pa ju je malo usporio, ništa strašno. Ukratko o novim pravilima je da imamo samo jednu extra deck zonu i toj zoni protivnik ne može kaiju tvog monstera. Kako bi mogao igrati više extra deck monstera prizivaš link monstere tributanjem nekoliko monstera i oni ti daju 1-2-3 zone u koje možeš prizvati iz extra deka. Stvar koja je začinila sve ovo je bilo ubijanje pendulum mehanike koja nije bila fer od samog početka.

Slikovni rezultat za yugioh link monsterSlikovni rezultat za yugioh rip pendulumJ

Zar je to sve bilo odkad sam otišao?huh. Mislio sam napraviti mali review od Harpies Feather Storm ali izgleda je bilo previše toga za reći, to ću ostaviti za sledeći put a do tada vidimo se.

One comment

  1. Bok.
    “i toj zoni protivnik ne može kaiju tvog monstera.” Ovo nije istina.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.