Zombiesworn

Evo i mog bloga malo za promjenu. Pošto imam običaj pisati o deckovima koje trenutno igram nastavit ću tradaciju. Ovaj put se radi o zombiesworima. Iako je ligthsworn pomalo zaboravljen deck dignut će se iz pepela u novom ruhu. Trenutno se joše čeka raiden i michael od lightsworna i beelze kao produkt ubojite kombinacije plaguspread zombie i destiny hero-malicious. Ako vas zanima nastavite čitati 🙂

Iako zombiesworn deck postoji od davno sada je postao brži i zabavniji za igrati. Kao što sam rekao, čeka se izlazak raidena i beelzea najviše, a možda će igre vidjeti i michael, za sada jedino synchro čudovište lightsowrn teme. Došao je i novi wolf, u ovom slučaju felicia, koja kada je millana se može specijano prizvati, a potom i žrtvovati, millati 3 i uništiti kartu na polju. Raiden može millati u main fazi što je iznimno dobro. Lightsworni su sada oplemenjeni s 3 nova tunera znači, minervom, raidenom i feliciom te synchrom michealom. Beelze, karta za koju se govori da je previše OP je karta koja će definitvno vidit igre. Iako stvara prednost kad dođe u igru ima dosta načina za rješiti ga se. Tu je comlusary evacuation device, solemn warning, thunder king, dimensional prison, dark end dragon, karma cut, caius, big eye, n:101, bls, chaos sorcerer, hts psymeuth, fiendish chain…… To su one malo igrivije karte, ali ima njih još puno. No neću opisivati za sada OCG karte već TCG verziju decka (moju).

Dakle, rijetko koji deck može jednako dobro prizivati i xyz i synchro čudovišta. Ali eto ovaj deck može, zahvaljujući jednim jedinim tunerom 2. razine – plaguspread zombijem u dva primjerka. Završit će gotovo svaki potez u groblju zahvaljujući velikim millom decka te omogućuti lagano synchro prizivanje. Ima nevjerovatnu sinergiju s level 6 maliciousom s kojim može ići bez ikakvih problema u level 8 synchroe. Također pošto je većina decka level 4 ide lagano i u level 6 synchroe te katkad i level 5, s luminom ili card trooperom. Objasnio sam dobro synchro starnu decka a sad ću i objasniti i xyz stranu decka. Pomoću zombie mastera i mezukija se može jednostavno u rank 4 čudovišta, na početku najčešeće lavalval chaina s kojim se započinju komboji. Ne ide loše ni rank 3 jer se pomoću lumine može bez problema prizvati druga, ali čak i aurkus. Potom je najbolje u leviaira koji će vratiti maknutog mezukija ili plag. zombija ili bilo što drugo level 4 ili niže razine kako bi se mogli reciklirati. Deck ima fantastičnu manipulaciju grobljem, tako da Dark Armed Dragon se mora igrati unutra. Rijetkost je da ne možete učiniti ništa s darkom u groblju. Tu su i bls i chaos sorcerer naravno. Spellova se treba igrati što manje, samo oni osnovni i oni za draw i mill power. Dakle 3 solar recharga i allure of darness za draw, charge i solar recharge za mill te foolish burial, dark hole, burial from different dimension za recikliranje te možda lance. Jer što je više spelova deck gubi na brzini i konzistenciji. Neki igraju zombie world, ali bi onda trebao smanjiti broj lightsworna, što bi rezultiralo smanjenju brzine i millanja. Također to zna biti mrtva karta. Ali ako se postavi u pravoj situaciji dovodi se do ogromne prednosti.  Trapovi se ne igraju jer baš i nema smila u ovom decku, možda royal decree. Evo pošto sam sad napravio uvod u deck i kako ga igrati počet ću s detaljnijim opisom karata.

 

ZOMBIJI:    

Dio decka koji je zapravo zaslužan za svo to prizivanje i brzinu. No zanimljivo je da se samo 3 zombija igraju unutra, sad će te vidjeti i koja.  

ZOMBIE MASTER      

ZombieMaster-LCJW-EN-C-1E

Once per turn: You can send 1 monster from your hand to theGraveyard, then target 1 Level 4 or lower ZombieType monster in either player’s Graveyard; Special Summon that target. This card must be face-up on the field to activate and to resolve this effect.

