Deck analiza: Hieratic Dragunitys

Deck analiza: Hiaretic Dragunitys

 

Upoznavnje s Dragunityma:

Dragunity su prvi put u TCG-u izašli u Starstrike Blast boosteru, kada su izašli samo synchroni Dragunity Knight- Vajrana i Dragunity Knight- Gae Dearg. Nakon tog se pojavljuje Hidden Arsenal 3 u kojem Dragunity archtype dobiva pojačanje, a zatim na police dolazi i Dragunity Legion u kojemu se pojavljuju reprinti Dragunity čudovišta, i field spell Dragon Revine koji čini Dragunitye jednim od boljih deckova jer su u isto vrijeme swarm-ali field i imali kontrolu na fieldu.

Upoznavanje s Hieraticima:

Hiaretic čudovišta prvi put se pojavljuju u nadolazećem Galactic Overload boosteru. Hiaretici su Dragon type čudovišta Light attributa i oslanjaju na jaka Dragon čudovišta i xyz koja se brzo pojavljuju na fieldu.

Card Analysis:


Dragunity Dux je staple karta u svakoj verziji Dragunity decka. Najviše se koristi njegov prvi efekt koji equipa Dragunity Phalanxa, o kojem nešto kasnije, no Dux-a najviše se koristi kao Synchro Material za Dragunity Knight – Vajrana. Njegov drugi efekt možemo koristiti za beatdown i/ili za uništavanje čudovišta npr. Thunder King Rai-Oh jer je on predstavlja veliki problem za Dragunitye jer blokira efekt field spellice.


Dragunity Phalanx je, uz Dux-a, isto tako jedna od staple karata u Dragunity decku i glavni je tuner decka. On pokreće cijeli deck i bez njega Dragunityi ne bi bili tako dobri kao što jesu. Dragunity Phalanx koristi se u raznim kombinacijama, a najčešća je ona sa Dux-om u Vajranu, pa u Stardusta.


Dragon Ravine izašao je u Dragunity Legion structure decku i odmah  je postao hit, pa i glavna karta decka. To je field spell koji nam omogućuje da tražimo Dragunity čudovište i da ga stavimo u hand, ili možemo jedno Dragon type čudovište poslati u groblje. Najčešća kombinacija je da discardamo Dragunity Phalanxa i uzmemo Dux-a u ruku, a onda sve dalje ide samo od sebe. Ova karta se, osim u Dragunityima, igra i u Chaos Dragonima kao support.


Dragunity Knight-Vajrana je lv6, Dragon type synchro čudovište. Oba efekta su korisna. Najučestaliji potez je da Vajrana equipa Phalanxa, te postaju Synchro Materiali za najčešće Stardusta ili bilo kojeg lv8 synchrona. Kada idemo na beatdown, onda na Vajranu equipamo Aklysa kojeg pošaljemo na groblje, a on uništi kartu na polju, dok Vajrana postaje čudovište sa 3800 ATK.


Dragunity Legionnaire odličan je u kombinaciji s Aklysom jer tom kombinacijom možemo uništiti dvije karte, što je i više nego dobro, a ako nemamo Aklysa u groblju, možemo ga equipati Phalanxom, te prizvati lv5 synchrona, npr. Catastor, Magical Android… Igra se u svakom Dragunity decku po dvije ili tri kopije.


Dragunity Aklys dolazi do svog punog sjaja u navedenoj kombinaciji s Legionnairom ili Vajranom. Također, Aklys i Phalanx koriste se kao targeti za Cards Of Consonance za draw power.


Evolution Of Playstyle:

Da bi Dragunityi bili dobri trebaju dobar first turn play. U početku Dragunity decka taj play je bio:

 Dux + Phalanx= Vajrana + Phalanx= Stardust

Nakon nekog vremena izašao je T.G. Hyper Librarian i igrači su orijentirali svoj deck oko priziva Librariana, pa su koristili Fabled Cerburrela i Zaphyrosa. Tako je taj play aktivacijom Ravine, discardao Cerburella (koji se priziva zbog svog efekta), pa se uzima Legionnaira u ruku. Aktivira se Foolish Burial, odbaci se Zephyrosa u greave, a Special summon Zephyros vrati Ravine u ruku. Opet se igra Dragon Ravine, discarda se bilo koja karta iz handa, Ravineovim efektom Phalanx odlazi u greave. Prizove se Legionnairea, special summon Phalanx. Sada su na polju Phalanx, Cerburell, Zaphyros i Legionnaire. Cerburell + Legionnaire= T.G. Hyper Librarian; Phalanx + Zephyros= Vajrana. Pomoću Vajraninog efekta special summon Phalanx i vuče se  karta pomoću Librarinovog efekta. Vajrana + Phalanx= Stardust; opet se vuče karta zbog Librarianovog efekta.

