Osvrt na europsko Yugioh prvenstvo 2015. godine

   Prošlo je skoro dva tjedna od europskog prvenstva i strasti se polako smiruju. Ove godine, točnije 4. i 5. srpnja, više od 700 igrača otputovalo je u Dublin u Irskoj kako bi predstavljali svoju državu na europskom te osvojili prestižnu titulu predstavljati je, kao i Europu, na svjetskom prvenstvu. Cijeli je događaj popraćen na službenom Yugioh Twitch kanalu gdje se, uz zanimljive duele, moglo pogledati i zanimljive intervjue s nekim od najboljih igrača na europskoj Yugioh sceni. Između mečeva su se mogle pogledati i kompletne analize trenutno najjačih i najigranijih deckova u igri. Nakon deset rundi swissa imali smo priliku gledati top 64 cut. Od 64 najboljih igrača koji su se borili za krunu europskog prvaka, najbolji među njima bio je sa svojim Shaddoll deckom Ido Raphael Marcus, 25-godišnjak iz Izraela.

(s lijeva na desno: Riccardo Loggia, Ido Marcus, Jörg Müller, Allesandro Di Patria)

   Čekaj, Izraela? Pa zar nije Izrael u Aziji? Kako je onda osvojio europsko!? Istina, Izrael je u Aziji, no on je udaljen od ostatka OCG scene, a niti jedna druga država blizu Izraela nema razvijenu Yugioh scenu pa je prema tome odlučeno kako će on pripasti Europi u svijetu Yugioha. Hej, ako se Australija može natjecati u Eurovisionu, zašto ne bi Izrael u Yugiohu? Uz Idu, Europu će na svjetskom prvenstvu u Kyotu u Japanu predstavljati i Jörg Müller iz Njemačke, Riccardo Loggia iz Italije i Alessandro di Patria isto iz Italije.

   Naše boje nosili su Ivan Modesto i Matko Barbić kojima sreća i nebeski topdeckovi nisu bili na njihovoj strani pa su, nažalost, odustali nakon nekoliko rundi turnira. Vedran Matijević, isto naš predstavnik, bio je 13. na Dragon eventu! Svaka čast! Slovenci su, s druge strane, imali poprilično uspješan rezultat. Urh Kovačić je na glavnom događaju s Nekroz deckom ušao u top 64, Miha Flisek s istim deckom u top 32, a Matej Jakob s Qli čak u top 8! Tu ga je, nažalost, pobijedio Riccardo Loggia i zbog njega nećemo vidjeti slovensku zastavu na svjetskom prvenstvu (priznajem, bilo mi je poprilično žao što je Matej izgubio taj meč). 

   Osim glavnog događaja, bilo je tu i ostalih događaja koji su zaokupirali sve prisutne, poput Attack of the Giant Card side event s kojeg kući nosite, pogađate, veliku kartu! Darjanu Žužulu iz Slovenije je to pošlo za rukom te je osvojio veliku verziju Toon Kingdoma!

   Nakon najbitnijeg europskog turnira u svijetu Yugioha vrijeme je da se igrači pripreme za svjetsko Yugioh prvenstvo, a mi za gledanje istog! Najbolji igrači iz cijeloga svijeta okupit će se 15. i 16. kolovoza u prekrasnom Kyotu u Japanu kako bi uzeli prestižnu titulu svjetskog prvaka! Što mislite, tko će pobijediti? Hoće li netko od Europljana? Ili možda netko iz Azije, Amerike? Ostaje nam još samo mjesec dana dok ne vidimo vlastitim očima, a do tada ostaje mi samo jedna stvar za reći: Go team Europe!

Kiryu

Hello world!

9 misli o “Osvrt na europsko Yugioh prvenstvo 2015. godine

  1. Looool ja sam bio tamo na dragon eventu 13. Btw iz HRVATSKE sam !!!

  2. Looool ja sam bio tamo na dragon eventu 13. Btw iz HRVATSKE sam !!!

  3. Looool ja sam bio tamo na dragon eventu 13. Btw iz HRVATSKE sam !!!

  4. “Glupost” ispravljena. Vedrane, naveo sam i tebe sada. Isprike zbog moje krive informiranosti. 🙂

  5. Ma, zna se svima desit.
    Covik se malo zbunio, velika stvar.
    Ispravio je sta je krivo napisa i isprica se.
    Kraj price.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.