Dakle,  važno je da u groblju imate zombija. Iako neki misle da ne treba imati targeta u groblju za aktiviranje efekta to je pogrešno. Treba se imati zombija u groblju da bi se aktivirao efekt.  Osim što omogućuje prizivanjezombija iz groblja, tu je i efekt discardanja koji je iznimno dobar. Ako recimo imate maliousa u ruci mrtva je karta, ali sa zombi masterom on ulazi u groblje te postaje igriv. Efekt je sličan lumini samo što ona može discardati bilo koju karte, a ne smao monstera što je spretnije. Sa zombie worldom može prizvati bilo koje čudovište u groblju 4 ili niže razine što može biti ogroman plus, kao monster reborn. Možete prizvati i drugog zombie mastera te aktivirati efekt opet. Mogućnosti su ogromne. Ima solidan napad, dovoljno da sasjeće većinu elvel 4 ili niže ćudovišta. Nakon što prizovete zombija, dobro je otići u lavalval chaina, te kombojima završiti dvoboj prije nego što protivnik stigne reagirati. Najčešća karta za početak kraja. Igrati 3 primjerka. Odlično funkciora sa mezukijem. 

MEZUKI

Mezuki-DL17-EN-R-UE-Purple

You can banish this card from your Graveyard, then target 1 ZombieTypemonster in your Graveyard; Special Summon that target.

Efekt je kratak ali sladak, potpuno ubojit, može vratiti zombie mastera u igru ali i plag. zombija s kojim se potom može u synchro bez da bude banishan, tako da to omogućuje teoretski s isti tunerom 2 synchro priziva po potezu. Napad je solidan također. Možda je šteta što je mu je atribut earth, ali činjenica je da je većina zombija earth ili dark. Karta je kao i zombie master pokretač comoboa te važna karika u decku. 3 primerka obavezno.

                      GOBLIN ZOMBIE

              GoblinZombie-LCJW-EN-C-1E

When this card inflicts battle damage to your opponent: Send the top card of their Deck to the Graveyard. When this card is sent from thefield to the Graveyard: Add 1 ZombieType monster with 1200 or less DEF from your Deck to your hand.

Zombi karta koja se igra u decku samo radi više targeta jer bi samo mezuki, zombie master i plag. zombi bili premalo. 4. je level što je određeni plus. Također ako se nema što za odigrati prvi potez, najbolje je setati goblin zombija koji traži zombie mastera. Potom on prizove natrag goblina te se ode u rank 4. Omogućuje povaratak u igru. Napad je prilično jadan ali je efekt u redu. Također omogućuje protivnikovo millanje što može pomoći ako protivnik igra neki deck kojem nepaše previše slanje u grave. Lijepo je vidit kad milla drak hole ili negi drugi staple. 2 primjerka su dosta.

         PLAGUESPREADER ZOMBIE

                 PlaguespreaderZombie-BP02-EN-C-1E

 You can return 1 card from your hand to the top of the DeckSpecial Summon this card from your Graveyard. If you do, banish this card when it leaves the field.

 Evo i karte o kojoj sam toliko pričao. Karta bez koje se ne može. Efekt je jednostavno predobar. Protivnik jednostavno može zaboraviti na tog malog zombijića, te ga to može koštati duela. Iako je karta must u decku, 2 primerka su dosta jer zna stvoriti mrtvi hand, te oduzeti normal summon ako se priziva iz ruke. Najbolja je u groblju. Zajedno s destiny hero – maliciousom omogućuje swarmanje polja level 8 synchroima. Može se reciklirat na više načina. Burial from different dimension će ju vratiti u groblje, a levieair prizvati na polje. Extru obogaćuje level 5,6 i 8 synchroima.  što bitno pomaže decku. Iako se na prvi pogled čini vraćenje karte na vrh decka štopanjem igre a katkad i riskantno to nije istina. Može vratiti mrtvog malicuousa natrag u deck koji može biti meta drugom malicuisu koji je u grobju ( a da nemate maliciousa u groblju se ne događa često). Također može vratiti wulfa  u deck koji se izmila card trooperom ili chargom of light brigade, kao i ostale mrtve karte. Također ne mora biti da ćete opet povući tu kartu. Nakon prizivanja plag. zombija može se prizvati  malicious koji će izmješati deck nakon prizivanja te omogućuti povlačenje nove svježe karte s vrha decka.

To bi bilo to o zombijima, sada prelazim na lightsowrne.

LIGHTSWORN

To je tema koja nudi toliko spektar karata da jednostavno neznaš što bi ubacio. Iako pure lightsworni su dovoljno moći te mogu biti kompetetivan deck ovdje dolaze do velikog izražaja u milanju zombija. Da njih nema zombiji bi bili prespori i nikad nebi bili uspješni. Također i oni mogu uspješno swarmati field pomoću neizostaven lumine. Sada ću opisati drugu stranu decka , jedanko zaslužnu za brzinu decka. Za lightsworn ću ubuduće pisati LS jer nema smisla pisati lightsowrn čitavo vrijeme.

