Report sa Spring Challengea by Chaos D.A.D.

Pozdrav svim čitateljima i dobrodošli u novi članak. Nakon malo duže stanke od pisanja odlučio sam napisati report sa Spring Challengea koji se održao u subotu 14.4.2012. Ovo mi je prvi report koji pišem pa nemojte zamjeriti ako nije na razini WD-ovih reportova, ali svejedno se nadam da će vam biti zanimljiv, a netko možda i nauči nešto iz njega.

Dan prije Springa još odlučujem koji deck ću igrati, točnije koju verziju Lightsworna; pure LS bez Tragoedia i CS-ova ili neku Twilight verziju sa spomenutim monsterima. Pošto sam očekivao najviše Inzektora i Dark World deckova (što se na kraju ispostavilo točnim) odlučujem se na Twilight verziju za koju sam imao spremljen masivni side koji je najviše radio na counteranju ta dva decka. Kad sam odlučio koji deck igram, preostalo mi je još samo napisati decklistu, spremiti neke stvari u ruksak i čekati subotu.

Dižem se u pola sedam, malo gledam jel ima što novo na Planetu i u osam sati krečem do Zagreba. U devet sam došao u Frankopansku i bio pomalo začuđen kad sam vidio da ima jako malo igrača ispred Carte Magice jer sam s obzirom na broj predprijavljenih očekivao barem 80 igrača, a možda i više kao i na Summeru i Winteru. Pošto sam vidio da Zvonko još nije otvorio vrata prostora, malo šećem okolo i tražim Johnnya kojeg očito još uvijek nema, a treba mi donijeti neke karte za deck jer o njima mi ovisi cijela strategija oko sideanja, ali poznajuči njega on opet malo kasni. Uglavnom nakon nekih 5 minuta dolazi i Johnny te mi prodaje dogovorene karte, a naravno odmah se oko nas okupilo nekoliko igrača čim su nanjušili novce. Sad kad sam to obavio samo sam još čekao da Zvonko napokon otvori vrata od prostora i da nas pusti unutra na što sam naravno čekao još nekih petnaestak minuta, ali to je čak i rano poznajuči njega.

Kad smo napokon ušli unutra otišao sam se prijaviti i rentati Scrap Dragona kod Zvonka. Malo sam još popričao sa Johnnyem koji nažalost nije bio na turniru nego je došao samo vidjeti ekipu i prodati nešto, a kad je otišao malo sam scoutao po prostoru i pokušavao dobiti neki uvid gledajući deckliste koje su ljudi pisali i primjetio sam da zapravo ima svakakvih deckova i na svu sreću nisam uočio jako puno Six Samurai deckova što mi je dalo neku nadu jer oni su mi bili najteži matchup. Također pozdravljam se sa WD-om koji uokolo leti sa fotićem te upoznajem Dramaxa, a uočavam i Xicera kako pali laptop i priprema sve za cover.   

Oko jedanaest sati objavljuju se sittingsi, nalazim svoj stol i sjednem nasuprot Slunjskog (ovo neće biti zadnji put da sjedimo jedan nasuprot drugoga) koji još uvijek traži Horneta za deck. Onda nekih pet minuta (ne)slušamo Zvonka kako po stoti put ponavlja stvari koje već svi znaju, a onda napokon pokupe deckliste i dobijemo svoj Turbo Pack i Order of Chaos. Pullam super rare Horn of the Phantom Beast iz TU-a, i ultimate Number 96: Dark Mist iz ORCS-a. Odličan početak dana, sa samim pullovima si već mogu vratiti novce dane za upad. Nakon toga se napokon objavljuju parovi prve runde, so off we go!

