YuGiOh TOP 5 Cards 1#

Pozzz svima,dobro dosli u moj novi blog nakon duzeg vremena,za promjenu necu pisati o deklisti kao sto ste navikli od mene nego o Top pet karti iz prvog YuGiOh serijala,da neduzim vise krenimo sa blogom,


    Number 5#

Soul Charge:Target any number of monsters in your GraveyardSpecial Summon them, and if you do, you lose 1000 Life Points for each monster Special Summoned by this effect. You cannot conduct your Battle Phase the turn you activate this card. You can only activate 1 “Soul Charge” per turn.

Soul Charge iako je izasla u Dragons of Lagend boosteru prosle godine nastala je mnogo ranije,tacnije u 4 sezoni YuGiOh,efekt koji je bio previse jak zbog kojeg je Soul Charge otisla na banlistu.


 

Number 4#

Monster Reborn:Target 1 monster in either player’s GraveyardSpecial Summon it.

Monster Reborn je jos jedna karta na ban listi,veoma je cesto koristena u prvoj YuGiOh sezoni zbog koje prestavlja pravu Old School kartu.


 

Number 3#

Crush Card Virus:Tribute 1 DARKmonster with 1000 or less ATK; your opponent takes no damage until the end of the next turn after this cardresolves, also, you look at your opponent’s hand and all monsters they control, and if you do, destroy the monsters among them with 1500 or more ATK, then your opponent can destroy up to 3 monsters with 1500 or more ATK in their Deck.

Karta koju je Kaiba koristio,dugo vrijeme je bila na banlisti na 0 ali prosle godine se vraca na 1 tako da je ponovo pocela se koristiti(ponajvise sa Hero{Shadow MIST})


 Number 2#

 

Pot of Greed:Draw 2 card’s.

Pot of Greed / najbolja draw karta uz koju nemoras nista zrtvovati a mozes vuci cak 2 karte,nazalost otisla je na banlistu rano tako da se ne koristi vec duze vrijeme,osim u YuGiOh koristena je i u Gx.


Number 1#

 

 328px-Jinzo-308-JP-UtR

Jinzo:Trap Cards,and their effect cannoth be activate.Negate all Trap Cards effect on the field.

Jinzo je karta sa jednostavnim ali i okej efektom,jedno vrijeme svi su je koristili zbog svog efekta ali ipak to je bilo davno kada je YuGiOh bio slabo razvijen,ali i tada je imao neprijatelje kao sto su Raigeki i Dark Hole a pogotovo danas (forbidden dress,forbidden lance itd),no ipak Jinzo ce ostati u nasim sjecanjima kao jedna cool karta,po meni najbolja karta u tim danima :D.


 

 Ovo je sve za danas,sledeci blog dolazi o Gx eri,u komentar napisite kako vam se svidio moj blog sta bih trebao da promjenim,i napisite mi svoju listu Top 5 karti iz YuGiOh,Pozzz :D.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.