                   LUMINA, LS SUMMONER

                LuminaLightswornSummoner-RYMP-EN-UR-1E

Once per turn: You can discard 1 card, then target 1 Level 4 or lower “Lightsworn” monster in your GraveyardSpecial Summon that target. During each of your End PhasesSend the top 3 cards of your Deck to the Graveyard. You must control this face-up card to activate and toresolve this effect.

Kao što sam naziv karte kaže, summoner ona momgućuje dobro swarmanje polja. Slična zombie msateru no razlikuje se u par stvari. Prvo, za specijani priziv može discardati bilo koju kartu što je dosta praktičnije. Drugo odskače od većine decka po tome što je level 3 što s drugim luminana ili možda aurkusom omoguće priziv leviaira koji je jednostvano fantastičan. Iako će se najčešće upotrijebiti za xyz priziv ili katkad synchro, nije ju loše ostaviti na polju. Na karaju poteza će se milati minimalno 5 karata ako ne i više što će idući potez biti dovoljono materijala za obilno prizivanje. Istao kao i zombie master, mora biti targeta  za njezin efekt. Istina, kad su te karte tek izašle se mogao aktivirati efekt bez targeta, ali pravila su se promjenila. 3 primjerka obavezno. Ona je ustvari i jednini lightsowrn koji je potrebno igrat u 3 primjerka. Ostalih je dosta 1 ili 2.

                  LYLA, LS  SORCERESS

             LylaLightswornSorceress-BPW2-EN-SR-1E

You can target 1 Spell/Trap Card your opponent controls; this card’sbattle position cannot be changed until the end of your next turn, also change this card you control from face-up Attack Position to face-up Defense Position, and if you do, destroy that target. During each of your End PhasesSend the top 3 cards of your Deck to the Graveyard.

Kao i lumina na kraju milla 3 čime se uklapa u temu. igrao bi 2 primjerka. Također ima dosta dobar efekt, pogotovo protiv onih deckova koji vole backrow. Prije puno prizivanje bolje se riješiti backrowa, to ova karta upravo omogućuje. Postavimo je u obranu, a potom se riješimo jednog spela/trapa. Reciklira se luminom. Obrana je dosta loša te gotovo pa da i nema čudovišta koje ju nemože uništiti u obrani. S njom se može u xyz ili pričekati kraj poteza za punjenje groblja. Napad je dobar.

                     RYKO, LS HUNTER

               RykoLightswornHunter-BP01-EN-C-1E

FLIP: You can target 1 card on the fielddestroy that target. Send the top 3 cards of your Deck to the Graveyard.

Mali lovački pas koji može žestoko zagristi. Kada je napadnut možemo ga flipati da uništimo bilo koju kartu na polju i zatim pošaljemo 3 karte s vrha decka u grave, tj. millamo. Napad, nikakav, obrana, nezamjetna, zašto ga se ljudi onda toliko bolje? Odovor je jednostvan. Protivnik ne želi uništenu kartu na polju, te pogotovo ne želi punjenje groblja. Često čim setam monstera, a protivnik vidi da igram lightsworne ne želi napasti ili ne prizove puno čudovišta jer ne želi da mu uništim čudovište. Zato setana karta može imati čisto psihološko značenje za protivnika koji okljeva, čak i ako nismo setali ryka, čak i ako ne zna imam li ili nemam ryka u ruci. Šteta je što se ne može aktivirat efekt kad želimo. 2 primjerka su dosta jer 3 zaustavljaju brzinu decka.

OSTALI LIGHTSWORNI

Ostale lightsworni koje igram su 1 wulf, 1 garoth, 1 ehren, 1 jain te jedan aurkus. Potanko ću objasniti zašto.

WulfLightswornBeast-RYMP-EN-UR-1EGarothLightswornWarrior-RYMP-EN-R-UEEhrenLightswornMonk-DT07-EN-DNPR-DTJainLightswornPaladin-RYMP-EN-UR-UEAurkusLightswornDruid-RYMP-EN-C-UE  

Wulfa igram jer se iznimno lako prizove te mi omogućuje praktički gratis priziv, također ako imam korisna čudovišta u ruci, on mi mi može poslužiti kao karta koju ću odbaciti pomoću zombie mastera ili lumine. Garoth ima dobar napad te omogućuje ako sam millao s lightswornom da i on mila 2 karte i onda vućem karata koliko sam izmila lightsowrna s njime, fora. Ehren će se riješiti bilo kojeg face-down čudovišta odmah. Čim napadne automatksi se vraća u deck bez obzira na efekt ili obranu čudovišta. Može se riješiti dosta nezgonsih karata tako ako linda, flip mosteri, marshamlon itd. Jain kao i aurkus su ovdje radi više targeta za judgment dragoona (JD-a) te za luminu. Jain dobiva 300 atk kad napada i milla dvije ta aurkus omogućava da lightsowrn čudovišta nemogu biti targetana. Igram ga radi lumine koja je također level 3. S njim idem u leviaira. Milla 2 na kraju vašeg poteza.