PRVA RUNDA: vs. neki dečko kojemu se nemogu sjetiti imena, Inzektor

Prvi duel krećem prvi i otvaram katastrofa, vukao sam dvije Necro Gardne i jedan Solar,ali nisam imao LS-a, ali sam u sljedećem turnu povukao Wulfa. On je zavozio čisto solidno, ali ja sam uspio sa Solarom nešto millati, i nekako ubiti to što je imao na fieldu. U svojem turnu je ubio to što sam imao na fieldu sa Hornetom i uspio mi skinuti nešto lifea tako da sam ostao na 3300, ali onda uspjevam dobiti još neke dobre millove te sleti Judgment Dragon koji čisti field te ga spuštam na 5000, a ono što je prevagnulo je to što sam aktivirao Monster Reincranation i uzeo D.D. Crow sa gravea i sa time sam ga spriječio da išta napravi jer sam mu removao Horneta sa gravea. Nije mi nikako mogao ubiti JD-a i nakon dva turna ga ubijam sa njim. U drugom duelu me ubio u tri turna, zavozio je odmah sa Dragonfly i Centipede i skinuo mi 4000 u jednom i još 4000 u drugom turnu, a ja nisam imao apsolutno ništa. Trećeg duela se baš i ne sjećam najbolje, mislim da sam mu uzeo jednog Inzektora sa Mind Control i sa njim i svojom Gardnom napravio Leviathana te sam još summonao JD-a ili BLS-a i spustio ga na 2500, a kad je u svojem turnu pokušao iskoristiti effect Dragonflya dobio je Veilera i tu je bilo gotovo.

Dobar početak, dobio sam jedan od najboljih deckova unatoč prilično lošim handovima, prijavljujem pobjedu i čekam nove pairingse.

DRUGA RUNDA: vs. Lovro Lukavečki, Legendary Six Samurai (LSS)

Igram protiv jednog od najboljih mlađih (mojih godina) igrača. Nisam baš bio siguran što igra, ali sam očekivao ili LSS ili Inzektore, a on je naravno znao da ja igram LS. Prvi duel je izgubio zbog svoje pohlepe. Naswarmao je cijeli field sa monsterima koji su ukupno mogli napraviti preko 8000 damagea, ali se zapravo prije toga dvoumio koliko je to pametno jer je iskoristio sve karte iz handa i znao je da je dovoljno da imam Tragoediu ili Gorza da ga zaustavim i preokrenem duel. On se unatoč tome odlučio ići na OTK i odmah nakon prvog napada je dobio Tragoediu koja je imala 3000 atk-a. Nije ju mogao ubiti, a ja sam onda na svom turnu ubio pola njegovog fielda, a turn/dva kasnije sam summonao i JD-a koji je čistio field i ubio ga u dva turna. Drugi duel je bio sličan drugom duelu u prvoj rundi. Nisam mogao ništa, jednostavno ubio me u dva turna. Treći duel je bio ujednačen, on je dosta loše vukao jer je setao četiri karte i summonao Kizana, a ja sam se pomalo pokušavao rješiti tog backrowa dok me on tukao sa Kizanom i još nečim i spustio me na 1300. Ne sječam se točno kako sam dobio, ali uspio sam riješiti backrow i dobio sam Wulfa i još nešto na field i polako ga ubio.

Ovo je več bilo odlično, dobio sam jednog od boljih igrača koji je igrao moj najteži matchup, i iskreno nisam očekivao pobjedu u ovom matchu.

