COTW: Great Sorcerer of Valkyrus

e ovi blogovi nazivaju COTW – Card of the week i nisu toliko tjedni jer nažalost novi poslovi stižu sa svih strana.. Ipak uspijem pronaći vremena da osvježim yugioh-planet nečim novim i tako evo i još jednog COTW-a i to napokon jednog od moćne Nekroz obitelji 🙂

You can Ritual Summon this card with any “Nekroz” Ritual Spell Card. Must be Ritual Summoned without using any Level 8 monsters, and cannot be Special Summoned by other ways. You can only use each of these effects of “Nekroz of Valkyrus” once per turn.
● When an opponent’s monster declares an attack: You can banish 1 “Nekroz” card from your Graveyard and discard this card; negate the attack, then end the Battle Phase.
● During your Main Phase: You can Tribute up to 2 monsters from your hand and/or your side of the field, and if you do, draw the same number of cards you Tributed.

      Nekroz of Valkyrus – možemo ga pronaći u The Secret Forces ediciji kao Secret Rare kartu i to po nemaloj cijeni od nekih $50-60 što je ipak dobro za razliku od slavnog Brionaca. Kao što vas većina već zna, art Nekroza predstavlja neko čudovište koje već postoji u Yu-Gi-Ohu! te su oni svojim ritualnim obredima dobili art tog čudovišta na malo promijenjen način. U slučaju Valkyrusa radi se o Fabled Valkyrusu kao i Great Sorcereru of Nekroz jer Nekroz of Valkyrus je zapravo Sorcerer koji nosi ljušturu Fabled Valkyrusa. S tim da se je u tom obredu prizivala duša Fabled Valkyrusa, Nekroz ima jednak napad, obranu, level a i effect sličan Fabledu gdje igraču omogućuje vučenje karti.
     

Dosta igrača koji nisu dovoljno upućeni zanemaruju Valkyrusa te se baziraju na Trishulu i njen razoran effect ali Valkyrus nudi i svoja dva odlična effecta od kojih bar jedan igraču uvijek zatreba. Kao što sam već spomenuo mogućnost vučenja karti. Valkyrus omogućuje igraču žrtvovanje do dva čudovišta s polja i/ili ruke kako bi vukli jednak broj karti koliko smo čudovišta žrtvovali. To čudovište može biti i sam Valkyrus ali najbolji bi bio Shurit, Strategist of the Nekroz jer uz dodatno vučenje dobijemo još jedno Nekroz čudovište iz decka. Zanimljiv je i prvi effect koji djelomično djeluje kao Battle Fader odnosno kada nas protivnik napadne možemo discardati Valkyrusa i banishati jedu “Nekroz” kartu iz groblja da bi neagirali taj napad i završili protivnički Battle Phase. Ako se nađemo protiv Raigekija ili protivnik ima neki deck koji brzo puno polje čudovištima, Valkyrus nas može spasiti te mi možemo preuzeti kontrolu nad poljem sljedeći potez. Igrači iz dana u dan uče kako se boriti protiv Nekroza a tako ima karti koji mogu učiniti Valkyrusa bezvrijednim kao što su Armades, Keeper of the Boundaries ili Debunk koji djeluje protiv svih Nekroza koji aktiviraju svoj effect discardanja i eventualno Mind Crush. 

      Da bi prizvali Valkyrusa najlaške je iskoristiti Nekroz Mirror i Shurita ali i preko Nekroz Kaleidoscopea možemo poslati nekog level 12 monstera (kao Shooting Star Dragon koji se koristi uz Brinac i Exa-Beetle combo) iz Extra Decka i prizvati Valkyrusa i Nekroz of Unicorea, napasti protivnika s čudovištima od 2900 ATK i 2300 i zatim iskoristiti Valkyrusov effect za dodatne karte. Ukoliko ste već pročitali analizu Ritual Beast decka vidjeli biste da karte kao Ulti-Apelio mogu napasti bez problema da će Valkyrus taj napad neagirati. Još jednom da se vratim na sve fanove Trishule, zaista Trisha je moćna prvenstveno zbog effecta banishanja a uz to ne targeta karte. Valkyrus ima za 200 jači napad što nije velika razlika ali nikada neznate kad će vam i to malo jačeg napada poslužiti, oboje ih možemo prizvati lagano u decku preko Shurita ili Trishulu preko Brionaca i nekog level 3 monstera a Valkyrusa preko dva level 4 monstera. Barem meni najdraža stvar kod Valkyrusa je to što sprječava OTK deckove kao što je meni nebrojno puta pomogla npr. protiv deckova kao Deskbot ili Lightsworna kada prizovu polje puno Judgment Dragona. Neznam igrate li Nekroz deck u pravom životu zbog ultimativne cijene karti u decku kao Brionac i to koji se igra u 3 komada ali ako već igrate online svakako koristite Valkyrusa u bar dva primjerka. Dobar je i protiv Mirror Matcheva kada protivnik protiv vas iskoristi Trishulu i nadajmo se na banisha Valkyrusa iz ruke tom prilikom.

Blahblah.. rate, comment 😉

5 komentara

  1. Ovo uopće ne valja, gramatika ti je na NULI. Najviše bode za oči to što nema zareza gdje treba, a ovo “pronač vremena” nema veze sa vezom.

  2. Odličan blog, vidim da si se potrudio, samo tako nastavi 🙂 I ignoriraj trollere kao hrvatska gramatika, oni su nevažni.
    I gramatiko, ako se praviš toliko pametan barem pazi što pišeš. Nije sa vezom već s vezom…

  3. Ajme HR Gramatiko oprosti hahah pišem blogove na brzinu i ujedno po svom narječju odakle sam pa ne stignem provjerit a žurim se objavit. Ispravljeno vaše visočanstvo 😉

  4. prijatelju ja nikada nisam pazio na gramatiku ne obaziri se na ljudi koji traze dlaku u jajetu moj savjet prijateljski je vjeruj ovom starcu u yugioh-u
    meni je jako zbog svega sto se dogada u yugioh a iovi pendulumi mi se ne svidaju al eto vade nekako ove stare karte slabe tako sto im prave jace archtipove pa se nadam da ce neke karte jos dobiti na igri popu celtic guardian baby dragon kao sto je recimo la jinn dobio malo suporta al jos nedovoljno da moze igrat na sceni al poboljsanja su u najavi 😉

  5. Genijalni Nekrozi, a ostale deckove koji su bili na vrhu je stavio u drugi plan 😀 Valkyrus super.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.