Competitive Budget Deckovi :Psy-Gusto

Dragi citatelji evo mene opet :’) ,prije nego sta pocnemo s blogom samo bi zelio napomenuti neke sitnice , tojest , ako imate ikakvih zelja za za neke deckove koje zelite vidjet u mojoj kolumni komentirajte 🙂 i da jos nesto , planiram radit ove blogove svakih 2/3 dana tako da znate i sami kad mozete ocekivat novi blog dobro to smo rijesili krenimo mi na danasnji deck.

Kao sta ste i sami vidjeli danas obradujem Gusto deck jedan od rijetkih synchro deckova koj su nastali u ovoj „XYZ Eri“ Deck je sam po sebi jako zabavan ima puno potencijala i comboa , u stilu onih ludackih Wombo-Combo Syncro deckova koji su nastali u najboljim trenutcima 5ds-a .
Deck je prilicno jeftin jer je sve ,doslovno sve iz Hidden Arsenala osim par karti tipa :
Caam Serenity Of Gusto
Daigusto Emerald
Daigusto Pheonix
koji se bez problema daju zamjeniti ,al na to cemo stici kasnije .
Deck ima otprilike 4 varijante
Pure Gusto , Psy-Gusto, Dark Gusto i Gusto Ruleri

-Pure Gusto ,ko sta i sama riejc kaze koristi samo gusto monstere bez ikakvih drugih karti.

-Psy Gusto je po meni najbolja verzija , svi Gusto Synchroi su psychic a i velika vecina monstera tako da si odlicno pasu .

-Dok se u Dark Gustu igraju Caius ,Dark Simorgh kao i Junk Synchron koj je opcenito odlicno karta u ovom decku ^^

-Gusto Ruleri imaju pomoc Tempesta ,jednog od Dragon rulera .

U svakoj od verzija su obavezna 3 monstera po 3
Tojest Winda , Guldo i Egul oni se MORAJU igrat po 3 jer se na to njih bazira deck , kad su unisteni jedan idu po drugog .

      egul             winda              guldo

Onda je tu meni osobno jedna od najdrazih karta „Kamui,Hope Of Gusto „ on ima flip eff i ide po tunera iz decka s njegovim eff i ako se ima jedan monster na fieldu se vrlo lako OTK-a sa synchro-om lvl 6 „Daigusto Sphreez“

ona ukratko nemoze bit unistena borbom i svaki battle damage sta bi trebali primat izmedu Gusto monstera prima nas protivnik to skupa sa jednim od nasih 3 velicanstvena (Winda,Guldo,Egul) = OTK a ako nismo te srece da stvorimo nju ,imamo hrpu archtype synchroa koji su nam spremni pomoci , veliki mi je problem bio kako zamjeniti prijenavedenu Caam 
                                                                         
                                       

ona reciklira 2 gustoa iz grave-a i vuces kartu ,lvl 4 ,ima 1700 napada i kosta 15 dolara -.- , tako da sam umjesto nje stavio „Musto-a Oracle of Gusto“ on reciklira jednog gustoa iz grave-a i negira eff od jednog face –up monstera do kraja turna nije toliko dobar al da se igrat , za psychice tu je Serene Psychic Witch ,Esper Girl , I Silent Psychic Wizard

Serene Psychic Witch -kad je unistena bilo kojim nacinom baci van iz igre bilo kojeg psychica iz decka i on se special summona tijekom sljedeceg poteza,jednostavno pedobra karta u decku . Jos je sad zlatna iz Astral Pack-a :3

Silent Psychic Wizard – kad je normal summonan izbaci iz igre jednog psychic monstera iz grave (to ukljucuje i gussto synchroe) kad je on unisten se taj target special summona m opcenito dobra karta za vracanje u igru al nebi preporucio igrat vise od jednog .

Esper Girl – Osim sta je psychic tuner to je jedan od rijetkih draw engine-a u decku , kad je banishana Esper Girl special summonana , izbacujemo iz igre nasu top kartu iz decku al face down , kad Esper Girl napusti polje dodajemo tu kartu u ruku .

Medu ostalim kartama koje se dobro slazu sa deckom su naravno Stapelka Creature Swap


Inace se s tom spell kartom daje protivniku Gulda ili Egul-a kojeg u poslijetku napadu i dobijemo njihov eff . U decku se odlicno slaze i Miracle synchro fusion kao i Emergency teleport al onda deck vise nije budget(jeftin) pa tako da mozemo to zanemarit 🙂 .
Ne igramo previse trapke posto nam je cilj da nam se nasi recruteri uniste al je u dekcu odlican Torrential Tribute .
Eto to je to za ovaj blog m do sljedeceg puta .
-Maslinar ide rezat masline ,bok bok 🙂

 

 

8 misli o “Competitive Budget Deckovi :Psy-Gusto

  1. Bravo 😀 samo daj ubaci slika, i ovo je malo nepregledno
    zaista jesu zabavni i dobri i što je najvažnije jeftnini su 😉

  2. E sada već je 🙂
    samo šta ti je prazno pola bloga? lol, u donjem dijelu

  3. Neznam ni sam zasto je taj razmak xD probao sam fixat al nisam mogao a bit ce za drugi put ,al nije da smeta hah 🙂 , uglavnom hvala ti 🙂

  4. Neznam ni sam zasto je taj razmak xD probao sam fixat al nisam mogao a bit ce za drugi put ,al nije da smeta hah 🙂 , uglavnom hvala ti 🙂

  5. Volio bih da napišeš nešto o laval decku,isto je budget,ali opet verzija sa quasarom nije tako jeftina,no i deja je dobra,+.

  6. Pišeš dobro, ali u tvom pisanju ima dosta pravopisnih grešaka. Pripazi na to i kada budeš pisao nekakve blogove o deckovima bilo bi poželjno da napišeš deck listu. Također, kad već nema novih deckova napisanih, napiši nešto o Vampireima i Ghostricima koji se mogu iskoristiti kao Budget deckovi.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.