U sadašnjoj meti ne viđamo često synchro čudovišta, pa Librarian i nije osobito koristan. Testanjem na DN-u (Dueling Networku) našao sam novi strong play:

U ruci moramo imati samo Dragon Ravine i Zaphyrosa. Igramo Ravine, discardamo Zaphyrosa i tražimo Phalanxa kojeg dodajemo u ruku. Zatim vratimo Ravine u ruku, special summonamo Zaphyrosa. Re-aktiviramo Ravine, discardamo Phalanxa, dodamo Dux-a u ruku, pa prizovemo Dux-a, te special summonamo Phalanxa na field. Zephyros + Phalanx= Vajrana.

Zatim ponovno special summonamo Phalanxa, pa je Dux + Phalanx= Vajrana i opet special summonamo Phalanxa.

Sada na polju imamo dvije Vajrane i Phalanxa. Sada se sigurno pitate: „ Možemo napraviti jedno lv8 synchro čudovište, ali što ćemo sa drugom Vajranom?“ E, pa Vajrane nećemo koristiti za synchro summon, već ćemo ih overlay-ati i prizvati novo Hiaretic čudovište: Hiaretic Dragon King Of Atuma-a.


Nakon toga deteachamo Vajranu za Atumov efekt, special summonamo jedno Dragon type čudovište iz decka koje sada ima 0 ATK i 0 DEF i Atum ne može napadati ovaj turn. U ovom slučaju prizvat ćemo Red Eyes Darkness Metal Dragona i njegovim efektom prizovemo Vajranu koju smo deteachali, pa Vajrana + Phalanx= Stardust ili bilo koje lv8 Synchro čudovište.

Ako se pitate: „ Kakve koristi imamo ako Atum ne može napadati, a REDMD ima 0 ATK i 0 DEF?“

Prvo, ovu kombinaciju, najčešće radimo prvi turn, pa Atum ne bi mogao napadati ovako i onako, a ako ovo radimo drugi ili treći turn, koristili smo samo dvije karte od šest, znači u ruci su nam ostale 4 karte kojima možemo zaštiti svoja čudovišta kako bismo sve ponovili sljedeći krug, a ostaje i Stardust na polju, pa se još i lakše branimo od Dark Hola ili bilo koje karte koja bi nam mogla poremetiti planove.


Decklista:

MONSTERS: 14

x3 Dragunity Dux

x2 Dragunity Legionnaire

x1 Blackwing- Zephyros The Elite

x3 Dragunity Phalanx

x2 Dragunity Aklys

x2 Dragunity Arma Mystletainn

x1 Red- Eyes Darkness Metal Dragon

SPELLS: 16

x3 Dragon Ravine

x3 Terraforming

x2 Cards Of Consonance

x1 Foolish Burial

x3 Mystical Space Typhoon

x1 Heavy Storm

x1 Monster Reborn

x1 Book Of Moon

x1 Pot Of Avarice

TRAPS: 10

x2 Compulsory Evacuation Device

x2 Dimensional Prison

x2 Torrential Tribute

x2 Solemn Warning

x1 Solemn Judgement

x1 Mirror Force

EXTRA DECK: 15

x1 Trident Dragion

x2 Stardust Dragon

x1 Though Ruler Archfiend

x1 Scrap Dragon

x3 Dragunity Knight- Vajrana

x1 Dragunity Knight- Gea Dearg

x1 Brionac, Dragon Of The Ice Barrier

x1 Ally Of Justice Catastor

x2 Hieratic Dragon King Of Atum

x1 Number 39: Utopia

x1 Nubmer C39: Utopia Ray

 

Ovom decklistom završavam deck analizu Hieratic Dragunitya.

Budući da mi je ovo drugi blog, nedostaje mi malo iskustva, prihvaćam sve prijedloge i kritike.

Do slijedećeg puta,

Vaš DAD 99 J

 

 

 

4 misli o “Deck analiza: Hieratic Dragunitys

  1. i nije ti baš neki blog… treba više napisati o samom decku, good luck (:

  2. Meni je blog prilično dobar. Nešto cool comboa, a ostatak neka otkrijemo sami. Smart!

    Pitanjce: Zašto uvijek Vajrana, a ne Vajrayana?


  3. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

    @TGWC Hvala na komentaru 🙂
    Nisam primjetio da sam krivo napisao, pročitao sam blog još jednom nakon što sam ga napisao, ali da ti iskreno kažem, nisam ni znao da se tako piše Vajrayana… XD

  4. Umm … sorry ali ne kužim deck listu :-/
    Pola toga fali ili treba izbaciti . I nažalost, Dragunity više nije kao što je bio onih par dana kada je izašao . Sumnjam da ikada više i bude . Žalosno je što i Hieratice čeka slična sudbina 🙁

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.