TREĆA RUNDA: vs. Anđelko Slunjski, Inzektor

Opet igram protiv jednog prilično dobrog igrača, za kojeg znam da igra Inzektore s obzirom da je prije tražio Horneta. Prvi duel je bio prilično ujednačen, skoro me uspio OTK-at, ali nije uspio naći još 400 damagea da me ubije na što ja uzvraćam sa BLS-om i Chaos Sorcererom i jednim ogromnim missplayem. Mogao sam uredno summonati ova dva monstera i ubiti mu jednu polovicu fielda, a u drugom turnu drugu polovicu i dobiti ovaj duel, ali ja sam se zaletio sa Monster Rebornom i vratio Luminu zaboravivši da nemam više LS-ova u graveu jer sam ih removao sa CS-om i BLS-om, a ja nisam mogao ubiti sve njegove monstere što znači da će me ubiti jer imam Luminu sa 1000 atk i samo 400 lifea, a kad sam ja to shvatio već je bilo prekasno da Luminu summonam u obrani jer nemogu vračati playeve koje napravim. Bio sam malo ljut na sebe kad sam shvatio da sam izgubio več dobiveni duel, ali nije bilo vremena za to, sad mi je preostalo samo da dobijem druga dva. Drugi duel počinjem prvi i ugledam kartu koja mi je dobila taj duel; Chain Disappearance. Setam to i summonam nekog LS-a, a on na svom turnu malo razmišlja i na kraju summona Dragonflya koji dobije Chain Disappearance s čime gubi sva tri Dragonflya. Duel je več tu bio gotov jer nije mogao pokrenuti deck, a kasnije mi je pokazao MST u handu i rekao kako je bio malo pohlepan i očekivao Shadow-Imprisoning Mirror na koji bi onda chainao MST, a da se nije nadao Disappearancu. Treči duel je bio malo sličan prvom, dobro je zavozio i ovaj put mu je za dovšiti duel falilo samo 100 damagea, nakon čega se ja ponovno pokušavam vratiti. U handu imam JD-a, BLS-a, PSZ-a, Luminu i Foolish Burial, a u graveu imam dva LS-a. Aktiviram Foolish i idem po Wulfa, nakon čega summonam PSZ-a i radim Brionaca. Sa njegovim effectom discardam Luminu kako bi vratio njegovu Utopiu sa fielda u hand, ali dobijem Veilera. Sad sam imao četiri LS-a i jednog darka u graveu, ali on me preduhitrio sa D.D. Crowom na PSZ-a. Sada je duel bio gotov jer sam mogao samo summonati JD-a, ali nisam mogao dobiti effect, a Utopi je mogla poništiti oba napada od moja dva monstera i onda je mogao napasti Brionaca sa Utopiom i dobiti duel jer sam imao još samo 100 lifea. Čak sam i summonao JD-a i nadao se da ću millati Gardnu u endu, ali nisam imao sreće.

Nakon ove runde sam bio malo razočaran, ali i ljut na sebe zbog onog prvog missplaya jer da se nisam bezveze zaletio sa Rebornom sada sam mogao imati 3-0, a samim time i velike šanse za top8, ali što sada, svakome se dogodi.

ČETVRTA RUNDA: vs. Toni Radić, Dark World

Ovo mi je treća runda zaredom da igram protiv nekog iz Varaždina, kao da sa cijela ekipa okomila na mene. Inače igram protiv usera Varazdinec sa foruma tako da znam da igra DW-ove jer smo bili testali na DN-u i iskreno očekivao sam da će ovo biti prilično težak match. Oba duela sam dobio prilično lako i ne sječam ih se baš najbolje, znam da sam imao dosta dobre handove i solidne millove, te da su oba duela dosta brzo završila unatoč tome što je u prvome imao Morphing Jara i Dragged Down i dosta dobre karte. U drugom duelu nije baš niti imao priliku napraviti neku štetu, jer je odma u svojem prvom turnu dobio Gemini Imps na Dark World Dealings i nije baš uspjevao nešto povuči, a ja sam duel završio u dva poteza bez ikakve štete.

Ovo je završilo jako dobro, suprotno mojim očekivanjima prilično lagano sam dobio DW-ove i sad imam score od 3-1 i ako dobijem još jedan duel postoji šansa za top8.

PETA RUNDA: vs. Robert Čupković, Gravekeeper

Ponovno igram protiv jednog jako dobrog mlađeg igrača, Black Knight sa foruma i mislio sam da igra Gladiator Beastove pa sam ostao prilično začuđen kad sam vido GK-ove. Ovaj match je bio totalna suprotnost od prošlog. U prvom duelu sam mu uspio skinuti 4000 lifea, ali onda me praktički lockao sa Necrovalleyem i Pachyem na fieldu dok sam ja imao Gardnu u graveu, a u handu Tragoediu, Monster Reborn, Monster Reincranation, Mind Control i JD-a, jednostavno nisam mogao ništa, a on me polako ubijao sa svojim GK-ima. Drugi duel sam otvorio sa solidnim handom i mislio sam da imam šanse dobiti jer sam povukao Torrential Tribute i Shadow-Imprisoning Mirror sa čime sam ga mislio usporiti i dobiti kontrolu, ali baš onda je on dobio dva Commandanta i Pachya i SIM mi nije bio od nikakve koristi, a kad sam uspio počistiti field sa TT-om onda je dobio GK Stele, a ja zbog Necrovalleya nisam mogao ništa i ubio me u nekoliko turneva bez primljenog damagea.