                    JUDGMENT DRGAON

                  JudgmentDragon-BATT-EN-SFR-UE

Cannot be Normal Summoned or Set. Must be Special Summoned(from your hand) by having 4 or more “Lightsworn” monsters with different names in your Graveyard, and cannot be Special Summoned by other ways. You can pay 1000 Life Pointsdestroy all other cards on the field. During each of your End PhasesSend the top 4 cards of your Deck to the Graveyard. You must control this face-up card to activate and to resolve this effect.

Apsolutni šef čitave teme. Igram ga 2 primjerka. Iako se većina zombiesworna odrekla jd-a te se više fokusirala na zombije ja pokušavam izbalansirati te dvije teme. Zato sam se odlučio za njega. Karta bez koje jednostavno nemogu. Zna biti mrtva u ruci zbog nedostatka lightsowrna, ali kad sleti na polje, GG. Zbog tog svemoćnog zmaja pravde sam se i odlučio igrati malo više lightsowna nego što je uobičajno. Ukupno 8. Ako je neupotrebljiva može se odbaciti luminom ili zombie masterom u groblje. Najviše milla od svih, 4 na kraju poteza, što koliko i dobro zna biti i opasno. Treba se čuvati deckouta, pa treba pazizi kad ga se priziva. S plaćenjem od samo 1000 bodova riješit će se svega na polju što je OP učinak. Mada se zna dogoditi da se protivinik poigra s costom pa aktivira veilera, fiendish chain ili b. skill nakon plaćanja 1000 bodova. Izgubi se 1000 bodova a sve ostane na polju. U tim slučajevima se može vratiti u hand blackwingom zephyriosom the elite. Izgubimo 400 živothin bodova no možemo ponovno piizvati jd-a te ponovno pokušati aktivirati destruktivan efekt. Ima ogromam napad od 3000 i obranu od 2600 što zna za neke deckove predstavljati nepremostivu prepreku.

Evo završio sam s dvije teme koje se igraju u decku. sada ću se prebaciti na ostale korisne monstere u decku koji su u skladu s temama, a potom na spellove.

                         OSTALA ČUDOVIŠTA

Iako je deck dovoljno močan i ovako dobro mu dođe još par karata.  BLS-a nema smisla da spominjem previše, očito je da se on treba igrati u decku. Sliku nema potrebe stavljati. Tako destruktivan učinak, 2 napada sa zvijeri od 3000, wow. A ne banish eff nije loš. Zaobići će efekte karata koji se kativiraju kad se unište. I važno je napomenuti da za razliku od chaos sorcerera koji može maknuti iz igre samo face-up čudovište on može bilo koje. Također otkad je chaos sorcerer dozovljen na dva primjerka po decku (što je prilično fer jer jednostavno on i bls nisu na jednakoj razini, ili ban bls-u i 1 sorcerer ili 1 bls te dva sorcerera, jer je razlk u kvaliteti ogromna)  stvar je ukusa hoćete li igrati 2 ili 1 primjerak chaos sor. Ja igram 1 jer nije uvijek poželjno micati darkove iz groblja (zombije) jer su potrebni decku, pa možete ostasti bez klučnih karata. može također biti mrtva karta. Već sam spomenuo dark armed dragona (DAD-a). Ovo je deck u koji se on savršeno uklapa. Deck ima nevjerovatnu manipulaciju grobljem te svaki put kad ga povućete najvjerovatnije će ga i prizvati. To ultimativno stvorenje tame kada dođe će se lako riješiti čitavog protivnikovog fielda. Ako ga se ne uspije protivnik riješiti lako će se ponovno napuniti grave darkerima koji će ponovno poslužiti kao target za fantastičan efekt dad-a. Nekad je malo teže odlučiti što maknuti iz groblja jer može biti korisnoga toga dosta, ali treba se malo i žrtvovati za pobjedu. Honest. Karta koja može uništiti protivnika. Ja ju ne igram 🙂 lol, zašto? Zato jer će u 80% slučajeva završiti u groblju kao višak, istina ako je povućemo to je odlična stvar, ali eto, pošto će se većina karata u ovom decku izmilati treba paziti što se igra.

                                                CARD TROOPER

                      CardTrooper-BP02-EN-C-1E

 

 Once per turn: You can choose a number from 1 to 3, then send that many cards from the top of your Deck to the Graveyard; this card gains 500 ATK for each card sent to the Graveyard this way, until the End Phase. When this card you control is destroyed and sent to your Graveyard: Draw 1 card.

