Kako napraviti Duel Disk (korak po korak)

Verujem da smo svi mi bar nekada poželeli da imamo Duel Disk posle gledanja nekog upečatljivog dvoboja. On se u zemljama bivše SFRJ teško može nabaviti, čak nikako. Ali, zašto plaćati za jednu takvu spravicu, kada je možemo sami napraviti, ako ništa drugo bar da impresioniramo naše prijatelje (Zu-Gi-Oh zaluđenike, podrazumeva se.

Ali, pre svega, da pređemo to šta je uopšte Duel Disk, i kako je nastao…

 


 

hqdefault

  • U prvoj sezoni (Duelist Kingdom), igrači se bore u posebnim arenama, stojeći na “platformama”. Pred njima je “tabla”, sa mestima za špil, groblje, monster-e, spell-ove i trap-ove. Posebni holografski sistem oživljava karte pred očima duelista. Ali, naravno sam Dvoboj Čudovišta je mnogo stariji od Pegasusove igre. 

YuGiOharmpicture7

  • Scene iz Egipta nam prikazuju faraona kako se bori protiv drevnih čarobnjaka (naravno, zlih). Naizgled čarobno, kamene ploče koje čine karte se odižu, a čudovišta se pojavljuju u vazduhu. Naizgled. Još u to vreme javili su se prvi Duel Diskovi zvani Dia Dhank, kojima su se mogla prizvati tri čudovišta.

138 marik hand taunt

Naravano, izgradnja dvoboj-arene je veoma skupa, a ona se ne može ni nositi okolo. Upravo zbog tih razloga je nastao Duel Disk (iako se tako nigde ne spominje, očito je. U velikoj meri počeo je da se upotrebljava u sezoni Battle City, i (ovo je samo moje mišljenje) esteski poboljšao izgled animea. Igre je vizuelno postala dinamičnija, upravo zbog tih uglastih stvarčica zagačenih za ruke naših anime junaka. I tako su se probudile želje mnogih klinaca, ali i starijih da imaju svoj Duel Disk. I na tome je, naravno, Yu-Gi-Oh industrija profitirala.

No šta je uopšte Duel Disk?

Ovo znaju svi koji su makar jednom pogledali neku epizodu Yu-Gi-Oha, ali, svejedno, vredi ponoviti.To je spravica koja olakšava borbu u holografskom sistemu, premrežuje dva igrača i projektuje čudovišta. Sastoji se od nekoliko delova: 

  • Damage Kalkulator (meri žuivotne bodove i njima nanetu štetu)
  • Prostori za Deck i Graveyard (očito je čemu služe – za odlaganje špila i stavljanje karata na groblje)
  • Polja za monster-e (za prizivanje istih) – ima ih 5 
  • Polja za Spell-ove i Trap-ove (za korišćenje istih) – ima ih pet
  • Polje za Field karte

Duel Diskovi često su urađeni u stilu igračevog deska, ali, najčešći su oni univerzalni, što je najočitije u Yu-Gi-Oh GX, gde Academy Duel Disk dominira (izuzetak je Crowler, koji ima vrlo zanimljivu spravicu).


Sada je došlo vreme da sa priče krenemo na dela (pogotovo ako vam je sve ono iznad bilo dosadno).

Cilj nam je da dobijemo ovo:

FILE0020

 

Ovaj Duel Disk prikazan na slici ima nekoliko mana. Pre svega, zbog nedostatka kartona ima samo četiri polja za čudovišta, a ne pet, kako bi trebalo. Zatim, neki spojevi su aljkavo odrađeni. Upamtite, konačni rezultat zavisi samo od vaše strpljivosti.

Od materijala bi, pre svega, valjalo nabaviti:

  • debeli karton (mnogo)
  • tanki karton
  • beli ili šareni papir
  • markere (crne, crvene)
  • par tubica lepila

Ovo je dovoljno da uspete da ostvarite sve krecije vaše razigrane mašte!

untitled

Korak 1 – Prvo treba napraviti osnovu, koju možete napraviti po ovom šablonu, ili osmisliti sopstvenu.

 

untitled

Korak 2Plavo obojeni delovi su novoisečeni, i njih treba zalepiti na podlogu. Time smo završili monster i field zonu. Sada je došao red na deck i Graveyard. Deo 1 treba da se iseče samo jednom, ali, deo 2 treba napraviti 12-13 puta, dok se ne stvore dovoljno duboke šupljine da u njih uđu karte (slojevi se slažu kao sendvič)

untitled

Korak 3 – Kada se stvori dovoljno mesta za deck (obavezno isprobati!), treba iseći jedan krug koji se poklapa sa prvobitnim i zalepiti ga, a preko njega još dva – srednji i mali. Time je završen gornji deo Duel Diska.

untitled

Korak 4 – za polje za Trap ili Spell karte, na osnovu nalepite ram u skladu sa dimenzijama karte, a zatim i papir koji će držati kartu da ne ispadne. 

Korak 5 – Kada ste sve to tako lepo napravili, potrudite se, pa ga i ukrasite. Na poljima za čudovišta iscrtajte simbol po želji (npr. trougao) i ceo Duel Disk prelepite tankim papirom (belim, crvenim, zelenim – izbor je samo vaš). 

I gotovo! Napravili ste svoj sopstveni Duel Disk uz minimalne troškove!

Uživajte! 

Vaš Spellcaster 😀

(PS: Nadam se da za prvi put nije loš blog)

 

 

 

14 misli o “Kako napraviti Duel Disk (korak po korak)

  1. ali to ti je od kartona kako napraviti pravi da izlaze senke cudovista

  2. dobra ideja .ja sam probao od drveta ali nije uspelo .ali i vas ima problem kako ga staviti na ruku .ps.blog je sjajan!!!!!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.