Nakon ove runde sam bio malo razočaran jer ovo je bila najgora runda do sada. Jednostavno me lockao i dobio takvu kontrolu da nisam mogao apsolutno ništa. Sada imam score 3-2 i ako dobijem sljedeću mogu ući u top8 s obzirom da oba igrača od kojih sam izgubio sad voze 4-1, a isto tako o meni ovise Lukavečki i Radić koji imaju 4-1 odnosno 3-2, tako da više-manje svi ovisimo o svakome.

ŠESTA RUNDA: vs. ponovno neki dečko kojemu se nemogu sjetiti imena, Blackwings

Igram protiv nekog nepoznatog dečka sa BW-ima, ali iz iskustva znam da protiv BW-a nikad nemam sreće i da u večini slučajeva izgubim što znači da će ovo biti dosta težak duel o kojem mi možda ovisi top. U prvom duelu me definitivno ubio, imao je sve živo, sa Shurom me spustio na 6200 i dobio Tragoediu, ali u mojem turnu kad sam odlučio napasti Shuru sa Tragoediom popio sam Kaluta što je značilo još jedan BW iz decka za njega, a meni mrtva Tragoedia. Nakon toga synchroao je BW Armor Mastera, DAD-a i još nekog BW-a i ubio praktički u dva turna. Drugi duel je tekao malo bolje za mene, imao sam setani SIM i TT, te Stardusta na fieldu. Prvo je aktivirao Dark Hole na što sam naravno igrao Stardustov effect, a onda je opet dobio DAD-a te je odmah summonao Veilera na što sam ja opalio TT, ali on je to i čekao i aktivirao Stralight Road. Sada je sa DAD-om pokušao ubiti SIM, ali sam ga chainao i onda me napao sa oba monstera nakon čega je synchroao Though Ruler Archfienda. Ja sam u endu dobio Stardusta natrag i onda summonao nekog LS-a i s njim i PSZ-om iz gravea napravio Brionaca, vratio oba njegova monstera u extra i dobio duel. Treći duel je bio totalna katastrofa unatoč tome što sam povukao SIM jer sam u handu imao 2 JD-a, BLS-a, Gardnu i još nešto, uglavnom nisam imao apsolutno ništa, a on je ponovno kao i u drugom duelu dobio Whirlwind i opet je imao sve što mu je trebalo i ubio me u tri turna.

Nakon ovog zadnjeg matcha sam definitivno bio razočaran jer nakon tako dobrog početka dana, i nakon što sam dobio neke od najtežih matchupova i neke od boljih igrača, na kraju sam propao protiv BW-a. Očito mi nije bilo suđeno upasti u top8 jer sam u zadnjem duelu dobio najgori hand na cijelom eventu, a u tom trenutku sam trebao nešto puno bolje od toga, ali večim djelom sam ja sam kriv zbog onog missplaya protiv Slunjskog.

 

Sve u svemu ovo je bio jedan od boljih evenata, na kraju sam bio 22. što i nije baš impresivno, ali nema veze, možda ću imati više sreće drugi put. Top8 je bio više manje očekivan osim Šimetovog „Jazbina“ decka; DW, LSS, Inzektori, WU i GB. Drago mi je da sam malo bolje upoznao dio ekipe sa foruma i razmjenio koju riječ sa WD-om te sam isto tako upoznao svima nam poznatog writera Neo-a. Mogu vam također otkriti da su meni i Neu, WD i Xicer pokazali neke novosti koje će se uvesti u Bloger, ali vam ne želim otkriti koje su to novosti nego će te se morati malo strpjeti i vidjeti ih sami. Također ide zahvala Johnnyu što je došao i donio mi karte potrebne za side bez kojih nebi mogao igrati. Kad se sve zbroji i oduzme prilično dobar event, malo mi je žao što sam propustio šansu za top8, ali sad nema vremena za žaljenje nego se treba početi pripremati za Natse koji nam dolaze za mjesec-dva i na kojima očekujem još bolji odaziv igrača nego na Summeru i Winteru jer bilo bi lijepo kad bi nakon dugo vremena uspjeli oraganizirati event na kojem bi se pojavilo 100+ igrača.