Nedostatak lightsworna je što millaju tek u end fazi, što znači da možemo iskoristiti karte u groblju tek idući potez. S card trooperom to nije slučaj, on može aktivirati svoj efekt u main fazi što znači da možemo isti potez iskoristiti millane karte. Dakle, odaberemo broj od 1 do 3 i zatim milamo karata koliki smo broj rekli. Toplo preporučam da pošaljete 3 karte u groblje. To nije sve, on će dobiti napad  x500 za koliko smo karata poslali u groblje. Dakle pošaljemo 3 karte u groblje i njemu napad postane zavidnih 1900. Također, važno je znati da je mill cost, znači da čak i ako mu je efekt negiran, mi i dalje možemo milati karte, mada mu se neće povećati napad. Kada je uništen, nije važno kako, vućemo 1 kartu, lijepo. 2 primjerka su obavezna.

                              BLACKWING – ZEPHYROS THE ELITE

 

                    BlackwingZephyrostheElite-BP02-EN-C-1E

 

 

 If this card is in your Graveyard: You can return 1 face-up card youcontrol to the handSpecial Summon this card from the Graveyard, and if you do, take 400 damage. You can only use the effect of “Blackwing – Zephyros the Elite” once per Duel.

Na prvi pogled loše, no je li? Ja bih rekao da nije. Vratimo kartu u ruku pretrpimo 400 bodova štete i prizovemo ga iz groblja. Tu se krije nešto.  Napad je osrednji no on ustvari nije ni toliko važan. Možemo vratiti bilo koju kartu u ruku, tj. ako je karti negira efekt do kraja kruga veilerom, ili je recimo fiendish chain aktiviran na našu kartu možemo vratiti naš čudovište u ruku te ga prizvati. Naše čudovite će se osloboditi megiranog efekta te će moga moći ponovno prizvati te iskorisiti efekt u slučaju da prvo korištenje efekta nije prošlo. Također, vraćanje karte u ruku ne odnosi se samo na monstere već i na spellove/trapove. Iako rjeđe u zombieswornima, općenito, možemo vratiti u neku continues spell/trap kartu tipa tenki te ponovno aktivirati učinak. Lijepo. A tih 400 bodova štete je nezamarivo. Može se koristiti efekt samo jednom u duelu što je pošteno. I da, ne možemo vratiti xyz, synchro ili fusion monstere u extru jer je cost to da se vrati karta u ruku. Znači, karta se mora vratiti u ruku da bi se prizvalo čudovište. 1 primjerak je dosta.

Ovim sam završio s monsterima u main decku, slijede spellovi i extra monsteri.

                    SPELLOVI 

Popis spellova je kratak pošto je cilj imati što više monstera u decku, a što manje spellova.  Igra se dark hole, koji je must u svim deckovima, allure of darkness, solar ercharge za draw power, za mill solar recharge također :), charge of light brigade, te su jop tu burial from differnt dimension za recikliranje banishanih karata te fooslih burial za stavljanje bilo kojeg monstera u grave. Okrutno.

                 SOLAR RECHARGE

               SolarRecharge-ANPR-EN-SR-LE

Discard 1 “Lightsworn” monsterDraw 2 cards, then send the top 2 cards of your Deck to the Graveyard.

Ovo služi za nadomještanje lightsowrna, brža karta koja se ne može zaustaviti. Igraju se 3 primjerka. Odbacivanjem ls-a iz ruke vucemo dvije karte pa millamo dvije, veoma dobro. Nažaloset meni se uvijek dogodi da povučem ono što bi htio u graveu a millam ono što bi htio u graveu XD Uglavnom, karta zna biti mrtva u ruci ako se ne povuće ls ali najčešće se iskoristi. Ima dobru sinergiju s charge of light brigade koja milla 3 karte pa onda stavimo ls-a u ruku koji ćemo potom iskoristiti za solar recharge.

                      CHARGE OF THE LIGHT BRIGADE

ChargeoftheLightBrigade-SDDC-EN-C-1E

 

 Send the top 3 cards of your Deck to the Graveyardadd 1 Level 4 or lower “Lightsworn” monster from your Deck to your hand.

Karta koja je stavljena na 1 kako bi se ls-ovi držali pod kontrolom. Oni su bili tier deck dok je charge bio dozvoljen do 3 primjerka po decku. Ipak, ls-ovi i dalje žive i zajedno sa zombijima čekaju trenutak da zablistaju. Milla 3 karte i zatim stavlja 4. ili niže razine ls-a u ruku. To je najčešće pri početku ryko ili lumina ako imam targeta u groblju. Veoma dobra karta koja je obavezna u ovom decku. Doživila je reprint u sd: dragons colide iako je ljepša sjajdeća verzija.

                                                                                    BURIALI

                                       BurialfromaDifferentDimensionSDLS-EN-C-1E       

Select up to 3 removed from playmonsters, and return them to their owners‘ Graveyards.  

