Blue-Eyes Alternative White Dragon

Nije još potvrđen za TCG! <— To je rečenica za upućene da ne bude clickbaita.

    U Shining Victoriesu došao je pregršt supporta za Blue-Eyes deck, te bi se netko možda ponadao da će sve to učiniti deck kompetitivnim. Na kraju krajeva, dobili su nekoliko tunera, novog synchroa i novu fuziju, novog main deck zmaja, gdje je problem? Stvarno je istina da imaju skoro sve što im treba, ali to skoro sve nije dovoljno da se suprotstavi meti.
Ako pogledate OCG deck liste, gdje je BEWD dosta uspješan, svaka od njih igra kartu Blue-Eyes Alternative White Dragon u 3 primjerka, a za TCG ista još nije niti potvrđena. Nagađa se da će izaći u Movie Packu u 7. mjesecu ove godine, što je vrlo vjerojatno istina, a ako se to dogodi, deck će, skupa sa supportom iz Felgrand structurea postati dosta jak.

Blue-Eyes Alternative White Dragon


Cannot be Normal Summoned/Set. Must first be Special Summoned (from your hand) by revealing 1 “Blue-Eyes White Dragon” in your hand. You can only Special Summon “Blue-Eyes Alternative White Dragon” once per turn this way. This card’s name becomes “Blue-Eyes White Dragon” while it is on the field or in the Graveyard. Once per turn: You can target 1 monster your opponent controls; destroy it. This card cannot attack the turn you activate this effect.

Ne bi trebalo biti iznenađujuće zašto ova karta stvara ogromnu razliku. Iznimno ga je lagano prizvati na polje, ima donekle koristan efekt (koji će se ipak manje iskazati u TCG-u jer Kozmo target immunity) i može ga se searchati s The Melody of Awakening Dragon. Aktivacijom Melody i searchanjem BEWD i Alternativea si osiguravate summon 3k beatsticka. Ako imate lv 1 tunera, a obično imate, možete ga prizvati i synchroati u Blue-Eyes Spirit Dragona, koji je okosnica ovog decka i glavni razlog zašto bi deck trebao biti jak. Alternative je potreban za brži (1st turn) pristup Spirit Dragonu. Koliko god draw powera je deck ima s Cards of Consonance i Trade-In, ništa mu to ne znači ako ne može spustiti najvažnijeg synchroa na polje u prvom potezu. Ovako ima standardni first turn play koji je Spirit Dragon (ili u Ritual varijanti Blue-Eyes Chaos MAX Dragon, ili oboje) koji negira efekte u graveyardu i može se zamijeniti s dobrim LIGHT synchro monsterom ovisno o potrebi.

Blue-Eyes Spirit Dragon

S obzirom da se nagađa da će Alternative stići u Movie Packu za nekoliko tjedana, ostatku decka je cijena već skočila, jer su sve važne karte high rarity, pa je malo kasno početi povoljno nabavljati karte za Blue-Eyese. Ipak, kad bude potvrđen za TCG, možete biti sigurni da će cijena svih karata za deck opet skočiti za nekoliko eura po karti, pa ako želite igrati deck, najpovoljnije (ali i dalje skupo) ćete proći ako karte nabavite prije nego što se to dogodi. 3 White Stone of Ancients, 3 Sage with Eyes of Blue, 2 Spirit Dragon of White, 3 The Melody of Awakening Dragon, 2 Blue-Eyes Spirit Dragon, 1 Blue-Eyes Twin Burst Dragon, 1 Crystal Wing Synchro Dragon su već ~185 eura. Čini se da su deck radili s ljudima koji imaju Kaibina sredstva na raspolaganju na umu.

Mislim da je to to za danas. Nekoliko tema mi se motalo po glavi zadnjih nekoliko dana pa sam uzeo nešto vremena da ih se nekoliko riješim. Uživajte i podijelite vaša mišljenja o ovom skupom reviveanju Blue-Eyes decka, i zanima li vas možda neki drugi nostalgia support (Magiciani u The Dark Illusion, Magician Girls u Movie Packu, Unioni kroz ABC-ove u Kaiba structureu itd)?

railz0

Monarchsi moraju umrijet.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.