Evo još samo za kraj da napišem svoju decklistu ako nekog zanima:

TOTAL CARDS (41)

MONSTER CARDS (28)

Judgment Dragon x3
Black Luster Soldier- Envoy of the Beginning x1
Chaos Sorcerer x1
Gorz the Emissary of Darkness x1
Tragoedia x2

Celestia, Lightsworn Angel x1
Ehren, Lightsworn Monk x1
Ryko, Lightsworn Hunter x1
Wulf, Lightsworn Beast x2
Garoth, Lightsworn Warrior x1
Lumina, Lightsworn Summoner x2
Lyla, Lightsworn Sorceress x2
Jain, Lightsworn Paladin x1
Honest x1
Plaguespreader Zombie x1
Necro Gardna x2
Card Trooper x2
Effect Veiler x2
D.D. Crow x1

SPELL CARDS (12)

Charge of the Light Brigade x1
Solar Recharge x3
Alurre of Darkness x1
Monster Reincranation x2
Monster Reborn x1
Mind Control x1
Heavy Storm x1

Foolish Burial x1
Book of Moon x1

TRAP CARDS (1)

Treacherous Trap Hole x1

Evo dragi čitatelji ovo bi bilo sve za sada, nadam se da vam se svidio report. Malo je poduži, ali želio sam čim detaljnije opisati svoje duele kako bi dobili čim bolji uvid u cijeli event, a sad pozdrav svima i vidimo se na Natsima.

Do sljedećeg puta vaš Chaos D.A.D. 🙂

12 misli o “Report sa Spring Challengea by Chaos D.A.D.

  1. Super si napiso sve pohvale!!!Jako zanimljivo sta se vise isplati skupljat chaos zombi ili twilight (ls)??Zombi sa snycronima.

  2. Hvala na pohvali, drago mi je da ti se sviđa. 🙂

    Iskreno meni je bolji i draži Twilight jer Zombie se najviše isplatilo igrati sa Plant engineom, ali pošto Plantova više nema onda Zombie više i nije baš nešto. Oni i dalje imaju dobar swarm ali nije to to u Chaos Zombieima.

    Još bolje bi možda bilo da složiš Chaos Dragon deck koji je vrlo vjerojatno bolji od oba navedena decka jer je konzistentniji, a isto tako digao je nedavni event YCS Touluse, a vidio sam i na Springu jednog lika koji je igrao Chaos Dragone i deck je stvarno dosta dobar, samo što on nije imao baš najbolje složen build.

  3. Napravit cu slican build tvom, pa nisi bio los na springu.Uz malo srece mogo si upast u top8.Twilight ili chaos dragon cu napravit moram promislit nekako su mi draži lsovi.Super ti je build jako mi se sviđa.Meni se bas suprotno desilo na springu prvo mi je jako lose krenulo a kasnije sam sve pobjedijo imo sam 3:3.Igro sam gadgetima(sa doomknightovima i thunder kingovima)

  4. Mogao sam upasti u top uz malo pameti jer me najviše zeznuo onaj missplay protiv Slunjskog, da sam to dobio imao bi već jako velike šanse za top.

    Što se tiče ovog builda, mislim da mi je to najbolji build s kojim sam do sada igrao i sa njim vjerojatno idem i na Natse, ali ti ako ideš slagati Twilight uvijek moraš imati na umu da je LS jedan od deckova koji najviše ovisi o sreći, počevši od početnog handa pa do millova.

    Evo ti si imao isti score kao i ja sa puno jeftinijim i jednostavnijim deckom 🙂
    Ako želiš možeš slagati Twilight, samo naprijed, ali isto tako moraš razmisliti o tome da je deck osim što je riskantan, također dosta skup, ali tko zna možda dobije neka nova pojačanja u vidu Lightray monstera.

  5. Blog ti je super.Kad vidim sve te osobe koje su bile na eventu stvarno mi dođe da se upucam što ne živim u Hrvatskoj. XD

  6. Hvala tebi što si ga pročitao. 🙂

    Nažalost kod vas je takvo stanje kakvo je, meni je stvarno žao što vi zapravo imate igrača, a nemate karata i nekih turnira, ali kao što sam ti več rekao ja vam želim svu sreću da uspijete nešto pokrenuti, a možda vas i onaj novi dučan ozbiljnije shvati i nabavi neke novije stvari od Dragunity Legiona. 😉

  7. Ima li neko ove karte da mi iznajmi za drzavno:
    1 Trance Archfiend
    1 Skill Drain
    3 Dragged Down Into the Grave
    3 Reckless Greed-a

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.