                                       FoolishBurial-LCJW-EN-ScR-1E

                                               Send 1 monster from your Deck to the Graveyard.

Buriali su veoma važan dio decka. Započet ću s burialom from the different dimesnion. Efekt je inznimno dobar, vrati do 3 banishana čudovišta iz igra natrag u groblje. Možemo aktivitrati ponovno efekz mezukija, plag. zombija karte koje smo makli za dad-a, bls-a ili choas sor.-a. Igram jedan primjerak. Ključna karta za OTK. Nije kao return from the differnt dimension ali služi itekako svrsi. Foolish burial, karta koja je dopuštena do jedan primerka u decku. Pitam se zašto. Mogućnosti su neograničene. Možemo poslat wulfa u groblje te ga automatski prizvati, ili možda mezukija koji će prizvati nekog zombija? Ili pak plag. zombija za synchroe? Možda malicousa za synchro ako već imamo plag. zombija u groblju? 3. darka za dad-a? Targeta za zombie mastera? 4. lightsowrna za jd-a? Target za luminu? Lighta ili darka za bls-a ili chaos sorcerea? Vidite, mogućnosti su zaista ogromne, a na vama je kako ćete iskorisiti kartu.

 

I time sam završio sa spellovima. Nisam spomenuo dark hole jer je očito da je to karta koja se igra svugdje. Također nisam posebno obraćao pozornost na allure of darkness koji se svakako igra u decku. Vućemo 2 karte a zatim maknemo iz igre jednog darka iz ruke, ako nemamo darka pošaljemo ćitavu ruku u groblje. Banišano čudovište možemo reciklirati leviariom ili burialom from the diiferent dimension. Dakle kao što vidite, spellovi koji se igraju u decku su bazirani na draw poweru, mill poweru te slanju karata u groblje kao i recikliranjem karata. Osobno sam ubacio još i lance unutra radi zaštite glavnih monstera ali to ja također osobni odabir. Lance ide u red staplova s dark holom.

 

TRAPOVI:

Njih osobno ne igram radi povećanja brzine decka, ali ako ih se netko odluči igrati, bilo bi to najbolje u ovim verzijama:  

1. 3x royal decree

2. 1x treacherous trap hole

3. Beckoning light, na vama je u koliko primejraka, mada mislim da bit o bilo bolje igrati u čistimlightsowrinam nego ovdje jer tu zna biti nedostatal lightova.

Sada ću obraditi posebnu cijelinu decka, extru. Cijeli deck se bazira na brzom prizvanju xyz-a i synchroa pa sam zato ih dužan opisati.

 

EXTRA:

XYZ

 

Pošto sam neviđeno ishvalio foolish burial neću biti skromniji ni prema lavalval chainu.

 

                       LAVALVAL CHAIN

 

          LavalvalChain-HA07-EN-ScR-1E

 

  1.  2 Level  4 monsters
    Once per turn: You can detach 1 Xyz Material from this card to activate1 of these effects;
    ● Send 1 card from your Deck to the Graveyard.
    ● Choose 1 monster from your Deck and place it on top of your Deck.

Malo poduži efekt. To je relativno nova karta čija se cijena kreće oko 150 kn. Skupa s razlogom. Prvi dio efekta je da može poslat bilo koju kartu iz decka u groblje je sličan kao i foolish buria. Jedino on može poslati bilo koju kartu, a burial samo monstera, no nema veze, ionako nitko ne bi poslao spell u groblje. Kao i foolish burial započinje komboe u decku iznimno jednostavno. Milsim da jednino u hunderima može biti njegov jednostavniji priziv. Najlakše je zombie masterom prizvati drugog zombija te otići u chaina. Pošto sam nabrojao kod buriala što se sve može slati u grave nema smisla ovdje. Napad je solidan, ali će nejvjerovatnije biti pregažen idući potez sa starne moćnijih čudovišta idući potez. No, ako uspije ostasi u igri, možemo efekt aktivirati ponovno te već stvoriti veliku prednost. Drugi efekt se nešto rjeđe korsiti u ovom decku ali vrijedi ga isprobati. Možemo staviti bilo koje čudovište na vrh decka, skoro op. Možda nekako može nadmojesiti sangana. 2 primjerka bi se trebala igrati, ali pošto je karta skupa dobro je i 1 primjerak, ja igram jednog.

                         LEVIAIR, THE SEA DRAGON

          LeviairtheSeaDragon-CT09-EN-SR-LE

 

 2 Level 3 monsters
Once per turn: You can detach 1 Xyz Material from this card to target 1banished Level 4 or lower monster; Special Summon that target to your side of the field.

Karta o kojoj sam dosta pričao kao o važnom faktoru recikliranja karata. Karta se relativno lako prizove s luminom, a kada dođe lako će se ići u nekog drugog xyz-a. Vraća bilo koje 4. ili niže razine čudovište maknuto iz igre. Prilično dobro. Napad mu je isto slaba točka kao i lavalval chainu, ali ne može se očekivati da će tako dobre karte imati ogroman napad. Ovo je više karta za jednokratnu uporabu iako se može dogoditi da se ponovno aktivira efekt ako preživi. Najbolje je prizvati maknutog plag. zombija ili zombie mastera ako se maknuo pomoću dad-a na primjer. Također započinje komboje. Zanimljivo je to koliko karata zapravo započinje komboje u ovom decku, i koliko je protivnik blizu poraza ako ne završi dovoboj brzo. To je ustvari to od xyz-a koji  su tipični za ovaj deck, ostali su staple, diemond dire wolf, koji će uništiti samog sebe, ili ranjivog ryka koeg smo flipali ako nije bio unište u borbi te neku drugu kartu na polju, maestroke dirigent djinn, efekt book of moons, samo se smije korisitit u mojem potezu, leptir za flipanje čudovišta neuništivih u borbi ili sličnih te cowboy za bolan završetak.

SYNCHRO

Pošto su zombiji sposobni brzo naswarmati field level 6 i level 8 synhroima njih i većinom igram izuzev catastora jednog. Od osmica igram jednog stardusta ofc, scrap dragona, crimson bladera (iako ću njega vjerovatno prebaciti u sajd pošto u ovom formatu radi samo protiv mermaila), thought ruler archainda te manje poznato dark end dragona. Od šestica igram hts psyhemuth te gaia knight, the force of earth.

                                      DARK END DRAGON

                       DarkEndDragon-RYMP-EN-SR-1E

Karta za koju baš i nisam vidio da se igra a čini se dobra. Početan napad je dobar, bez problema će uništiti večinu čudovišta na putu. A sada, smanjivanjem napada i obrane za 500, možemo poslati na groblje bilo koje čudovište protivnika. Teoretski efekt možemo iskorisiti 4 puta, mada sumnjam da će nakon drugog korištenja preživiti s 1600 atk. Zašto je efekt toliko dobar? Zato jer samo sendanjem u groblje će se zaobići efekti čudovišta koji se aktiviraju kad su uništeni. Npr. maestroke, n:101, wind-up zenmaines, gachi gachi, card trooper, abysslinde, light and darkness dragona te mnogih drugih…. Efekt je zaista dobar i isplati se igrati ta karta.

                                                THOUGHT RULER ARCHFIEND

                                         ThoughtRulerArchfiend-DT05-EN-DSPR-DT

Karta ogromnog napada koja nas može izvući iz škripca ak imamo malo bodova. Kada uništi čudovište u borbo dobimo bodova koliko je bio napad uništenom čudovištu. Jako dobro, također plaćanjem 1000 lp može negirati spell ili trap koji ga targeta. dakle može zastaviti dimensional prison ili fiendish chain ali ne i mirror force ili dark hole što može recimo stardust dragon. Dakle sa stardustom na polju, ova ja karta neosvojva tvrđava. Jedino je može uništiti čudovište s 2750+ atk. Isplati ga se prizvati. Minus je što može zasštiti samo sebe jer se u ovom decku ne igraju druga psychic čudovišta osim hts psyhemutha. Mada je bolje prvo prizvati stardusta,  a onda po potrebi u drugog synchroa jer je nevjerovatno kako protivnik uvijem ima dark hole u ruci kad nakupimo čudovišta na polje.
 
                  HTS PSYHEMUTH  
          HTSPsyhemuth-JOTL-EN-SR-1E
Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
After damage calculation, when this card battles an opponent’s monster: You can banish that monster, also banish this card.
 
Uvijek sam nekako bio sklon psycho čudovištima pa je to jedan od razloga zašto njega igram. Deck je osim lakog prizivanja level 8 synchrona vješt i u prizivanja šestica, najčešće s kombinacijom zombie master+plag. zombie. Iako je tu gaia od šestica kao glavni beater igram hts-a za razbijanej lockova sa safe zonom te rješavanju stvarno velikih prijetnji. Također može poslužiti kao i dark end dragon za zaobilaženje protivnikovih efekeata. Napad je dobar, a banish eff je još bolji. Pomalo je šteta što mora i sebe maknuti iz igre, ali eto, inače bi karta bili prejaka. Može se zaštiti s thought ruler archaindom od protivnikovih spellova i trapova.
 
I ovim sam završio s deck analizom, sada ću vam dati pluseve i minuse decka te decklsit da vidite ako ste neupećeni u ovaj deck kako ga igrati.
 
+ PLUSEVI
 
Deck ima potpunu kontrolu groblja.
Izuzetno je brz, lako se dolazi do otk-a.
Zabavan je za igrati.
Uskoro dobiva deck support.
Jednako dobro priziva synchroe i xyz-e.
Dobar draw i mill power.
 
– MINUSI
 
Protiv njega radi većina sajdova, dosta karata može uništiti deck.
Teško je povući vlastiti sajd zbog velikog milla.
Deck ima problema s protivnikovim backrowom ako ne prizove stardusta.
Može se imat mrtva ruka.
Deck dosta ovisi o extri i special summonu pa na njega ne utječu dobro karte koje to sprječavaju.
 
 
 
Ima tu još dosta dobrih screenshotova, ali mislim da je ovo dovoljno da se vidi kako deck funkcionira.
 
DECKLIST:
 
(tu igram bez aurkusa, ls druida, još s njime trenutno testam, ali se čini potpuno ok karta)
 
Evo i pisana decklista:
 
MONSTERS:  32
3x zombie master
3x mezuki
2x goblin zombie
3x plaguespreader zombie
3x destiny hero – malicious
2x card trooper
1x black luster soldier – envoy of the begginig
1x chaos sorcerer
1x blackwing – zephyros the eilte
1x dark armed dragon
2x judgment dragon
3x lumina, ls summoner
2x lyla, ls sorceress
2x ryko, ls hunter
1x wulf, ls beast
1x ehren, ls monk
1x garoth ls warrior
 
SPELLS: 8
3x solar recharge
1x charge of light brigade
1x dark hole
1x foolish burial
1x burial from different dimension 
1x allure of darkness
 
TRAPS: 0
 
 
EXTRA: 15
1x lavalval chain
1x gagaga cowboy
1x photon papilloperative
1x maestroke the symphony djinn
1x diemond dire wolf
1x leaviait, the sea dragon
1x wind-up zenmaines
1x gaia knight, the force of the earth
1x hts psyhemuth
1x stardust dragon
1x scarp dragon
1x dark end dragon
1x thought ruler archfiend
1x crimson blader
1x ally of justice catastor
 
Nadam se da vam se svidio deck te da će te probati i vi ovaj deck! 🙂
Vaš Dark Master, do idućeg puta 🙂
 
 
 
 
VICTORY!!!!!!!
 
 
 
 

 

10 misli o “Zombiesworn

  1. Konačno se netko sjetio napisat blog! Svaka čast Dark Master!:) Samo mi nije jasno kako to ryko može samo aktivirati effect kad ga protivnik napadne. Mislim da bi ga mogo aktivirat i kad ga sam flipaš.

  2. Ryoko može aktivirati efekt čim ga flipaš i još jedna dobra taktika je da uz njega koristiš i spell Book of moon te ga opet vratiš face down. I Dark end dragon vrati napad u tvom sljedećem potezu

  3. Hvala synchro, i yazoo, dark end ne dobije natrag svoj napad, u tome i je kvaka, inače mi bio broken.

  4. 🙂 Čuj, igram ovaj deck, i znam veoma dobro kako deck funkcionira, kako funkcionira dark end dragon, trebalo bi pisati until the end phase da dobije natrag napad. Ovako je isti slučaj kao i light and darkness dragon.

  5. Ja sam ga osobno zamolio da pobriše komentare jer je lik bespotreno spamao i zbunjivao ljude u vezi rullinga. U vezi tebe neću ništa govoriti jer si očito osoba bez života koja se osjeća u središtu pažnje kada na nekom sajtu spama i dosađuje. Tebi nema pomoći. Plju po blogu kolko oš, olju po drugima, al shvati da me baš briga za mišljenje jadnih osoba kao ti. Stoga neću odgovarati na daljnje provociranje.

  6. Ne, vidim da nisi normalan, bio si u krivu, i to je sve, ti nastavljaš, ali ako ti misliš da me živciraš gadno se varaš, imam ja drugih stvari u životu od bavljenja sa štreberima koji si previše dopuštaju. Nauči rulline a onda nekom nešto reci o pravilima. Ignoriram i tebe od sada., pošto vidim da i ti očajno želiš pažnju.

  7. He,he! Pošto te nemogu uloviti na Duelingu da ti tu napišem komentar.Zar ti nisi na banu ili te pustio natrag 😀 ? Uglavnom,opet si si dao truda “malo” poduže napisao i objasnio zašto voliš taj deck iako si meni već davno prije rekao zašto 😛

    Odmah sam ti dao plusić i nadam se da će mo se napokon uloviti na DN-u ( nisam ni Aahila ulovio cijeli tjedan 😐 )

  8. Je raspisao sam se hvala 🙂 Aahil je malo isto neaktivan, al štaš, aj doću na dn malo više 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.